Norsk
Gamereactor
Videos
Grid
HQ

Grid - Intervju med Fernando Alonso

I dette eksklusive intervjuet med Gamereactor forteller hovedkonsulenten og den doble F1-verdensmesteren David Caballero om sin rolle i prosjektet, hvor vanskelig det er å slå sin egen AI, spillpreferansene hans, simracing i e-sport, Grid legacy og mer.

Audio transcriptions

"Vi er på GRIDs presentasjonsarrangement i Madrid, og vi har den store gleden av å være sammen med hovedkonsulent og racinglegende Fernando Alonso. Tusen takk for at du er med oss.
Takk skal du ha, takk skal du ha.
Hvordan vil du beskrive din rolle i dette spillet?
Det har vært en spennende reise i utviklingen av spillet, og jeg synes GRID er et av de beste spillene vi har hatt historisk sett, og nå tror jeg denne nye versjonen kommer til å nå et helt nytt nivå."

"Jeg har vært konsulent for spillet og forsøkt å få mest mulig ut av min erfaring med hjul-til-hjul-racing og forsøkt å tilføre spillet verdi, og jeg tror resultatet vil overraske mange.
Hvordan har din erfaring fra ulike kategorier bidratt til å skape en mer autentisk opplevelse her, også når det gjelder AI?
Jeg synes noe av det mest spennende med motorsport er å konkurrere i ulike disipliner, med ulike kjørestiler, med ulike biler, på ulike arenaer, men viktigst av alt med ulike spillere og motstandere på ulike nivåer."

"Og det å ha folk foran seg som du ikke vet nøyaktig hvordan vil reagere på bevegelsene dine, tror jeg vil være noe nytt som folk vil elske.
Vi har hørt deg i bilfilmer. Er du som Lynet McQueen, som er elendig i simulatorer og videospill, men veldig god i virkeligheten?
Jeg prøver å være god i begge deler, men ja, jeg tror definitivt at det er mange flinke folk innen simulatorracing og spill, så jeg er nok fortsatt bedre på ekte biler."

"Hva med tidene dine i GRID? Er de gode? Kan du sammenligne dem med tidene dine i virkeligheten?
De er veldig sammenlignbare. Jeg tror også at vi har den fantastiske R26, Renault Formel 1, med i spillet, og jeg tror det er noe som etter min mening vil være veldig annerledes i spillet, for det er visse baner og visse vanskeligheter i spillet som jeg tror vil overraske mange når du setter en Formel 1-bil på disse banene.
Hvor vanskelig er det å slå Fernando Alonsos AI i GRID?
Forhåpentligvis veldig vanskelig. Det var et av hovedmålene. Det finnes en modus der du kan velge å utfordre meg selv og Fernando Alonso, og forhåpentligvis er det vanskelig nok til at de beste spillerne i verden tar utfordringen og prøver å slå meg."

"Du nevnte nettopp Renault R26. Hvilken annen Formel 1-bil ville du tatt med til GRID? Kunne du tenke deg å kjøre her?
Jeg vet ikke helt. Alle Formel 1-biler er fine å kjøre og fine å prøve i et videospill. Kanskje bilene fra 80- eller 90-tallet er fine.
Alpine?
Men saken er at jeg tror det kommer til å bli veldig tøft og veldig vanskelig å kjøre visse biler. Jeg synes spillet har nok vanskelighetsgrad og flotte arenaer. Det er bybanen i Barcelona, Shanghai. Du kan velge regn, du kan velge nattkjøring. Så jeg tror ikke du trenger å legge til for mange vanskeligheter på bilen, for spillet har alt."

"Selvfølgelig er vi alle gamere i denne alderen. Faren min er 54 år, svigerfaren min er 64 år. Begge er store fans av deg, og de ville blitt helt ville om du kom tilbake til F1 en gang. Men tror du dette spillet kan være et fint første skritt for dem til å lære hvordan det føles å sitte i disse bilene og slå Fernando Alonso?
Jeg tror det. Jeg tror nok dette er det eneste spillet der man kan kombinere ekte simulering og profesjonell racing med arkademodus og få litt mer kontakt. Det er musikken som skaper drama noen ganger. Så det er ting som kan være veldig nyttige også for en førstegangsbruker av spillet. Så ja, hvorfor ikke?
Og kanskje du kan prøve direkte med racerratt, eller er det fint å spille i sofaen med kontrolleren og bare kjenne på farten?
Jeg tror jeg må være ærlig og si at jeg av og til bruker kontrolleren mer enn rattet. Hjulet er fint, og når jeg er sammen med venner og det er en skikkelig konkurranse, bruker jeg hjulet, og du prøver å perfeksjonere det du gjør. Men for et enkelt spill, når du bare sitter hjemme og tar kontrolleren, kan du spille helt perfekt."

"Hva kan du fortelle oss om samarbeidet med FA-teamet, ditt eget eSports-team, som selvfølgelig konkurrerer i flere spill, også GRID nå, og det er ressurser, teamet er til stede i dette spillet. Så hvordan har det vært for deg å gjøre denne reisen inn i eSport og nå med ditt eget lag her?
Vel, det har vært spennende. Da jeg kom inn i eSport-miljøet for et par år siden med FA Racing eSports, var det en fantastisk opplevelse. Det er en fantastisk opplevelse, og vi lærer nye ting hver dag, for simracing er en ubegrenset verden.
Så i GRID finner vi også FA Racing, du kan velge dekorasjonen til teamet vårt, du kan fylle et av medlemmene våre. Så ja, vi håper å lykkes også i spillet når vi deltar i konkurransene."

"Hvordan forventer du at eSport vil vokse i fremtiden? Ford lanserte nettopp et eget lag, som for eksempel heter Fordzilla. Tror du det er veien å gå for at dette skal bli mer profesjonelt og større og større? Du var tross alt en av pionerene.
Ja, jeg tror det kan bli en veldig stor suksess i fremtiden. Jeg tror ikke vi ennå vet hva som kommer til å skje om fem eller ti år, men jeg foretrekker å oppdage i systemet. Så ja, jeg tror e-sport vil ha en stor fremtid.
Avslutningsvis nevnte du dette. Det er veldig vanskelig å finne en balansegang mellom hardcore simulering og arkademoro. Dette gjelder for mange racingspill, ikke bare GRID. Alle racingspill prøver å finne den gyldne middelvei, og en proffsjåfør som deg vil si at proffkjøringen tross alt er morsom."

"Så hvordan tror du at du kan finne og om du tror at du har lykkes med GRID med å finne det perfekte stedet der alle kan være med?
Jeg tror, ja, som du sa, det er vanskelig å kombinere begge deler, men GRID har nok vært det eneste spillet som har kombinert begge deler historisk sett. Så jeg tror denne nye versjonen bare vil forbedre det. Utgangspunktet var veldig bra, og det vi har opplevd med GRID det siste tiåret har vært bra. Så dette er bare enda et skritt i den retningen.
Tusen takk for at du tok deg tid, og lykke til med Dakar."

"Takk skal dere ha."

Interviews

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere