Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset

Etter å ha testet Cyber Snipas Stinger-mus var jeg klar over at Cyber Snipa ikke ville la dette headsetet være noe dårligere. Med 9/10 i karakter for musen, var jeg klar over at jeg nok en gang kanskje måtte finne frem 9-tallet...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg har tidligere testet en god del utstyr fra Cyber Snipa og visste hva merket var godt for. Derfor er det alltid en fryd å teste ut produkter fra Cyber Snipa. Intet unntak er dette headsetet - Sonar 5.1 Surround headset hvor Cyber Snipa lover oss surroundlyd i en ny dimensjon vi aldri har hørt i headset før. Jeg har tidligere ikke testet surround-headset så dette ville bli en opplevelse utenom det vanlige og med surroundlyd, var jeg veldig spent på om dette ville gi meg en enda større fordel ovenfor mine fiender i spill som Call of Duty 4, Battlefield 2 eller Battlefield 2142. For i disse spillene er det alfaomega å kunne høre hvor fienden befinner seg til enhver tid. For det siste jeg ønsker er å bli knivet mens jeg ligger pent og pyntelig på bakken med sniper-riflen min.

Det headsetet jeg har spilt mest med er uten tvil SteelSeries SteelSound 5Hv2 som fungerer perfekt og til lydkort har jeg Creatives SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort som virkelig kicker godt med alt som har med lyd til PC-en min å gjøre. Med disse forutsetningene var jeg klar til å teste mitt første surround-headset. Selve innpakningen til Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset var stilig og man kunne skimte de stilige røde klokkene som omkranset høytalerne i headsetet. Allerede nå kunne jeg se at de ville bli behagelige å ha på - noe jeg fort også fant ut da jeg presset de på meg nedover mine gigantiske ører. Det var som å komme i himmelen, mine nøt de behagelige kjærtegnene klokkene ga meg. Jeg fant fort i CD-en med driverne som jeg satt rett inn i DVD-drevet mitt. Med på CD-en var det også med et innholdsrikt program som skulle gjøre innstillingene på headsetet til en lek, men skal jeg være helt ærlig var programmet veldig kompleks og jeg brukte faktisk veldig lang tid før jeg omsider fant den rette lyden med full surround - etter hva jeg selv kunne høre. Det var søren meg ikke enkelt, for selv om jeg kanskje ikke er en idiot når det gjelder å forstå programmer, så endte det ofte med at mine innstillinger ga meg en bokslyd eller så ble lyden så stygg at jeg ikke likte det jeg hørte. Men tilslutt klarte jeg å finne lyden jeg var ute etter, om jeg skulle høre musikk eller spille mine krigsspill. Derfor var jeg veldig fornøyd når jeg omsider fikk den lyden jeg ville ha.

Selve designet på headsetet gjør at det er en behagelig opplevelse å ha det på. Veluren som omkranser klokkene mer eller mindre kjærtegnet ørene mine og man kan uten problemer sitte på timesvis å spille. Du føler aldri noe press over ørene og det er noe ikke alle headset har som egenskap. Ørene mine er også ganske store og det krever litt for at klokkene skal passe godt og det gjorde de på dette headsetet fra Cyber Snipa. Bøylen på headsetet er dekket med svart skumgummi som i følge Cyber Snipa skal puste og gi slipp på varmen om du skulle bli ekstra varm i toppen. Dette merket jeg ikke så mye av for om jeg spiller lenge, svetter jeg lite og kan ikke si om denne egenskapen fungerte eller ikke.

Tilkoblingen er USB, noe som gjør at du kun kan bruke headsetet i USB-utganger. Det går ikke å bruke headsetet f.eks. på en MP3-spiller, noe jeg mer enn gjerne kunne ha tenkt meg. På ledningen sitter det en kontroller som gir deg muligheten til å stille lydvolum og slå av mic m.m. Dette er noe så og si alle headset har og gir meg enda mer kontroll når jeg kjapt og enkelt vil skru opp eller ned lyden. Selve ledningen er også veldig lang og dette gjør at du slipper å være redd for at den ikke skal nå frem til nærmeste USB-utgang.

Så over til det som kanskje ga meg mest igjen for å teste dette headsetet, nemlig surround-lyden. Cyber Snipa reklamerer med at de har satt inn hele fire høytalere samt en subwoofer i hver klokke. Dette skal gi den perfekte surround-lyden i tillegg til en meget fet bass. Nå lurer du sikkert på om dette virkelig fungerer og det gjør det faktisk. Når du hører en lyd, om det kommer fra front, senter eller bak, treffer den deg ikke i ansiktet som et lydanlegg gjør, men lyden går rett inn i ørene dine og det høres faktisk ut som et 5.1 lydanlegg. Lyden i headsetet bør oppleves for at man kan forstå at dette virkelig skjer deg.

Dette er en annonse:

Mic'en som i mine øyne er like viktig som god lyd, har en "Noise cancelling" egenskap. Det vil si at den ikke fanger opp om det andre som snakker i nærheten av deg. I tillegg er bøylen til mic'en veldig lang og kan vris i alle retninger, noe som passet meg perfekt.

Noen vil sikkert si at Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset ser billig ut, men det er bare tull og fanteri. Headsetet er like heftig som om du hadde et 5.1 lydanlegg stående ved siden av deg bare at nå blir lyden renere for du får den rett inn på øret. Nok en gang er jeg imponert over Cyber Snipa som igjen beviser ovenfor oss gamere at de kan produsere kvalitetssterke produkter og som er med på å heve spillopplevelsen vår som spiller mye. Jeg takker gjengen i Cyber Snipa og gleder meg til neste runde Call of Duty 4 som skal spilles sammen med mine venner i kveld - nå kan ingen komme bak meg å knive meg uten å bli hørt. Nå er det er jeg som har fordelen og kan pepre den stakkars fienden med bly mens han smyger seg innpå meg med sin dødbringende kniv - herlig spør du meg!

Vil du vite mer om headsetet, så klikk deg inn på Cyber Snipas offisielle nettside.

Ønsker du å kjøpe headsetet, så klikker du deg inn HER

Dette er en annonse:
Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset
Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset
Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset
Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset
Dette er en annonse:
Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset
Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset
Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset
Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset
Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Behagelig å ha på, heftig 5.1 lyd med fet bass, masse innstillinger.
-
Krever litt tid til å finne den rette lyden. Sensitiviteten i mikrofonen kunne ha vært litt bedre.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Test: Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset

Test: Cyber Snipa Sonar 5.1 Surround Headset

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Etter å ha testet Cyber Snipas Stinger-mus var jeg klar over at Cyber Snipa ikke ville la dette headsetet være noe dårligere. Med 9/10 i karakter for musen, var jeg klar over at jeg nok en gang kanskje måtte finne frem 9-tallet...Loading next content