LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Gamereactor
      hardware-tekster

      Test: Nintendo Switch OLED

      Den er kanskje ikke "Switch Pro", men gir den fortsatt en verdig oppgradering?

      Abonner på vårt nyhetsbrev her!

      * Påkrevd felt
      HQ
      HQ

      Med masse rykter om at en 4K Switch Pro skulle komme, ble mange litt skuffet da OLED-modellen ble avslørt i juli. Utenom den større skjermen med bedre farger, så det ut til at konsollen manglet noen betydelige maskinvaremodifikasjoner som kunne sammenliknes med hva PS4 Pro og Xbox One X gjorde. I stedet virket konsollen som en mer tradisjonell maskinvarerevisjon som vi har sett fra Nintendo tidligere, som 3DS XL eller DS Lite. OLED-modellen har nok ikke blitt møtt med åpne armer av alle, men nå har vi fått klørne i en og fått testet skikkelig og er klare med vår egen dom.

      7-tommers OLED-displayet

      Ok, så vi kan like godt starte med det som utvilsomt er den største forbedringen: skjermen. Den nye revisjonen har en større 7-tommers OLED-skjerm (opp fra 6,2-tommers LED), og forskjellen er umiddelbart merkbar når du holder konsollen i hendene. Fargene her popper mer, ettersom de er lyse og levende, og spill som kjører på den eldre modellen ser brått mye mer utvasket ut i sammenlikning. Dette slående utseendet beholdes også gjennom alle lysforhold, enten du sitter og spiller på bussen midt på dagen, eller hvis du prøver å snike inn noen runder med Rocket League i nattens mørke.

      Dette er en annonse:

      Overgangen fra 6,2 tommer til 7 tommer høres ikke ut som en massiv forskjell i det hele tatt på papiret, men endringen er ubestridelig når man plasserer de to modellene side om side. Det føles bare mye mer tilfredsstillende å spille spill på en større skjerm, og det er åpenbart et pluss for de som er langsynte, ettersom tekst på skjermen er mye mer synlig. Åpenbart er OLED-modellen litt større og tyngre enn originalen, men den føles ikke for klumpete eller uhåndterlig å holde som jeg opprinnelig fryktet. I stedet tar skjermen bare mer overflateplass enn før, og det berører stort sett selve skjermkantene i stedet for å gjøre konsollen generelt større.

      En siste ting å bemerke er at jeg la merke til at noen apper som YouTube ennå ikke har blitt oppdatert for å dra nytte av den større skjermen. I stedet, når du ser på innhold, vises det på størrelse med den originale Switch-modellen og svarte streker er plassert langs sidene. Jeg ser for meg at disse appene vil bli oppdatert i nær fremtid for å imøtekomme den nye skjermen, men det er noe du må ta i betraktning, i hvert fall om du tenker å kjøpe konsollen ved lanseringen.

      Den fornyede dockingstasjonen

      Konsollens dockingstasjon har fått litt av en makeover her, ettersom hjørnene har blitt avrundet og den nå har plastføtter på bunnen for å forhindre at den kommer i direkte kontakt med overflater. Det store salgsargumentet med denne dockingstasjonen (som vil selges separat på et senere tidspunkt og fungerer med den gamle Switch-modellen) er at den har en ethernet-port. Dette er virkelig attraktivt for de som ønsker mer stabil nettverkstilkobling når de laster ned titler og spiller online med venner. Det er også et stort pluss, ettersom skybaserte titler som Dying Light 2 og Guardians of the Galaxy blir stadig mer utbredt på Switch og vil ikke kjøre etter hensikten ved lave og ustabile internetthastigheter.

      Dette er en annonse:

      Utseendet er helt klart penere, men det er noen designvalg her som jeg ikke akkurat er fan av. På den forrige modellen hadde baksiden av dockingstasjonen en luke med hengsler, slik at man bare kan vippe den opp når man skal koble til kablene. På OLED-modellen sin dockingstasjon må du imidlertid fjerne og feste et plastlokk for dette, og det kan være litt kjipt hvis du flytter konsollen mye rundt som jeg ofte gjør. Selve byggekvaliteten på den føles også litt billigere og mindre solid sammenliknet med originalen. Selvfølgelig har jeg ikke tenkt til å kaste den rundt, men den føles som om den lett kan sprekke eller knuse hvis man ved et uhell skulle tråkke på den.

      Test: Nintendo Switch OLED

      64GB intern lagring

      Doblingen av den interne lagringsplassen på konsollen er selvfølgelig en velkommen endring, men jeg skulle ønske at Nintendo gikk litt lenger her og økte den til minst 128GB. Du vil sannsynligvis bli nødt til å etter hvert investere i et microSD-kort hvis du planlegger å installere flere større titler på konsollen digitalt. For å få et perspektiv på dette problemet er Apex Legends på Switch 25GB og Doom Eternal 17,5GB (minus DLC). Heldigvis, hvis du har et microSD-kort fra din eldre Switch, kan det fint brukes med OLED-modellen, men du må i så fall formatere det og laste ned spill og apper fra eShop på nytt.

      En bredere kickstand

      Jeg skal være ærlig, jeg pleide aldri å spille i bordmodus med min eldre Switch. Konsollen uten Joy-Cons festet på så bare så liten ut, og det lille spinkle stativet på baksiden vil av og til bare gi etter når du prøver å plassere den på en overflate. Switch OLED-modellen har imidlertid løst begge problemene fullstendig for meg, og jeg har nå begynt å se dette som en brukbar måte å spille på. Det forbedrede stativet her strekker seg over hele bredden av Switchen, slik at den balanseres godt, og den større skjermen gjorde det lettere for meg å spille på avstand. Stativet er også meget fleksibelt og vinkelen kan justeres fra nesten 90 grader til 180 grader, og det er i tillegg robust, og ikke i fare for å knekke av.

      Konklusjon

      Det er kanskje ikke "Switch Pro" som vi desperat lengtet etter, men OLED-modellen er fortsatt en verdig revisjon som forbedrer både håndholdt- og bordmodus-spilling. Den 7-tommers OLED-skjermen er mye mer levende og fargerik, og den forbedrede lagringen og kickstanden fungerer bare som prikken over i'en. Personlig kan jeg ikke se for meg å noen gang gå tilbake til min eldre modell, men jeg er usikker på om disse få fine tilleggene vil være verdt prisen (4390 kroner) for eksisterende eiere. Hvis du ennå ikke har kjøpt en Switch, eller hvis du ønsker å oppgradere fra en Switch Lite, så er dette absolutt varianten du bør vurdere.

      08 Gamereactor Norge
      8 / 10
      +
      Skjermen er merkbart større med mer levende farger, Kickstanden gjør bordmodus-spilling til et godt alternativ, Den nye dockingstasjonen har en ethernet-port.
      -
      Dockingstasjonen føles billigere, Fortsatt ganske begrenset med intern lagringsplass.
      overall score
      er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


      Loading next content