Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: HP Victus 16

HP lanserer nå en mer budsjettvennlig serie av gaming-produkter, og det starter bra!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Mens HPs Omen-serie er kjent vidt og bredt som ganske luksuriøs spillorientert forbrukerelektronikk, kan man også enkelt argumentere for at produktene er priset for et spesifikt publikum som ikke synes prisen er en faktor i det hele tatt.

HQ

Så derfor får vi Victus-serien, en måte for HÅ å samle kreftene sine under et merke som tilbyr litt rimeligere spillopplevelser, og igjen; ideen er rett og slett genial. Å være en PC-spiller på budsjett har aldri vært fetere, takket være økt konkurranse mellom AMD og Intel på CPUer, hvor spesielt AMD har funnet den gylne balansen mellom ytelse og batteritid, og hvor spesielt mobilversjonene av spesielt RTX 30-serien leverer.

Og la oss bare slå fast at Victus 16 virkelig er rimelig og meget konkurransedyktig på pris, og det er et sted HP ikke helt har befunnet seg i før.

HP Victus 16

Dessverre kan det også virkelig merkes på det helt fundamentale. Først og fremst er selve pekeplaten relativt stor, men det føles som om den er laget av litt for billig plast. Dessuten er den plassert til venstre, i stedet for i midten, noe som konsekvent alle på Gamereactor-kontoret hater. Tastaturet er pålitelig, men har kun hvit bakgrunnsbelysning. Det er andre småting også, som et webkamera som mangler et lite deksel, ganske dårligere høyttalere, Intel-versjonen mangler Thunderbolt 4, og den veier over 2,5 kilo, noe som er helt på den tunge siden, selv for en 16-tommers. Dessuten føles hele maskinen bare ganske billig å ta på. Plasten er av dårlig kvalitet og til og med skjermhengslet er ganske dårlig, noe vi faktisk ikke kan huske å ha vært borti særlig ofte.

Dette er en annonse:

Så hvorfor kjøpe en Victus 16? Ja, vi vil jo mene at så dårlig byggekvalitet er ganske diskvalifiserende i seg selv, men én ting må man gi HP, og det er at det har blitt fokusert på ytelse fremfor alt annet. Vår testenhet kom med følgende spesifikasjoner:


  • AMD Ryzen 7 5800H

  • Nvidia RTX 3060 6GB GDDR6

  • 16GB SODIMM DDR4 2833MHz

  • 512GB SSD

Du kan velge mellom enten Ryzen 7, eller Ryzen 5, samt en Intel i7-11800H, og det skal sies at det er fint at HP gir deg valget. Det gir oss følgende resultater:

Cinebench R15 Single-Core
HP Victus 16: 235
Lenovo Legion 5 Pro: 228

Dette er en annonse:

Cinebench R15 Multi-Core:
HP Victus 16: 2001
Lenovo Legion 5 Pro: 1994

Geekbench 5.3
HP Victus 16: 7897
Lenovo Legion 5 Pro: 7555

PCMark 10
HP Victus 16: 6599
Lenovo Legion 5 Pro: 6544

3DMark
HP Victus 16: 25144
Lenovo Legion 5 Pro: 27322

Våre faktiske tester av RTX/Ryzen 7-utstyrte laptoper er begrenset, men poenget er at vi så tilfredsstillende resultater på tvers av den syntetiske linjen. Videre testet vi spill som The Witcher 3: Wild Hunt i 1080p på Ultra, og så ca 71fps, og i Deathloop kunne vi omtrent utføre 65fps. Grand Theft Auto V traff 85fps på Ultra, og Doom Eternal nådde 150fps i samme innstilling. Poenget er at den naturlige begrensningen fra skjermens oppløsning gjør det relativt enkelt for HP Victus 16 å yte tilfredsstillende.

Om du ønsker den utstyrt med Ryzen 5 eller en Intel i5, så får du et 16,1 tommers 1080p IPS-panel på 144Hz. Det høres ikke dårlig ut, og det er det heller ikke, men det er utelukkende ut fra den betraktningen at du ønsker å spare fremfor alt, for her kan ikke HP helt påstå at ytelse trumfer små bekvemmeligheter. Som sagt er det 1080p - det er en ganske lav oppløsning for et så stor panel. Det er ikke kalibrert, men leverer heldigvis 10% sRGB i våre tester. Dog har den "bare" 78% DCI-P3, og det er med en lysstyrke på noe som likner 260 NITS, altså ikke nok til å få en HDR-sertifisering overhodet. Men igjen; 16 tommer, 144Hz, relativt lav forsinkelse.

HP Victus 16

Noe som er direkte vanskelig å tilgi er at HP har valgt å tilby 16 tommer i et mildt sagt gigantisk chassis, fordi de ikke ønsket å gjøre forholdet 16:10, som ville ha gjort det mulig å presse 16 timmer inn i et 15 tommers chassis. I stedet sitter vi nok en gang fast med denne ekle haken, som igjen spiller absolutt ingen rolle for forbrukeren annet enn å ha Victus-logoen på - takk for det. Nå som så mange konkurrenter klarer det, ser det bare mer og mer ut som en stor bit er tatt rett fra bunnen av skjermen.

HP lover cirka 5-6 timers batterilevetid, og det er i brede trekk korrekt. Det er verken et sublimt resultat, eller helt skuffende, men man kan jo hevde at nå som chassiset er så stort, og spekket med mellomklassesspesifikasjoner, så kunne man ha strukket det ytterligere. PCer med liknende spesifikasjoner som Asus ROG Zephyrus G14 kan håndtere over 10 timer, og det kan også en Razer Blade 14. Victus 16 er dog fortsatt en budsjettmaskin, og det gir mening å ofre batterilevetiden før andre ting.

Det er heldig at Victus 16 presterer som den gjør, og unngår enhver form for overopphetning eller støy. Det vitner om at HP har gått en annen vei enn de pleier, og har tenkt funksjon over form. Dermed er det lett å anbefale denne til budsjettbegrensede entusiaster, men samtidig er det veldig synd at den er så full av kompromisser. Men billig er den, og vi gleder oss til å se mer fra Victus-serien.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content