Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: SteelSeries 5Hv3

SteelSeries er på banen med nye headsets. Denne gangen er det PC-utgavene i H-serien som får sin oppgradering. Vi har testet SteelSeries 5Hv3...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

H-serien til SteelSeries består av tre ulike typer: 3H, 5H og 9H. 5H er mellomvekteren, og det er nå versjon 3 av denne som skal ut i omløp. Med en relativt snill pris på 649 kroner tar den sikte på budsjettspilleren som søker mellomleddet mellom tonedøve lydklokker til 100 kroner og 19.5 kringlyd med tre mikrofoner og alt av innstillinger herfra til helvete til 5000 kroner. 5Hv3 er dermed i omtrent samme prisklasse som Siberia V2, og det fører nesten til at SteelSeries føles som sin egen konkurrent.

HQ
SteelSeries 5Hv3
Øreklokkene har behagelig stoff, men dessverre lar de seg ikke vri og vende som andre headsets. Foto: Martin Sollien

For er det virkelig nødvendig med så mange headsets i samme prisklasse? Det er viktig at headsettene fremstår som fundamentalt ulike, at det er ulike strategier og løsninger for hvordan de virker. For å sammenligne 5Hv3 med Siberia V2, så er det først og fremst designmessige ulikheter ved dem. 5Hv3 føles mer lukket. Stilen er mer tradisjonell kontra bøylene som er på Siberia V2, samt de trill runde øreklokkene med grill som Siberia har.

Den definitive forskjellen er at 5Hv3 kan tas fra hverandre. Klokkene på begge sider, samt bøylen kan plukkes fra hverandre og smettes på igjen. SteelSeries setter sin lit til et headset som skal være portabelt. I tillegg kommer den varemerkede mikrofonen til SteelSeries som kan trekkes inn og ut av øreklokken. Det ligner broren sin, Xbox-serien XB, da disse også kan dekonstrueres, har lik type mikrofon og tilnærmet lik kosmetikk.

SteelSeries 5Hv3
Demonteringen av headsettet gir tre deler, to øreklokker samt hodebøylen. Foto: Martin Sollien
Dette er en annonse:

Det mer praktiske med 5Hv3 er tilkoblingsmulighetene. Medfølgende kommer en forlenger for TRS-kablene, altså lyd og mikrofon. I tillegg følger det med en sammenslåer som gjør lyd og mikrofonkabelen til en kabel. Mer praktisk dersom man skal bruke headsettet til, si, en mobiltelefon eller iPad. Det som er flott er at hvis man har en overgang, for eksempel lydmikseren til SteelSeries, eller Astro sin MixAmp, så kan man bruke headsettet til PS3 eller Xbox 360, og mest sannsynlig PS4 og Xbox One når de kommer ut.

Jeg føler at 5Hv3 er et headset som sikter seg mer inn på å gi en oppslukende lydopplevelse, fremfor et tilspisset detaljnivå for profesjonell spilling. Til det fungerer 5Hv3 overraskende godt. Lydbildet er kraftig og nådeløst, selv på høyere volum. Dette er uten at bassen ble overveldende. Jeg forsøkte imidlertid å koble headsettet til Xbox 360 uten lydmikser, men kun ved hjelp av en enkel overgang. Heldigvis fikk jeg lyd, uheldigvis ble den så lav at vitsen ble borte. GTA V ville gjort seg bedre på TV-høyttalere.

SteelSeries 5Hv3
SteelSeries' varemerkede mikrofon. Den trekkes ut og dyttes inn. Ganske fancy og enkelt. Foto: Martin Sollien

Ved musikk kunne diskanten bli noe knitrete. Spiller man normalt volum vil man ikke høre så mye, men skrur man den opp blir det hørbart. Jeg antar at diskanten er skapt med hensyn til å fremheve detaljer i spill, og dermed at diskanten i musikken går på bekostning av dette.

Dette er en annonse:

SteelSeries har fått sansen for svart og oransje. Jeg testet nylig en begrenset utgave av Siberia V2, som het Heat Orange. Selv om 5Hv3 ikke gløder, er headsettet likevel i svart og prydet med detaljer i oransje. Sømmen på kabelen og øreklokkene, samt foret på innsiden av klokken er i oransje. Det er ganske smått, men likevel stilfulle trekk. Jeg liker fargekombinasjonen.

SteelSeries 5Hv3
Helheten. Avrundet design er det som regjerer. Foto: Martin Sollien

Det finnes ingen tvil om at SteelSeries leverer solide produkter. 5Hv3 er ikke noe unntak, men det revolusjonerer heller ingenting. Til den snille prisen av 649 bajaser, er det likevel et produkt verdt å sjekke om du er ute på lydtokt. Jeg kan jo tross alt ikke fraråde headsettet, men det byr heller ikke på noen overraskelser.

SteelSeries 5Hv3SteelSeries 5Hv3SteelSeries 5Hv3SteelSeries 5Hv3
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
God lyd i forhold til pris, er kompatibel med konsoller, komfortable, demonterbare.
-
Ikke verdens peneste design, diskanten småknitrer ved høyt volum, ikke så mange funksjoner.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Test: SteelSeries 5Hv3

Test: SteelSeries 5Hv3

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Martin Sollien

SteelSeries er på banen med nye headsets. Denne gangen er det PC-utgavene i H-serien som får sin oppgradering. Vi har testet SteelSeries 5Hv3...



Loading next content