Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Kone XP

3D RGB og 13 knapper til rundt tusenlappen? Kan Roccat Kone XP være en skjult skatt? Daniel har sjekket.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er en stund siden vi har levert en anmeldelse av datamus så da var det på tide å ta en titt på Roccats nye Kone XP. Personlig hadde jeg stor sans for den forrige Roccat-musen jeg testet (Kone Pro Air), og derfor var forventingene passelig høye før jeg tok i bruk denne, og umiddelbart må jeg si den sitter godt i hånden med en vanlig «palm»-grep. Den kan også brukes med klo-grep, men er du en fingertupp-bruker er nok ikke dette musen for deg. Til det er den hakket for stor.

Roccat Kone XP
Det er en megde knapper tilgjengelig på Roccat Kone XP

Utseendemessig kan Kone XP nærmest gjøre som du ønsker den skal. Med 3D RGB-belysning ser den stilig ut i et fargehav om du vil, men du kan også bestemme selv hvilke farger du ønsker skal være fremtredende. Den gjennomsiktige oversiden omringes av en sort ramme med Roccats velkjente riller på sidene for ekstra god grep. Med plasseringen av de totalt 13 knappene logisk fordelt er det absolutt en mulighet for at selv jeg kan huske hva de forskjellige brukes til, og det kan være veldig hendig i vel som spill som i Photoshop. Jeg har derimot opplevd til tider at jeg har trykket på feil knapp om jeg skal kaste en granat i Warzone, og da blir man jo naturlig nok litt i villrede, men det skal jeg ta på egen kappe fremfor å skylde på Roccats utstyr.

Som tidligere nevnt er ikke denne musen ideell for de som liker å bruke fingertupp-grepet, og musens vekt tilsier også dette. Med sine 104 gram er den tyngre enn de jeg har brukt den siste tiden, og det merkes over lengre spillsekvenser. Nå skal det sies at 104 gram ikke er direkte tungt, men etter å ha blitt vant til for eksempel Logitech G Pro X Superlights drøye 60 gram utgjør det en forskjell.

Roccat Kone XP
De herligste farger er å oppnå med 3D RGB.
Dette er en annonse:

Så kommer vi til det som for mange naturlig nok er det viktigste med en datamus. Hvor presis er den? Sensoren, en 19K DPI optisk Owl-Eye av typen, er responsiv og nøyaktig, og glideføttene gjør at den smyger seg fint over musematten. Knappene føles solide, og reagerer umiddelbart. Til og med «knappene» som registreres ved å dytte hjulet til sidene virker gjennomført og solid bygd, og ikke like vinglete som jeg har opplevd på mange andre datamus. Hjulet i seg selv har 24 solide trinn som gjør det lekende lett å scrolle seg gjennom nettaviser for eksempel.

Alle knappene på musen er programmerbare, og kan i tillegg brukes «dobbelt» ved bruk av Roccats Easy-Shift(+). Dette hadde jeg riktignok ikke hell med inne i spill, men til vanlig bruk fungerte det meget godt. I programvaren Roccat Swarm kan jeg i tillegg sette egne profiler for spesifikke program, eller profiler jeg bygger selv, og enkelt bytter mellom ved et musetrykk. Ledningen som sitter på er også veldig lett og fin, og lar deg lett bevege musen uten at den kommer i veien. Jeg har den senere tiden sverget til trådløsmus, men denne gjør faktisk savnet av trådløs nesten fraværende.

Roccat Kone XP
Rillene på siden gjør musen ekstra god å holde i.

Alt-i-alt er Roccat Kone XP en god og robust mus som vel egner seg mest til MMO-spillere, men som fint kan brukes til både hverdagslig bruk og FPS-spill. Personlig skulle jeg nok gjerne sett den litt lettere, men det er også min preferanse mens andre helt sikkert har sine. Hadde den vært trådløs hadde den konkurrert med Pro X Superlight, uten at kabelen gjør den håpløs som sagt. Med en prislapp på rundt 1000,- er den verdt investeringen for deg som foretrekker litt ekstra knapper tilgjengelig.

Dette er en annonse:

SPESIFIKASJONER:
Lengde: 126mm
Høyde: 40mm
Bredde: 76mm
Vekt: 104gram

Sensor: ROCCAT® Owl-Eye 19K optical sensor
Min / Max DPI: 50 / 19000
Antall knapper: 13 (+ hjul opp og ned)
Kabel: Lett, fleksibel kabel på 1,8 meter
Brytere: Titan Optical
Operativsystem: Windows og MacOS

Passer til:
Palm-grep - Ja
Claw-grep - Ja
Fingertupp-grep - Ikke ideelt, men lar seg bruke.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Roccat Kone XP

Test: Roccat Kone XP

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

3D RGB og 13 knapper til rundt tusenlappen? Kan Roccat Kone XP være en skjult skatt? Daniel har sjekket.Loading next content