Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Razer Leviathan lydplanke

Razer leverer sin første lydplanke i og med deres Leviathan 5.1 Channel Surround Sound Bar, og vi har testet hvor godt den leverer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

De aller fleste som har et forhold til PC-spilling har sannsynligvis vært borti Razer på et eller annet tidspunkt. Denne gangen har de imidlertid beveget seg inn på et helt nytt område, og resultatet er ikke så ille. Faktisk ikke så ille i det hele tatt. Jeg har testet Razers først lydplanke, nemlig Leviathan.

Den rimelige pakken (drøyt 1700 kroner) består av en lydplanke og en subwoofer i svart, og begge deler er såpass smått at det passer på de aller fleste gamingkroker eller i stuen. Selv har jeg valgt å bruke den i forbindelse med film, TV og konsollspilling, og jeg er imponert.

Jeg hadde nemlig ikke spesielt høye forventninger til lydplankens lovord om 5.1 surround, men jeg er voksen nok til å innrømme at jeg kan ha dømt den litt tidlig. Det er riktig nok ikke helt ekte kringlyd slik man får av å ha høyttalere bak seg i rommet, men den virtuelle tilnærmingen fungerer godt nok. Flere ganger har Dying Light-zombier som skriker bak meg fått meg til å rykke litt der jeg prøver å slappe av med litt spilling.

Razer Leviathan 5.1 Channel Surround Sound Bar

I lydplanken finner vi to diskanter og to såkalte ‘full range'-drivere som skal sørge for å levere et komplett lydbilde - avhengig av hvilken forhåndsinnstillinger du har valgt. Disse instillingene inkluderer spill, musikk og film, og når jeg ser på tilkoblingsmulighetene er det tydelig at Razer vil at jeg skal benytte meg av alt. På baksiden finner vi nemlig optisk inn, vanlig 3,5mm jack i tillegg til blåtann. Sistnevnte fungerer overraskende bra - i hvert fall med den første telefonen jeg bruker. De neste byr på mer kløning selv om jeg sletter Leviathan fra listen til den opprinnelige telefonen. Slikt irriterer.

Dette er en annonse:
Razer Leviathan 5.1 Channel Surround Sound BarRazer Leviathan 5.1 Channel Surround Sound Bar

Og så er det bassen. All den bassen. Subwooferen har et element på ganske beskjedne 5,25 tommer, men den klarer likevel å sende ut tordenskrall som jeg mistenker min nabo nedenunder ikke er like glad i som meg. Dette er perfekt for spilling på konsoll eller når jeg ser på actionfilmer, men bassen kan bli litt for påtrengende selv når jeg demper lyden. Spiller du av musikk fra et medium med equalizer, så kan du naturligvis justere dette selv, men det er ikke like enkelt hvis du ser film eller spiller.

Når alt kommer til alt er Razer Leviathan mye lyd og glede for pengene. Lydplanken er brukervennligheten selv, og leverer en god kringlyd til tross for at det er simulert 5.1. Hvis du liker bass, ålreit design, tilgjengelighet og lav pris, så burde du sjekke ut denne lydplanken.

Razer Leviathan 5.1 Channel Surround Sound Bar
Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Deilig og kraftig bass, virtuell kringlyd som fungerer godt, gode tilkoblingsmuligheter, mye for pengene.
-
Bluetooth-tilkoblingen fungerer ikke sømløst på lydkilde nummer to, ikke mulig å endre lydoppsettet når du sitter med den koblet til konsoll eller TV.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Razer Leviathan lydplanke

Test: Razer Leviathan lydplanke

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Tor Erik Dahl

Razer leverer sin første lydplanke i og med deres Leviathan 5.1 Channel Surround Sound Bar, og vi har testet hvor godt den leverer...Loading next content