LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Gamereactor
      hardware-tekster
      Asus ROG Phone

      Vi har testet Asus ROG Phone

      Det er vanskelig å ikke forelske seg i et såpass dedikert stykke hardware. Vi anmelder Asus ROG-telefonen.

      Abonner på vårt nyhetsbrev her!

      * Påkrevd felt
      HQ
      HQ

      De fleste bransjer later til å følge bestemte trender, visse strukturer som én kreativ sjel eller en oppfinnsom virksomhet kommer på, og som deretter kopieres på løpende bånd og kanskje videreutvikles av konkurrentene etter hvert. Sonos gjorde multiroom-høyttalere populære, nå tråkker alle andre i samme spor, Iron Man var en gigantisk suksess og så dukket det opp en overflod av superheltfilmer på kino, PlayerUnknown's Battlegrounds gjorde battle royale til en populærkulturell naturkraft og nå skal alle spill ha en eller annen slags battle royale-modus.

      Det samme kan umiddelbart sies om Razer og deres gaming-inspirerete telefon, som har vist seg å åpne slusene for andre, lignende modeller, som er, akkurat som Nokia Ngage var for mange år siden, designet fra bunnen av for å tilby en god spillopplevelse fremfor alt annet. Razer Phone startet trenden, og nå ønsker Asus å avslutte den med deres ROG-telefon, som de mener er den ultimate gaming-telefonen. Og det er tydelig at Asus er ganske seriøse med dette initiativet, for ikke bare er det tydelig ved første øyekast at ROG-telefonen er skapt for å tjene et meget enkelt formål, men Asus har dessuten laget en rekke tilbehør, som tar gaming på mobilen et hakk videre.

      Vi vil derfor ikke bare ta for oss selve telefonen i denne anmeldelsen, men også en rekke av dette ekstrautstyret du kan kjøpe med, som bør forbedre spillopplevelsen betraktelig.

      Dette er en annonse:
      Asus ROG Phone

      Men la oss starte med selve telefonen. Asus ROG-telefonen er ikke bare en gamer-telefon, men den ser ut som en også. Har du stiftet bekjentskap med ROG-produkter tidligere, så vet du at de designer hardware av den gamle skolen med karbonfiber, gutteromsdesign og farger og materialer som bare skriker; "JEG TAR GAMING VELDIG SERIØST". Kanskje er du en fan, og man kan argumentere for at Asus tilsynelatende snakker direkte til fanbasen sin - men er det subtilt? Nei, ikke akkurat.

      Skjermen går ikke helt ut til kanten, selv om glasset strekker sig fra ende til annen. I stedet er det en falsk bezel i selve glasset. To oransje kanter på sidene fungerer som stereohøyttalere, og på sidene finner du en låseknapp samt volumknapper. Selve forsiden er relativt subtil, dog er det stort sett ingen måte å umiddelbart se hvilken vei telefonen skal vende, som i hvert fall i starten fører til frustrerende situasjoner, hvor du holder telefonen opp-ned. Baksiden ligner på fra en transformer, om ikke annet er ROG-logoen plastret på sammen med vinklede designfeatures og et tydelig luftinntak.

      Inni telefonen finner vi en åttekjernet Qualcomm Snapdragon 845 CPU, hvorav de fire er boostet fra normale 2.8Ghz til 2.96Ghz, og de resterende fire kan skilte med 1.7Ghz. Dette gjør telefonen til den raskeste på markedet. I tillegg har den en Adreno 630 GPU og hele 8GB RAM. Telefonen kommer i to utgaver, hvorav den ene tilbyr 126GB intern lagring, og den andre hele 512GB. Som sagt er det to stereohøyttalere foran, som prøver å gi en rundere lydopplevelse, men bruker du et headsett tilbyr jack-inngangen DTS:X. Batteriet er på 4000 mAH.

      Dette er en annonse:
      Asus ROG Phone

      Én ting er å høre alle disse imponerende tallene, en annen er å oppleve dem, og fra man åpner telefonen står det klart og tydelig hva den er laget for - spilling. Fra Game Center-applikasjonen kan du styre viftehastigheten, se temperaturen på CPUen og GPUen og mye annet. Grunnapplikasjonen er designet til å se ut som brukergrensesnittet til et av skipene fra The Matrix. Igjen, subtilt er det ikke, men gud hvor stor forskjell det gjør å starte Asphalt 9, Free Fire eller Alto's Odyssey fra noe så formålsdesignet som ROG-telefonen. Fra start til slutt presterer telefonen og mer til, og vi opplevde aldri at enheten ble for varm, for bråkete eller for hakkete.

      Og spill tar seg også ganske bra ut på den flotte skjermen. Her snakker vi om en 6" AMOLED-skjerm på 1060x2160 med HDR og en refresh rate på 90Hz. Skjermen hjelper for alvor spillene med å "poppe", og både sortnivåene og fargedybden var bedre enn det iPhones har kunnet prestere med deres Retina-skjermer.

