Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi har testet MSI GS65 Stealth Thin 8RF

MSI påstår at de har levert masser av hestekrefter i et ultrabook-lignende kabinett. Kim anmelder...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Hvis man skulle være i tvil er det svært moderne å lage bærbare maskiner så tynne og lette som mulig, men med forhåpentligvis gode spesifikasjoner og alt man forventer fra en gaming-bærbar. MSI GS65 Stealth Thin 8RF, som fra nå av bare heter GS65, har i hvert fall gått grundig gjennom denne sjekklisten.

HQ

Her finner man den nyeste 8. generasjons i7 CPU, Windows 10, et GTX1070-grafikkort - dessverre i MaxQ-utgaven som genererer mindre varme, men som også yter dårligere - en 15,6" 144Hz-skjerm, individuelt opplyste taster, et forholdsvis stort batteri, lyd fra Dynaudio, en totalvekt på under 1,9 kg, en tykkelse på bare knappe 18mm, samt 16GB DDR4 RAM og 512GB NVMe M.2 SSD-harddisk. Denne er dessverre delt opp i to mindre biter, og det er ærlig talt ikke helt optimalt. Det beste hadde vært én stor harddisk, men til prisen mener jeg det ikke er unfair å forvente 960GB-1TB med harddiskplass. Hvis det er prisen det kommer an på, burde man ha smettet inn en 2.5" til data.

MSI GS65 Stealth Thin RF8

Det påstås også at dette er verdens første "thin bezel" gaming-bærbar, men vi har altså hatt andre på testbenken som var like eller nesten like tynne. Det endrer likevel ikke på at vi alltid er glade for en tynn skjermkant. Men spesielt toppkanten er noe av, og kanskje helt riktig, verdens tynneste. Her insisterer MSI på å betegne skjermen som "IPS level gaming display" - men det er nå en helt annen diskusjon.

Det er likevel dessverre slik at man har valgt å lage resten av maskinens deksel i plast. Det gir helt sikkert god mening vektmessig, for GS65 er virkelig lett og hendig å ha med å gjøre, men bruken av plast gjør også at skjermen blir en smule løs, og det trekker voldsomt ned på det kvalitetsmessige. Samtidig er museplatens overflate også av kjip plast som kleber seg til fingeren, og her kunne man godt ha lagt til en bedre finish for 10 kroner ekstra.

Dette er en annonse:

Men designet, det har blitt kraftig forbedret. Kontrastfargen er gul denne gangen, og det er gjort med stil og sans for design i stedet for det overdrevne og vulgære. Den er en lekker sammensetning, og maskinen skriker slettes ikke gaming som man ofte er redd for. Dessuten er maskinen ekstremt lett.

MSI GS65 Stealth Thin RF8

Lyden imponerer ikke, men den er til å leve med, særlig for en såpass tynn laptop. Å utvikle lyden til en så tynn sak må ha vært en ubehagelig utfordring.
Selv strømforsyningen har fått en overhaling. Den er blitt mindre enn vi er vant til, og veier også mindre. Strømkontakten sitter derimot cirka 1/3 nede fra toppen på høyre side, og det er jevnt over irriterende når man bruker ekstern mus og er høyrehendt - det er en årsak til at strømkontakter konsekvent er plassert på baksiden eller ytterst på kanten.

Maskinen har også Thunderbolt-forbindelse. Igjen påstås det at man er verdens første, men man glemmer å nevne at det er stadig flere som bruker det også. Det endrer dog ikke på at det er herlig å se en større bruk av standarden, særlig fordi den bruker USB-C.
Batteritiden angis som 8+ timer, og det er ikke helt upresist, men bruker man maskinen litt mer til spilling er det "kun" 2,5 timer å hente. Det er likevel en del mer enn de fleste andre, som sjelden kommer over to timer, og enkelte vi har testet de siste par årene lå nede på en enkelt time.

Dette er en annonse:
MSI GS65 Stealth Thin RF8

Støyen er en litt blandet affære. Maskinen sier ikke så mye når den bare står på, men den kommer fort opp på et merkbart viftestøynivå. Det er ikke mye, men nok til at man kan høre det. Viftene er målemessig overraskende stille med bare 32 dB for full utblåsning, men til gjengjeld er lyden høyfrekvent og oppfattes høyere enn det den egentlig er.

Viftene gjør imidlertid jobben sin. GPUen ligger jevnt over på 47 grader og kommer aldri over 73 grader. Det er særdeles fint for en tynn bærbar. At derimot CPUen lå på 53 grader og steg til 87 grader med små avstikkere opptil 90 grader under fullt press er nesten ulovlig mye i den høye enden av skalaen.

Testscoren er som forventet med en i7-8750H-prosessor og et GTX1070 MAXQ-kort:

The Division:
Ultra: 69.6
High: 87.9
Medium: 108.7

The Division krever stadig sitt, men 60+ fps med alt på Ultra er og blir fortsatt bra for en bærbar, selv om denne Ubisoft-tittelen kjører forbløffende godt på alt.

Assassin's Creed: Origins:
Medium: 54
High: 66
Very high: 64
Ultra high: 60

Her er det verdt å merke seg at takket være prosessoren kommer vi i snitt over 60 fps på High i en tittel som ellers konsekvent skaper problemer.

Total War: Warhammer II
Ultra: 58.5
High: 76.7
Medium: 95.6

Her begynner det å svikte litt - mobile grafikkort og prosessorenheter har bare ikke de hestekreftene som et så komplekst spill krever for å krype over 60 fps.

Middle-earth: Shadow of War:
Medium: 111
High: 88
Very High: 75
Ultra: 69

Over 60 fps på Ultra må sies å være ganske imponerende for en bærbar plattform.

3D Mark
Time Spy: 4735
Time Spy Ultra: 2172
Fire Strike Ultra: 3387
Fire Strike Extreme: 6427
Fire Strike: 12 331

Prisen for det hele er rundt 25 000. Det er ikke billig, men heller ikke dyrt for tynne maskiner med tilsvarende spesifikasjoner. Hvis man tar i betraktning at dette nesten er en ultrabook med den lange levetiden og det tynne kabinettet, så er det faktisk i den billigere enden av skalaen. Det er dog noen småting, et «final touch», som bør gjøres bedre til neste gang.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content