Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: [Fanatec - headshot] controller

Har du hørt om Fanatec? Ikke? Nei, det har ikke jeg heller før jeg en dag kom over en omtale av et ratt og pedalsett fra denne produsenten...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Fanatec har vært en skjult perle for meg og nå er jeg mektig imponert over produsenten som har tatt meg med storm. Vi skal ikke se på Porsche-rattet som Fanatec har, men på en ting som jeg ble veldig fristet av da jeg for første gang leste om produktet - nemlig en Headshot Controller. For som dere vet spiller jeg en god del Call of Duty 4, Battlefield 2, Battlefield 2142 og da som sniper. I den siste tiden har det også blitt en del Far Cry 2 og Brothers in Arms: Hell's Highway. Alle disse spillene krever en sensitiv og treffsikker mus. Headshot er noe mine fiender til stadighet opplever og her gjelder det at utstyret er tipp topp om man skal klare å treffe skolten. Jo lengre unna fiendene mine er, jo mer nøyaktig må musen være for at jeg skal treffe.

Det første som møtte meg da jeg åpnet esken fra Fanatec var en stort sett med mus, musplate og en bøyle som stikker over musplaten. En perfekt sak om man skal på LAN for å vise seg frem. For med det blå lyset, vil mange snu seg og se nøyere på det hele. I musplaten finner du i tillegg to USB-utganger hvor du kan koble til hva du måtte ønske samt merket Fanatec i tøft blått lys. Selve musen er stor og med mange flater hvor du kan hvile fingrene dine på. Om du er vensterhendt, kan du forandre på utseende slik at de som bruker venstre hånd kan få brukt den på en akseptabel måte. På toppen av musen finner du to knapper. Disse kan du stille inn rett DPI hvor maks er på hele 4000 noe ikke så mange andre muser pr. idag har. Musehjulet er lagd i gummi noe som gjør scrollingen veldig behagelig. Hvileskulderne er også lagd i gummi og dette gjør at fingrene holder seg i ro og ikke sklir. Musen kobler du til musplaten via USB og legger kabelen i bøylen. Dette sørger for at du slipper at musledningen henger seg opp i kampens hete.

Du finner fem knapper på musen samt at du kan scrolle til sidene med musehjulet, men for de som er vant med knapper på sidene, så finnes ikke dette og du bør da velge en annen mus.

Det hele ser veldig fancy ut og fungerer det? Jepp, i aller høyeste grad. Både underlaget på musplaten og selve musen er ytterst nøyaktig noe som gjør at jeg treffer det jeg sikter på. Om denne musen i forhold til G9-musen til Logitech gjør at jeg treffer headshots oftere skal jeg ikke si, for det tar som oftest litt tid før man blir vant med det nye utstyret, men etter hvert håper jeg på å kunne se en liten forskjell om ikke annet.

Softwaren som er med skal i følge Fanatec sørge for at du også kan bruke musen som joystick, men på grunn av at jeg har lagt inn Windows Vista 64bit så får jeg dessverre ikke softwaren til å fungerer perfekt og får dermed ikke til å teste ut denne egenskapen. På Fanatec sine nettsider står det at driver for Vista ikke være klar for i slutten av 2008, så da er det bare å smøre seg med litt tålmodighet før jeg virkelig kan få brukt alle egenskapene dette settet tilbyr.

Dette er en annonse:

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med produktet fra Fanatec som beviser at man skal regne med de som en stor leverandør av gamingutstyr. At Headshot Controller er spesiallaget for Battlefield 2142 gjør ikke saken noe dårligere sett i mine øyne. Muse og musplata fungerer perfekt, men litt dumt at softwaren ikke er helt optimal, men håper som sagt på en driveroppdatering. I tillegg er det litt stilig og de som har vært innom meg i de dype skoger, har sett og prøvd og vært ganske så enige om at Headshot Controller fra Fanatec er et godt produkt. Med det vil jeg anbefale deg dette og er du også en sniper, så passer produktet perfekt. Dessverre får du ikke kjøpt Headshot Controller her i norge ennå, men prisen på Amazon.com ligger på ca. 900,- og det er mye penger, men med tanke på alt det du får, så er det faktisk ikke så mye å si på prisen - kjøp, kjøp!

[Fanatec - headshot] controller
[Fanatec - headshot] controller
[Fanatec - headshot] controller
Dette er en annonse:
[Fanatec - headshot] controller
[Fanatec - headshot] controller
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Nøyaktig, godt design, 4000 DPI, USB-hub med to USB-uttak, stilig lys.
-
Softwarene fungerte ikke med Vista 64bits versjon, savner knapper på sidene. Produktet fås ikke kjøpt i Norge...ennå.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
Test: [Fanatec - headshot] controller

Test: [Fanatec - headshot] controller

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Har du hørt om Fanatec? Ikke? Nei, det har ikke jeg heller før jeg en dag kom over en omtale av et ratt og pedalsett fra denne produsenten...Loading next content