Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Crucial Ballistix Tracer - Blinkende Gamer RAM!

Da jeg plukket opp den gråe kjedelige esken med et anonymt blått klistremerke på ante jeg fred og ingen fare. Da jeg åpnet esken ble jeg for første gang på lenge litt stum. Jeg er en person som ikke holder kjeft så ofte så å målbinde meg er en aldri så liten prestasjon. RAM brikkene som lå i eska var rett og slett både pene og tøffe! Snakk om ulv i fåreklær!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Crucial har laget et sett med RAM rettet mot entusiaster med veldig gode hastigheter og lave tilgangstider. Dette er sett som er beregnet på brukere som spiller mye spill og som også gjerne vil overklokke for å få mest mulig ut av systemene sine. Med andre ord perfekt for GR's lesere! Settet fins i forskjellige hastigheter. Disse er DDR2 PC2-5300 (667 MHz), DDR2 PC2-6400 (800 MHz) og DDR2 PC2-8500 (1066 MHz). På begge sidene av brikkene er det varmespredere i aluminium. På toppen er det 16 røde LED lys. Det er 64 brikker à 256 MB på hver RAM brikke og de kjører på 2.2V som standard. Settet jeg skal teste i dag er et 4GB (2x2GB) sett med DDR2 PC2-6400 Ballistix Tracer RAM.

RAM brikkene blir installert på følgende testoppsett:
Hovedkort: ASUS P5K-E WIFI
Prosessor: Core 2 Extreme X6800 2,93 GHz.
Skjermkort: ATI Radeon HD2900XT
Kabinett: Apevia X-Telstar Junior S med 4 vifter à 120mm.

Maskinen startet opp på første forsøk med begge brikker i. Det er ikke bestandig det skjer når man bytter RAM. Da kan man være nødt til å putte i en først, så endre settings i BIOS og så slå av maskinen og putte i den neste. Nå var denne maskinen i utgangspunktet overklokket, men siden det skulle byttes hardware var alt satt til Auto i BIOS før RAMen ble installert. BIOS har en tendens til å kødde hvis man installerer ny RAM i et overklokket system. Settet har et fabrikkoppsett med tilgangstider på 4-4-4-12 noe som er ganske bra for et PC2-6400 sett.

Denne maskinen har et 32-bits operativsystem som bare utnytter 3,25 GB av de 4 GB som er tilgjengelige, men responsen i maskinen som tidligere hadde 2GB PC2-5300 RAM av den billige typen hadde en veldig merkbar økning i ytelse i alle operasjoner! I programmet Everest kan man utføre diverse oppgaver og tester som gir en pekepinn på ytelse. En lesetest her viser at RAMen har en lesehastighet på 6194 MB/sec. Meget bra! Det gamle settet i maskinen hadde en lesehastighet på 4987 MB/sec. Nå er det diskotek inne i maskinen! LED lysene som finnes oppe på maskinen lyser når minnemodulene er i bruk og dette innebærer et lysshow uten like når man kjører stresstester!! Meget kult! De røde lysene er et herlig avbrekk fra alt det blåe som finnes der ute!

Som sagt er dette sett som er laget for å operere utenfor standardfrekvens fra fabrikk. Det er på tide å overklokke! Først ute er prosessoren. Denne Extremeprosessoren opererer med en lav FSB og høy multiplier (267x11). Jeg øker derfor FSB til 400 MHz og senker multiplier til 8 som gir 3,2 GHz. Dette gjør jeg for å matche hastigheten som RAMen opererer på. Ny lesetest viser en liten økning. 6345 MB/sec. Så bærer det en tur ut i BIOS igjen for å teste RAMens overklokkingsmuligheter. Grunnet at dette hovedkortet ikke kan stille frekvens manuelt blir vi nødt til å velge forhåndsinnstilte frekvenser. Første test er på 900 MHz. det går som en lek og Volt står uforandret. Maskinen blir stabilitetstestet og lysshowet starter igjen opp! Morsomt skue. Dette setter nok de som driver med casemodding pris på! Og igjen. Rødt er veldig stilig!! Neste frekvens som blir testet er 1066 MHz. Dette blir også stabilt etter hvert, men da må brikkene fores med 2,45 Volt. Høyere enn dette går ikke brikkene da neste steg er 1333 MHz og dette blir for mye for et sett som er laget for å operere på 800 MHz. Men 1066 MHz er så absolutt mer enn godkjent. Tilgangstider ble redusert til 4-4-3-12 på 900 MHz, men måtte opp på 5-5-4-15 på 1066 MHz for å bli stabilt. Lesehastighet på 900 MHz er imponerende 7267 MB/sec og på 1066 MHz på 8042 MB/sec. Den mindre økningen fra 900 til 1066 skyldes nok høyere tilgangstider.

Dette er en annonse:

Dette settet imponerer meg på de fleste områder. Det er flott å se på og det yter godt. Det oppfylte mine forventninger og de ble nok også litt overgått. Disse er nå fast inventar i dette systemet og jeg koser meg med diskolys mot min hvite vegg når jeg spiller spill! LED lysene er såpass kraftige at de lyser gjennom vinduet på kabinettet og bort på veggen 2 meter bortenfor! Settet anbefales på det sterkeste for de som vil ha litt bling-bling i tillegg til god ytelse!

Her finner du den billigste RAMen!

Mer info om produktet finner du inn på Crucial sine nettsider

Crucial Ballistix Tracer
Dette er en annonse:
Crucial Ballistix Tracer
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Ytelse, lett overklokkbar, utseende!, livstidsgaranti med forbehold.
-
Pris, tilgjengelighet.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Test: Crucial Ballistix Tracer - Blinkende Gamer RAM!

Test: Crucial Ballistix Tracer - Blinkende Gamer RAM!

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Thor Stokke

Da jeg plukket opp den gråe kjedelige esken med et anonymt blått klistremerke på ante jeg fred og ingen fare. Da jeg åpnet esken ble jeg for første gang på lenge litt stum. Jeg er en person som ikke holder kjeft så ofte så å målbinde meg er en aldri så liten prestasjon. RAM brikkene som lå i eska var rett og slett både pene og tøffe! Snakk om ulv i fåreklær!Loading next content