Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: JBL Quantum 610

JBL Quantum One fikk toppkarakter av Daniel for en tid tilbake. Hvordan stiller trådløse JBL Quantum 610 i forhold til disse? Det har vi sjekket ut.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Du skal høre mye før øra faller av sies det, og jeg føler snart jeg nærmer meg den grensen med mengden hodetelefoner jeg har fått gleden av å teste i det siste. Det har vært vekslende kvalitet på disse så selv om flaggskipet til JBL fikk toppkarakter hos meg var jeg forsiktig med forventningene da jeg bega meg ut på testingen av Quantum 610.

JBL Quantum 610

Først og fremst har disse hodetelefonene den samme solide konstruksjonen som tidligere JBL-enheter vi har testet i det siste. Det er lite som minner om billig plastikk, og det er en betryggende følelse av at de er holdbare selv om de samtidig er lette og komfortable å ha på seg over tid. Det er jo selvsagt litt begrenset hvor lenge jeg får testet produktene i forhold til å teste holdbarheten så her må jeg rett og slett bare gi en antagelse ut fra hvordan de føles, og her treffer JBL som vanlig blink i det minste.

For mitt hode som er middels+ stort så sitter det dog ikke helt perfekt. Flere ganger har det rett og slett falt av i en intens spilløkt fordi jeg har bevegd litt for fort på hodet som igjen har resultert i en sikker død i Caldera for min del (det er i alle fall min unnskyldning). I tillegg merket jeg på de varmeste dagene her at det kan bli litt i overkant varmt rundt ørene under en lang spilløkt.

Dette er en annonse:

Av funksjoner har Quantum 610 det meste av det du trenger for en god lydopplevelse. Her finner du QuantumSurround, DTS og ikke minst muligheten til en rekke innstillinger i JBL sin programvare QuantumEngine. Dessverre er sistnevnte selvsagt kun tilgjengelig om du kobler til PC, men headsetet fungerer i tillegg fint til både PlayStation og Nintendo Switch (ved dokking) trådløst, og også til Xbox, mobil, Mac og VR via medfølgende lydkabel. Du får ikke tilpasset lyden perfekt uten programvaren, men det er fortsatt god lyd i ørene.

Mikrofonen har i stor grad vært snill med meg, og i motsetning til mikrofonen på Quantum One har denne en dempefunksjon ved å peke den oppover. Det gjør det mye enklere å dempe mikrofonen om du plutselig må nyse eller lignende slik at du slipper å ødelegge hørselen til vennene dine. I tillegg er det også en knapp til å dempe med om du skulle ønske det.

JBL Quantum 610
"Flip-to-mute" er en utrolig kjekk funksjon.

Av andre funksjoner på selve enheten er det selvsagt volumjustering og av/på-knapp, men i tillegg er det også justering av chatlyd / lyd fra spillet. Erfaringsmessig så roter Windows til lyden noe alvorlig ved hver oppdatering så å kunne ha muligheten til å finjustere dette rett fra headsettet er utrolig kjekt. Quantum 610 er i tillegg Discord-sertifisert i likhet med andre JBL-produkter, og lydkvaliteten her er så å si feilfri, med unntak av et par ganger da mikrofonen har skurret litt, men da har det løst seg ved å flytte mikrofonarmen opp i dempet posisjon og tilbake igjen. Jeg er usikker hva som gjør dette, men så lenge det er en såpass enkel fiks velger jeg å ikke fokusere for mye på det.

Dette er en annonse:

Er du av de som bekymrer seg for å gå tom for strøm under bruk av trådløse enheter trenger du ikke bekymre deg her. Med opptil 40 timers batteritid har du mer enn nok batteri til å vare i flere spilløkter så da er det bare opp til deg å huske å sette det til lading etter at spillingen eller filmen er over. Det er nemlig det som har vært den eneste utfordringen min, at det har såpass bra batterikapasitet at jeg egentlig ikke trenger å lade det etter hvert bruk, men så glemmer jeg at det gjelder jo ikke etter en uke. Heldigvis går det fint an å bruke headsetet med den medfølgende USB-kabelen også dersom hukommelsen skulle svikte deg totalt. Slår du i tillegg av RGB-lysene (som kan justeres etter eget ønske) vil batteritiden øke betraktelig.

JBL Quantum 610
Det følger med både kabel til å bruke direkte i kontroller, 2,4ghz trådløsmottaker, ladekabel og skumdeksel til mikrofonen.

JBL Quantum 610 er et godt headset, men det passer aller best for de som gjerne har litt støy rundt seg. Det stenger ute det aller meste av utvendig støy, og mikrofonen fanger heller ikke opp så mye av omstendighetene rundt. For min del som stort sett sitter alene på kontoret uten mye støy rundt kan det føles litt innestengt slik at jeg veldig gjerne skulle hatt muligheten for gjennomgående lyd slik tidligere nevnte Quantum One har. Det er også grunnen til at jeg går tilbake til de hodetelefonene etter denne anmelderperioden, men hadde jeg hatt mer støy rundt meg hadde dette absolutt vært et mulig valg ettersom den trådløse funksjonen er veldig kjekk. Prisen på 1500,- kroner er ikke avskrekkende, men det bør heller ikke koste mer. Du får akkurat passelig med lydkvalitet for pengene.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
God lyd, god mikrofon, meget bra batteritid. "Flip-to-mute"-mikrofon
-
Sitter ikke kjempegodt på et middels+ stort hode. Er veldig lydtett slik at lyden kan bli noe innestengt. Blir varm over tid.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: JBL Quantum 610

Test: JBL Quantum 610

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

JBL Quantum One fikk toppkarakter av Daniel for en tid tilbake. Hvordan stiller trådløse JBL Quantum 610 i forhold til disse? Det har vi sjekket ut.



Loading next content