LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Gamereactor
      hardware-tekster

      Test: Razer Kraken 7.1 Chroma

      Kraken kan noen ganger skimtes i det mørke folkehavet på esport-turneringer. Vi har fanget det og satt karakter.

      Abonner på vårt nyhetsbrev her!

      * Påkrevd felt

      Det er viktig å vite hvor man har fienden. Spesielt i skytespill. Hvis en kule stryker forbi ditt høyre øre har du sannsynligvis ikke mange millisekunder på å se deg rundt etter hvor den kom fra. Du må kunne høre det, og for å kunne gjøre det kan det være greit med et headsett som gjengir spillydene på en god måte.

      HQ

      Razer Kraken 7.1 Chroma tar sikte på å gjøre den jobben, og det er nok ikke helt tilfeldig at man innimellom får øye på de tre slangene i Razer-logoen i Counterstrike-turneringer og andre esport-arrangementer. Med slagordet «For gamers. By gamers» bør det være klinkende klart at dette ikke er noe for audiofile, musikkelskere eller for tirsdagskvelder med Better Call Saul på Netflix. Dette skal brukes til spill.

      Førsteinntrykket av Kraken 7.1 Chroma er positivt. Noen vil kanskje synes at å gå med en giftiggrønn «RAZER»-innskrift på topplokket blir en smule harry, men øreklokkene og den justerbare hodebøylen er godt polstret og sitter behagelig over ørene.

      På venstre øre sitter en hendig, uttrekkbar mikrofon som kan strekkes, vris og bøyes slik at den står i perfekt posisjon til å kjefte på lagkamerater. Den har dessuten en av- og på-knapp og et hvitt lys som indikerer om den er påslått eller ikke. Mikrofonen plukker opp relativt tale på en god måte. Kanskje ikke helt bra nok for de av dere som vil bli ta opp let's play videoer, men absolutt godkjent til småprat over Skype eller Playstation Network.

      Mikrofonen plukker opp en del bakgrunnsstøy. Dette løses dog av Razer Synapse - et hendig lite program som følger med headsettet. Her kan du justere hvor følsom mikrofonen skal være, og kanskje enda viktigere, redusere bakgrunnsstøy. Det fungerer meget bra.

      Dette er en annonse:
      Razer Kraken 7.1 ChromaRazer Kraken 7.1 Chroma

      Snakker om støy, Krakens to meter lange USB-ledning lagde noen ubehagelige skrapelyder mot skjortekragen mens jeg beveget hodet. Det kunne virke forstyrrende, men var ikke noe problem så straks jeg ga opp klær med krage. Ellers er ledningen kanskje litt kort hvis du spiller på TV.

      For å være oppkalt etter «Kraken», et legendarisk sjømonster som er fryktet både av sjøfolk og de som ikke vil se enda en oppfølger til Pirates of the Caribbean, er hodetelefonene relativt enkle å få has på, spesielt på konsoll. Ettersom Razer reklamerer med at Kraken støtter Playstation 4, var det bare å plugge inn, så var det både påslått og gjenkjent av Sonys nyeste boks. Stemmekontrollen fungerte umiddelbart og hodetelefonene fungerte optimalt med alle spillene jeg forsøkte.

      På PC var det heller ikke så altfor vanskelig. Min Windows 8-maskin gjenkjente headsettet, installerte driverne automatisk, og så var det klart til bruk - som oftest. Noen ganger nektet PCen blankt å bruke headsettet som lydutgang før jeg deaktiverte systemhøyttalerne. Andre ganger var det bare å bytte lydenhet fra lydinnstillingene. Det skal ikke være altfor enkelt, heller.

      Dette er en annonse:

      Det viktigste av alt er dog lydopplevelsen, og selve kjernen av Kraken 7.1 er løftet om simulert surround-lyd - et løfte Razer i stor grad leverer på. Surround-lyden oppleves som jevn og presis, uansett avstand og retning til lydkilden i spillet. Det er alfa og omega i konkurransespilling.

      Vi får dessuten en behagelig gjengivelse av diskant og mellomtoner. Dette gir et detaljert lydbilde, der man nødig går glipp av noen viktige lyder. Spesielt i The Order: 1886 lot jeg meg imponerende av lydene fra hestekjerrer og andre viktorianske kulisser som kunne høres i det fjerne.

      Mitt største problem med Kraken er at det har litt begrenset gjengivelse av dypere toner. Dette, sammen med en ganske svak bass, merkes spesielt når man bruker det til å høre på musikk - noe jeg egentlig skrev at man ikke skulle gjøre. Dessuten blir eksplosjoner og andre voldsomme lydeffekter litt tamme. Husk: Dette er et headsett for de som vil vite hvor eksplosjonene kommer fra, og ikke nødvendigvis for de som vil føle dem på kroppen.

      Det blir allikevel urettferdig å gå så langt som å kalle lyden for blass. Det er den ikke. Til 800 kroner leverer Razer Kraken 7.1 Chroma en pålitelig surround-lyd pakket med en del hendig programvare, og selv om det ikke er head-settet for dunkende musikk eller episke filmsekvenser, gjør det en ypperlig jobb med å gi deg et inntrykk av dine virtuelle omgivelser.

      Du kan få både mer voldsom og rikere lyd til samme pris, men Krakens virkelige styrke er at det er klinisk og pålitelig. Et godt valg både for konkurranse- og hobbyspillere, om ikke helt voldsomt nok til å bære navnet til et sjømonster.

      Razer Kraken 7.1 Chroma
      08 Gamereactor Norge
      8 / 10
      +
      Jevn og pålitelig surround, god gjengivelse av mellomtone og diskant, nyttig programvare, fungerer fint med Playstation 4
      -
      Tam bass
      overall score
      er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

      Relaterte tekster

      1
      Test: Razer Kraken 7.1 Chroma

      Test: Razer Kraken 7.1 Chroma

      HARDWARE-TEKST. Skrevet av Tomas Veiden

      Kraken kan noen ganger skimtes i det mørke folkehavet på esport-turneringer. Vi har fanget det og satt karakter.



      Loading next content