Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Garmin Mobile XT - gode kart til mobil!

Garmin har lenge vært i førersetet når det gjelder utvikling av nye GPS-er og har helt siden de første enkle GPS-ene som la opp spor til de siste med detaljerte kart, tatt store markedsandeler. Nå skal nye markeder kapres og Garmin kjører mot nye mål...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Garmin er en av de største innenfor GPS-er og har helt siden tidenes morgen produsert disse produktene med høy kvalitet. Selv har jeg hatt flere GPS-er og når man bor langt inne i de dype skoger hvor nærmeste butikk ligger langt unna, kan det være greit med en GPS som viser vei. Med mange turer ut i skog og mark har jeg hatt stor glede av mine håndholdte GPS-er både fra Magellan og Garmin.

Det finnes mange GPS-modeller på markedet og selv har jeg holdt øynene åpne etter nye produkter. Nå i de siste årene har spesielt kart på mobiler blitt en mer og mer varm potet og i den forbindelse har så og si alle mobilprodusenter nå sine kart inne. Om det er Nokia, Sony Ericsson eller andre merker, så finner du kart inne på mobilen.

Selv har jeg en Nokia N95 og er veldig godt fornøyd med denne både som telefon og multimediamaskin. Det finnes også gode kart inne på mobilen fra Nokia, men skal si jeg ble meget imponert da jeg satte inn brikken med kart fra Garmin. Med denne brikken, hadde jeg vanskelig med å tro at jeg nå fortsatt stod med en telefon i hånden og i stedet en GPS. Hele program-delen var bygd opp som om det var en GPS og det gikk smertefritt å få opp interfacen og kartet. Nærmere sannheten "plug and play" går det ikke an å komme. På denne kartbrikken jeg har fått lånt fra Belanor (norsk importør av Garmin), så finnes kart for hele Nord-Europa og alle byer, kjente punkter/severdigheter (points of interest) samt annen viktig informasjon er inne på brikken og du kan uten problemer finne deg frem til der hvor du skal. Legg inn egne punkter og sørg for at turen din går så smooth som mulig.

Som jeg har sagt, er jeg mye ute i skog og mark og derfor er jeg mer hypp på GPS-er med detaljerte landkart. Inne mellom lusker jeg meg ut fra de dype skoger og inn i sivilisasjonen og da til "store" byer som Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Når jeg er ute på farten, føler jeg meg mer trygg om jeg vet hvor jeg er og tiden hvor jeg løp gatelangs med de store sammenleggbare kart er forbi. Nå er det bare å ta frem mobilen om du ikke finner frem og dette er mye enklere.

Det som også overrasket meg en god del var nøyaktigheten på både mobilen og kartet. Programmet tok meg der hvor jeg skulle til mine forhåndsprogrammerte punkter uten å miste signalet en eneste gang. Dette var imponerende. For hvor mange ganger har jeg ikke med en vanlig GPS stått i en dyp dal med fjell på begge sider og hvor signalet plutselig har blitt borte. Selv om kanskje ikke Oslo har så altfor mange høye bygninger, så slet ikke min N95 et sekund og med kartprogrammet gikk alt som en drøm. Etter hvert som jeg beveget meg, fikk jeg opp det ene kartinfoen etter det andre og kunne enkelt poppet inn på det ene spisestedet etter det andre. Å gå gatelangs med kart gjør turen også mer enkel og du slipper og måtte stoppe folk på gata for å spørre hvor du er. Nå er dette long gone.

Dette er en annonse:

Du kan bruke kartprogrammet om du kjører bil, men her anbefales det å bruke en bilGPS med litt større skjerm enn det min N95 hadde. Utenom det fungerer både kart og mobil godt sammen og du har ikke mange metrene med etterslep (noe du også har på bilGPS-er).

Med gode detaljerte kart, enkel brukergrensesnitt samt god nøyaktighet, trenger du ikke lenger en håndholdt GPS om du skal til ukjente steder. Ta med deg mobilen, Garmin Mobile XT og dra der hvor det måtte passe. Både mobil og kartprogram tar deg dit du vil på en sikker og nøyaktig måte. Stort enklere kan det ikke bli.

Det er dessverre et par skår i gleden, du må ta ut minnekortet ditt (med musikk, bilder m.m.) når du skal bruke kartprogrammet og til tider gikk det litt tid før mobilen ble nøyaktig nok og fant tilstrekkelig med satelitter. Utenom dette er kartbrikken et must for den som er mye på farten og som gjerne vil komme seg trygt til destinasjonsstedet sitt.

Garmin har igjen overbevist meg om at de kan alt som har med GPS og kart. Selskapet tenker fremover og det gir oss forbrukere flere fordeler med tanke på at vi slipper å rote oss bort i den store vide verden. Takk til Belanor og Garmin for nok et stilig, godt produkt som sikrer oss den rette veien til destinasjonen vår.

Dette er en annonse:
Garmin Mobile XT
Garmin Mobile XT
Garmin Mobile XT
Garmin Mobile XT
Dette er en annonse:
Garmin Mobile XT
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Plug and play, detaljerte og nøyaktige kart, har mange kjente GPS-funksjoner, enkelt å bruke.
-
Må ta ut den opprinnelige minnebrikken fra telefonen. Brukte enkelte ganger litt tid på å finne satelitter.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Garmin Mobile XT - gode kart til mobil!

Test: Garmin Mobile XT - gode kart til mobil!

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Garmin har lenge vært i førersetet når det gjelder utvikling av nye GPS-er og har helt siden de første enkle GPS-ene som la opp spor til de siste med detaljerte kart, tatt store markedsandeler. Nå skal nye markeder kapres og Garmin kjører mot nye mål...Loading next content