Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Turtle Beach XP Seven

Turtle Beach har blitt anerkjent som en god headsetprodusent for gamere. Med XP Seven viser de utvilsomt hvorfor...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg anmeldte tidligere Turtle Beach XP 400, et trådløst headset i 2000-kroners prisklassen som jeg ikke ble spesielt imponert over. Jeg følte det var overpriset, og lydkvaliteten på trådløs ser aldri ut til å kunne nå opp til headsets med tråd. Nå sitter jeg her med XP Seven, et headset som koster 2800 kroner og ikke er trådløst. Det har vist at Turtle Beach kan vise muskler.

HQ

Den umiddelbare presentasjonen av headsettet er kvalitetssikret. De har tenkt utenfor boksen ved å lage en boks som nesten er tyngre enn headsettet og innholdet. Den åpnes og lukkes med magneter i kantene, en funksjon jeg hadde til gode å se utenfor Apple sin Macbook. Det viser at Turtle Beach tenker kvalitet med tvers gjennom solid byggekvalitet. Innenfor esken finner vi hovedattraksjonen. Her ligger headsettet godt synlig i midten. Kabler og kontrollenheten ligger i egne esker.

Turtle Beach XP SEVEN
I esken er det synet av disse som møter deg. Kjekkasen til høyre er definitivt den lekreste.

Jeg har aldri synes designet på Turtle Beach sine produkter har vært spesielt pene eller kule. Ikke sammenlignet med hva man får hos for eksempel Tritton, Astro eller Razer. Når man kjøper et headset til denne prisen, forventer man et gjennomført design. XP Seven er ikke spesielt pent, men jeg synes det er noe av det bedre Turtle Beach har å by på rent utseendemessig. Den umiddelbare følelsen av noe ungdommelig og småfrekt er til stede. Det er likevel ikke noe jeg ville brukt utendørs. Det har for mye plastikk som føles billig, og klokkene ligner grillen på en Ford Mustang. De har deksler som kan byttes ut, så de tar litt inspirasjon fra Astro sine A40. Det ser rett og slett ikke ut som et headset som koster nesten tre blanke.

Alle vet uansett at det er det på innsiden som teller, og her har XP Seven mye å stille opp med. Med to høytalerelementer som kjører virtuell surround, vil du alltid ha rede på hvor andre objekter i spillet er i forhold til deg. De kan gi deg en taktisk fordel når du spiller flerspiller, og de kan gi deg en eksplosiv spillstund når du spiller for opplevelsens skyld.

Dette er en annonse:
Turtle Beach XP SEVEN
Headsettet er det peneste der ute, spesielt til prisen. Det ser nesten ut som det kunne kostet under tusenlappen.

Det som egentlig er interessant med denne pakken, er at Turtle Beach presenterer det med headsettet i fokus. Det som likevel stjeler showet, og virkelig gir deg det du betaler for, er den fantastiske kontrollenheten som følger med. De tar sikte på å konkurrere med Astro sin allsidige mixamp. Kontrollenheten gir deg inn og utganger som gjør at du kan koble til det meste av headsets du egentlig måtte ønske, så lenge du har en 3,5 mm lydkabel.

Kontrollenheten gir deg frihet til å stille lyden etter ditt ønske. Det vil si at på PC kan du styre lydinnstillinger gjennom en equalizer, mens på Xbox 360 eller PS3 må du benytte deg av forhåndinnstillinger. Med åtte stykker av dem, burde det ikke være noe problem å finne den du liker best. Jeg brukte stort sett innstillingen «superhuman hearing», en innstilling som fremhever de subtile lydeffektene i spillet i mye større grad. Noe som gjør det mye enklere å høre hvor granater spretter, fottrinn og andre lyder fienden måtte lage. Det gir en klar taktisk fordel når man spiller på nett. Andre innstillinger varierer fra standardinnstilling, til høyere bass, mer diskant, klarere stemmer og så videre.

