Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi tester Sennheiser RS 185

Trådløse hodetelefoner med fantastisk lyd, men ikke uten begrensninger. Vi tester Sennheisers ganske spesielle hodetelefoner.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

RS 185 er ikke et gaming-produkt, til tross for at det funksjonsmessig og prismessig ligger i samme sjiktet. Det burde ikke være noen overraskelse at dedikerte hifi-hodetelefoner lyder bedre enn et gaming-produkt, men det er jo også ulemper forbundet med det.

HQ

Sennhesier RS 185 er det trådløst system til de audiofile som ønsker total trådløs frihet, men fortsatt gjerne vil ha noen ordentlige hodetelefoner. Det betyr at det ikke er noen mikrofon, og at batteriene er vanlige oppladbare batterier, men også at det har en åpen konstruksjon med en bærekomfort langt over hva vi er vant til fra andre gaming-produkter. Bruken av vanlige batterier gjør to ting, det tilføyer noe vekt, og gjør at det tar lang tid å lade, og med lang tid mener jeg at du er nødt til å la dem stå over natten. Med en batterilevetid på omkring 18- 20 timer er det riktignok ikke et spesielt stort problem, og haster det er det bare å stappe inn noen nye batterier. Den trådløse senderen fungerer også som ladestasjon, og kobler seg til bøylen på hodetelefonene med magneter. Jeg antar at denne senderen ikke er den alle beste strømlederen, noe som kan forklare hvorfor det tar så langt tid å lade headsettet. Her har mer tradisjonelle spilltilbehørprodusenter noe bedre løsninger. I likhet med vanlige spillprodusenter bruker også Sennheiser 2,4 GhZ til å sende og motta, noe som ikke er speielt imponerende i 2018, men det fungerer. Selve standen som hodetelefonen hviler på er veldig lett og plastikkaktig, og lever ikke helt opp til det man forventer av noe i denne prisklassen.

Sennheiser RS 185



For de audiofile er dette et produkt som er beregnet til å kobles til et anlegg, og det har både optisk og analog inngang. Alternativet er billigere hodetelefoner hvor det også må kobles til en hodetelefonforsterker og DAC (digital-til-analog-converter). Til tross for at flere hovedkortprodusenter har sett lyset, og har begynt å lage hovedkort med ganske fornuftige DAC- og hovedtelefonforsterkerkretsløp integreret i hovedkortene sine, så er det ganske naturlig langt unna en separat og dedikert løsning, og det koster. Poenget med dette er at prisen på 2.990,- for et sett RS 185 egentlig ikke er ublu, hvert fall ikke med tanke på at både DAC og små forsterkere er innebygd i hodetelefonene. Er man riktig ambisiøs, så vil kablede hodetelefoner,og en hovedtelefonforsterker med innebygget DAC sikkert være en bedre løsning.

Bruksmessig er RS 185 for det meste en fest. Hodetelefonene vejer 310 gram, og de føles utroligt lette. Det er naturligvis greit å kunne justere kanalbalansen, men med mindre man hører på vinylplater er det neppe nødvendig for gamere. Man kan justere lydstyrken på hele tre måter, enten store knapper på siden av hodetelefonene, en dreieknapp på laderen, eller man kan bruke det automatiske nivåreguleringssystemet - hvis det er snakk om en analog kilde. Ideen er god nok, nemlig at lydnivået justeres så det ikke er noen forskjell for brukeren, problemet er bare at systemet ikke kun jevner ut lyden, det skrur den også opp, men kudos for ideen.

Dette er en annonse:
Sennheiser RS 185



Og så til det essensielle, nemlig lyden. Her finner du en avbalansert åpenhet og transparens du neppe finner mange andre steder, annet enn andre hifi-hodetelefoner i samme prisklasse. Dette er hva gamere fortjener, men sjeldent hva de får. Det er en ganske dyp bunn, helt ned til 17hz iflg. spesifikasjonene, men først og fremst har de en langt mer nøytral klangbalanse enn hva tradisjonelle gamingprodukter ofte har, muligens fordi Sennheiser ser på dette som et produkt som skal brukes sammen med TV, og har derfor valgt å overdrive den øvre mellomtonen, og gi de en lettere lys klang, uten at bassen blir utvannet av den grunn. Nyanseringen gjennom hele frekvensområdet er hørbar, og gir en, ikke overraskende, god detaljrikdom.

Så, ingen mikrofon, og kanskje ikke helt den byggekvaliteten man forventer til den prisen, men lyden og batterilevetiden - den er fantastisk!

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content