      Asus ROG Phone

      Det er viktig å ta hvem Asus ROG-telefonen er laget for i betraktning, og velger man å se på den som en gaming-enhet som man tilfeldigvis kan ringe og tekste med, så er det snakk om en ganske fremragende dings, som dog koster rundt 8-9000 kroner, som er mer enn 1000 kroner dyrere enn Razer Phone 2. Likevel får du altså innmat for pengene her, og samtidig har du muligheten til å ta det hele enda et hakk videre med den rekken av tilbehør som Asus tilbyr. La oss ta en nærmere titt på dem.

      Først og fremst får du en gratis en AeroActive Cooler sammen med telefonen, som er en ekstra kjølemodul som klikkes i den dobbelte USB-C port som sitter på den ene siden av telefonen. Dette gjør at telefonen holder seg ganske kjølig ved forlenget bruk. Igjen subtil er den ikke - men funksjonell, det må man si.

      Asus ROG Phone

      Primært har Asus fokusert på å gi oss ekstra tilbehør som gir forbrukeren flere måter å spillet på. Ja, du kan bare snu enheten, poppe din Aero Active Cooler på, og spille løs, men ønsker du allsidighet, så kan Asus tilby en rekke fete ting som gjør det en del lettere å spille mobilspill overalt, ikke bare på farten. For eksempel tilbyr GameVice en Switch-lignende kontroller som klemmer seg rundt om endene på telefonen. Faktisk får denne kontrolleren telefonen til å ligne en Switch, men den er ikke tilkoblet den dobbelte USB-C porten. De to klemmene som festes i endene er heller ikke av skyhøy kvalitet, og føles ikke helt så robust som man kunne ha håpet, men som en måte å spille på uten å skulle bruke touch overhodet? Da er den ganske hendig.

      Er du mer tradisjonell så tilbyr Asus også en Mobile Desktop Dock, en liten stasjon hvor telefonen kobles til via den dobbelte USB-C porten, for så at tilby en rekke utganger som i virkeligheten gjør din telefon til en datamaskin. Du kan koble til mus, tastatur, et headsett og en skjerm via HDMI, og plutselig blir PUBG Mobile til... ja, PUBG. Dog er disse en av de få aggregatene som faktisk gir mere mening som kontorredskap enn til direkte gaming. Mobilens brukerflate kan nemlig snus, og navigeres perfekt med med mus og tastatur - faktisk tar telefonen seg perfekt ut som noe lignende en stasjonær maskin hvor du enkelt og greit kan starte på noen prosjekter på toget, for så å sette telefonen i Mobile Desktop Dock i det du kommer hjem og derfra kan du så fortsette med mus og tastatur. Det høres kanskje banalt ut, men det er faktisk genialt tenkt, og er et av de mer enkle men ambisiøse skrittene mot å gjøre en enkelt enhet til hele hjemmets mediesenter.

      Asus ROG Phone

      Hvis du er konsollspiller, men også er interessert i å spille på mobilen, da kan du investere i en Asus WiGig Display Dock. La oss si at du sitter med din GameVice-kontroller på telefonen og spiller Stardew Valley, men ønsker enten å spille på TVen, eller kanskje involvere andre i opplevelsen - en WiGig lar deg koble deg til trådløst, litt som en Steam Link. Vi opplevde kun få problemer under testperioden, men det var så også med en internettforbindelse med høy down- og upload.

      Den mest interessante av disse ekstra dingsene er uten tvil Twinview Dock, som forvandler din Asus ROG-telefon til en 3DS. Ja, det høres rart ut, men dette er både en kontroller samt en ekstra skjerm, som gjør at hele enheten ser forbløffende ut som Nintendo-håndholdt. Visse spill understøtter denne dobbelte skjermfunksjonen, og lar deg for eksempel ha mer informasjon om styringen på den nederste skjermen - men det er også mulig å spille Fallout Shelter på den nederste skjermen, og se Netflix på den øverste.

      Asus ROG Phone

      Alt dette tilbehøret fant vi både brukbart og av skyhøy kvalitet, som er ganske imponerende. Hele ROG-telefonens line-up, inklusiv telefonen selv, er imponerende for å si det mildt, men nøyaktig som med telefonen selv betaler du en god slump med penger for dette ekstrautstyret. Bare GameVice-kontrolleren alene koster rundt 700 kroner, og TwinView Dock, som riktignok også inneholder enda en AMOLED-skjerm, koster hele 2699 visse steder, altså mer enn en ny 3DS. Man skal derfor være bevisst på at Asus nettopp sikter seg inn etter de som vi ha den beste spillopplevelsen, koste hva det koste vil. Selv om mobilen ikke er for alle, må man uansett nesten bare ta hatten av for konseptet. Asus ROG er uten tvil den beste telefonen på markedet, og diverse tilbehør gjør det lettere å nyte spillene på flere forskjellige måter. Så lenge du er villig til å punge ut for dem, så klart.

      09 Gamereactor Norge
      9 / 10
      overall score
      er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

      Relaterte tekster

      0
      Vi har testet Asus ROG Phone

      Vi har testet Asus ROG Phone

      HARDWARE-TEKST. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

      De fleste bransjer later til å følge bestemte trender, visse strukturer som én kreativ sjel eller en oppfinnsom virksomhet kommer på, og som deretter kopieres på løpende...



      Loading next content