Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Timesplitters 3: Future Perfect

Time Splitters: Future Perfect

Tiden har dessverre begynt å løpe litt i fra Time Splitters konseptet. Finnes det likevel plass til en superhelt som hopper på tvers av tidsaksen?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Time Splitters har vel aldri gått under sjangeren realistiske shootere. Ved å nevne ord som tidsmaskin og ormehull, så forsvinner vel det minste snev av realisme. Dette fratar allikevel ikke Time Splitters’ rett til å underholde. I tretten kapitler freser du gjennom tiden som den über-tøffe Cortez, og hans sprang gjennom ormehull medfører ikke så rent få paradoksale konsekvenser.

Historien er for så vidt underholdende nok, selv om Free Radial på ingen måte har oppfunnet kruttet på nytt. Mer enn en gang vil du, bokstavelig talt, møte deg selv i døren. Du vil blant annet treffe på ditt fremtidige jeg som gir deg en nøkkel. Etter at du har fått brukt nøkkelen, må du selvfølgelig reise tilbake i tiden for nettopp å gi nøkkelen til deg selv. Alle disse elementene gir historien en morsom vri, som ofte er fraværende i de fleste spill i denne sjangeren.

Det er allikevel slik at et spill er mer enn en god historie, og det er her TS:FP svikter på en del punkter. Motstanderne i spillet er blant annet stokk dumme. De gjemmer seg på de samme stedene, og bruker den samme taktikken gang etter gang. Den kunstige intelligensen er med andre ord ingenting å skrive hjem om.

Om ikke det er nok at fienden tar seg få friheter, så blir du som superhelt tilbudt enda færre muligheter til å gjøre som du vil. Spillet er, til tross for sine krumspring i tid, svært lineært. Hvert eneste kapittel i historien gjennomføres ved at du følger en opplagt rute, og du får dessverre få muligheter til å løse oppgavene på "din" måte. Friheten din er faktisk så innskrenket at det ikke engang er mulig for Cortez å hoppe! Ikke mye til superhelt dette her altså.

Ved siden av dette er spillets storymodus svært kort. Du kan regne med å runde spillet på om lag seks til åtte timer, noe som helt klart er i minste laget. For å bøte på dette har heldigvis utviklerne klart å legge ved en svært så underholdende flerspiller del. Via Xbox Live får du muligheten til å delta i en hektisk fest med kuler og krutt. Det er ikke noe nytt under solen her heller, men allikevel nok til å underholde deg i noen timer, før du vender tilbake til Halo 2.

Dette er en annonse:

Dessverre så er spillet plaget med en del teknisk rot. For det første er frameraten langt fra stabil. Dette er overraskende i og med at spillet ikke er noen direkte fryd for øyet. Grafikken er rett og slett utdatert. Da skulle man i det minste kunne forvente at spillet ikke hakker så mye som TS:FP faktisk gjør. Koden virker lite optimalisert for Xbox. For det andre så har jeg gang på gang opplevd at tilkoplingen til Xbox Live ikke har gått direkte knirkefritt. Dette har plaget en del andre EA spill også, og kan muligens skyldes at EA sine servere ikke er så robuste. Det er svært så frustrerende å miste forbindelsen til serveren midt i kampens hete.

På den positive siden så har Free Radical lagt ved muligheten til å lage dine egne brett til flerspiller delen. Til tross for sin enkelhet, så skal utviklerne ha ros for å ha lagt ved dette verktøyet. Er du en kreativ sjel, så har du i alle fall muligheten til å lage noen nye baner dersom du blir lei av de gamle.

Allikevel er det vanskelig å forstå at denne delen har blitt prioritert, fremfor å finslipe spillets mer eller mindre mangelfulle sider. Det er som sagt flere irriterende feil ved spillet som lett kunne ha blitt forbedret dersom Free Radical hadde omprioritert sin utviklingsplan. Noen sider ved spillet virker rett og slett halvferdige. Grafikken og frameraten kunne med fordel ha vært forbedret flere hakk, samtidig som flerspiller delen burde vært kjemisk renset for teknisk trøbbel. Utviklerne skal likevel ha ros for å ha kommet opp med en morsom historie, som faktisk bidrar til at spillet blir variert og til tider underholdende.

Alt i alt blir det allikevel ikke noen "innertier" fra Free Radical denne gangen. Det er rett og slett for mange bra spill der ute til at Time Splitters: Future Perfect bør fremheves som noe spesielt å trakte etter. Man blir på mange måter sittende igjen med følelsen av at spillet er en slags nedskalert versjon av andre skytespill vi liker godt. I kampen om din oppmerksomhet, og ikke minst dine penger, så bør du vurdere noe annet med mindre du er en stor fan av serien.

Dette er en annonse:
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
Timesplitters 3: Future Perfect
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Til tider underholdende og variert historie. Morsom flerspiller del.
-
Uinteressant grafikk, hakkete framerate. Dårlig kunstig intelligens. Lineært. Vi har rett og slett sett det før, bare så mye bedre.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Time Splitters: Future PerfectScore

Time Splitters: Future Perfect

ANMELDELSE. Skrevet av Joachim Gresslien

Tiden har dessverre begynt å løpe litt i fra Time Splitters konseptet. Finnes det likevel plass til en superhelt som hopper på tvers av tidsaksen?Loading next content