Turtle Beach XP SEVEN
Det er denne saken som er genistreken til Turtle Beach. En ultimat kontrollenhet med touch-funksjon.
Dette er en annonse:

Dette er bare ett av potensialene til kontrollenheten. Noe av det morsommere man kan gjøre med den, er å fordreie din egen stemme i chatten. Du kan ha den normal, noe som er best for at ikke går lagkameratene dine på nervene, eller du kan stille den inn til robotstemme, mørk og demonisk, eller pipete tonehøyde. Latter vil følge.

Kontrollenheten er kanskje den kraftigste som finnes på headsetmarkedet, den tilbyr en hel del funksjoner og lar deg styre lyden som du vil. Du kan til og med koble den til en smarttelefon. I bruksanvisningen sto det spesifisert at smarttelefonen ikke fulgte med. Kjøp dermed en ved siden av. Eller ikke, for hvem har uansett tid til å sitte i telefonen når man spiller?

Turtle Beach XP SEVEN
At Turtle Beach ikke har lagd bare et mellomledd, men to, er litt merkelig. Denne boksen kan fort føles overflødig.

Lydkvaliteten bærer også videre på andre plattformer. Selv om det er designet for spill, er lyden veldig stram også når man spiller musikk, med en god bass som ikke er for bløt og et balansert lydbilde mellom diskant, mellomdiskant og bass. Headsets som Tritton AX Pro og Astro A40 har for lite bass til dette, mens for eksempel SteelSeries 7XB har for mye påtrengende bass. XP Seven fungerer også like godt til film, og leverer klarheten som trengs i dalogene, eksplosiv driv i actionsekvenser og detaljrik lyd.

Det er et headset som er overraskende komfortabelt. Jeg sier overraskende fordi det sitter stramt. Så stramt at jeg trodde det ville bli ubehagelig, men der tok jeg altså feil. Det presser godt inn mot ørene, slik at det ikke faller av, men myke puter sørger for komfort. Man merker definitivt at headsettet sitter på, og etter noen timer merker man at det kan bli litt svett rundt ørene. Det er likevel ikke så overveldende at det er kritikkverdig.

Turtle Beach XP SEVEN
Dekslene er avtagbare, men det følger ikke med noen andre par enn disse. Da må du bevege deg ut på internett i så fall.

Alt fra headsettet er kablet. Jeg oppdaget raskt at det ble fryktelig mange kabler. Faktisk har jeg aldri vært innom et headset som har så mange kabler. Det er en kabel fra headsettet til kontrollenheten (tre hvis du spiller på Xbox 360 og har den koblet til mobiltelefonen samtidig). Videre fra kontrollenheten går det en kabel som etterhvert splitter seg, som igjen går inn i en ny boks som konverterer til riktig lydkilde. Denne boksen krever igjen to kabler som går både til en lydoutput og til strøm.

Det er litt av et oppsett Turtle Beach har skapt for å gjennomføre dette. Læringskurven er relativt bratt, og selv med bruksanvisning er det dømt til å bli mye prøving og feiling. Det krever tålmodighet for både å sette opp alle kablene og finne de riktige innstillingene. Personlig tok det meg en del timer med testing av ulike innstillinger for å finne ut hva som passet meg, og dette vil gjelde dere andre også som søker å få fullt utbytte.

Turtle Beach XP SEVEN
Toppen av kransekaka er selvfølgelig Turtle Beach skrevet i deres egen font.

Turtle Beach har klart å skape et headset i særklasse. Et av de beste headsettene på markedet beregnet for spilling. Lydkvaliteten er balansert og fantastisk, og samspillet mellom headsettet og kontrollenheten sørger som en sømløs lydopplevelse. Det kommer med sin pris, men er helt klart verdt det.

Turtle Beach XP SEVEN
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Mange innstillinger, balansert og god lyd, kontrollenheten er fantastisk, komfortabel, fungerer både på PC, Xbox 360 og PS3, morsomt å stille på chat-lyden.
-
Stiv pris, mange kabler, ikke overveldende pen å se på.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Test: Turtle Beach XP Seven

Test: Turtle Beach XP Seven

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Martin Sollien

Turtle Beach har blitt anerkjent som en god headsetprodusent for gamere. Med XP Seven viser de utvilsomt hvorfor...



Loading next content