Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech G19 - rått tastatur!

Da G-serien fra Logitech ble lansert var det mange som sperret opp øynene. For ikke bare var disse produktene litt fremfor de andre produsentene teknologisk sett, men kvaliteten på disse produktene var også helt i toppen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Selv har jeg vært forelsket i G-serien fra Logitech og har lenge spilt med mitt G15-tastaturet i tillegg til min G9-mus. Så etter å ha testet ut G13, var jeg nå i syvende himmel og med et flunkende nytt G19-tastatur liggende på kontorbordet kunne jeg nå ikke falle ned fra min svevende tilværelse. G15 er jo en klassiker og et tastatur som er perfekt for gamere, så hva kunne dette tastaturet leve opp til G15?

Logitech serverer meg en stilfull eske med en fin presentasjon i tillegg til en enkelhet som mange produsenter kunne missunne, men det er innholdet som nå skal til pers og høyst sannsynlig igjen ta i fra meg pusten.

Det første jeg la merke til da jeg åpnet esken var tasteposisjonene. Helt på høyre side ligger 12 programmerbare G-taster med tre makroer pr. tast som til sammen gir 36 programmerbare taster. Perfekt for den som spiller alle slags spill og sjangere. På toppen til venstre for LCD-skjermen ligger en tast som slår av/på Windows-tastene og dette forhindrer at disse tastene skal påvirke spillingen om du skulle være så uheldig å trykke på dem under kampens hete. Like til venstre for LCD-skjermen finner du tastene som gir deg muligheten til å velge hva som skal vises på skjermen. På denne skjermen får du info om stats i spillene, CPU-temperatur og masse annet snedig info man trenger å vite mens man spiller. På høyre side av skjermen finner du en tast som bestemmer hvilken lysfarge du skal bruke på tastene. Du kan også bestemme selv å belyse de spilltastene du bruker mest slik at de kommer frem bedre. Oransje, blå, hvit og grønn er fargene du kan velge mellom og på LAN er dette perfekt hvor det ellers er ganske så mørkt. På høyre side av skjermen finner du to USB-innganger noe som er snedig om du skulle koble til produkter som ikke krever så mye strøm for å fungere. Da tenker jeg på gamepader, minnepenner, kameraer, MP3-spillere m.m. Hvis du er mer kresen og ønsker mer strømkrevende utstyr tilkoblet, ja så er det bare å plugge inn det medførlgende strømadapteret. Dette er første gangen jeg har sett til tastatur og nok en genial løsning av Logitech. Helt på høyre side finner du multimedia-tastene og et stilig hjul som dreies opp eller ned om du skal ha høyere eller lavere lyd. I tillegg finner du de sedvanlige play, stopp og pause-tastene. Nedenfor der ligger num-tastene og samt resten av de vanlige tastene vi kjenner fra før av.

Å skrive på dette tastaturet er som en drøm og tastene er akkurat passe myke slik jeg er vant med tastatur fra Logitech. Jeg skriver kjapt uten å forville meg bort i de mange tastene og finner fort frem til oppskriftene som gjør meg til en kjapp skribent. I tillegg er bøyen på tastene akkurat perfekt og med at du i tillegg kan trykke ned fem taster samtidig gjør at både spillingen og skrivingen er en fryd. Selv om dette ikke er det tynneste tastaturet Logitech har i sitt sortiment, så er ikke høyden på G19 så mye å klage over. Du kan selv velge høyden og ønsker du støtte til håndleddet, er det bare å koble til håndleddsstøtten som alltid følger med Logitech-tastaturene.

Nok en gang er jeg i syvende himmel og kan ikke få skrytt nok av tastaturet. Det er unikt på mange måter og gir meg alt det jeg begjærer av et tastatur. Det har mange programmerbare taster, snedig LCD-skjerm med masse info/stats når du spiller, to USB-innganger og stilige multimediataster. Fet bakgrunnsbelysning med fire forskjellige farger samt bakgrunnsbelysning på de tastene man bruker mest. Jeg befinner meg fortsatt i den syvende himmel og med dette tastaturet samt G13, vil det ta lang tid før jeg faller ned. For det beste er at jeg nå ikke trenger å være redd for ikke å ha det komplette utstyret til spillseansene mine. Med disse produktene vet jeg med sikkerhet at mine venner kommer til å dø av misunnelse. Jeg er sikker på at selv dyrene i disse dype skoger er misunnelige på meg nå. Selv føler jeg meg som en ørn med som nettopp har fanget meg et herremåltid bestående av fete gamingprodukter som gjør at siklet hoper seg opp i munnen. Det er en negativ ting å si om tastaturet og det er prisen, for det koster å være kar, men utenom det har jeg ingenting å utsette på dette unike tastaturet fra Logitech. Tusen takk Logitech for dette geniale produktet. Dere har igjen gjort meg til en zombiefisert slave som følger dere uansett hvor hvilken vei i spillingen dere fører meg - nå er det en ting som gjelder - spilling, spilling og atter spilling med en av verdens beste produkt-serier.

Dette er en annonse:
Logitech G19
Logitech G19
Logitech G19
Logitech G19
Dette er en annonse:
Logitech G19
10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Snedig LCD-skjerm med nytting info/stats, Masse programmerbare taster, to USB-innganger, skarpe farger i bakgrunnsbelysningen. Herlig å skrive på tastene samt andre snedige løsninger.
-
Prisen
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Test: Logitech G19 - rått tastatur!

Test: Logitech G19 - rått tastatur!

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Da G-serien fra Logitech ble lansert var det mange som sperret opp øynene. For ikke bare var disse produktene litt fremfor de andre produsentene teknologisk sett, men kvaliteten på disse produktene var også helt i toppen.Loading next content