Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Corsair HS70 SE

Corsair viser de andre hvordan det skal gjøres med et billig, lekkert headset. Her er HS70 SE.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er med lettere skepsis at man i dag tar fatt i et sett trådløse gaming-hodetelefoner som ikke har noen spesiell "wow"-effekt. Da vi først sjekket ut Steelseries Actis Pro-serien var det brukervennligheten som imponerte, og da vi først tok på oss et sett Razer Nari ble vi blåst bakover (dog på den dårlige måten). Det er altså vanskelig å finne sin egen hylle på det tettpakkede markedet, men Corsair forsøker nå å gjøre dette med byggkvalitet og en hysterisk god pris.

HQ

Og hva ser vi så nærmere på? Headsettet bærer navnet HS70 SE, og er et forsiktig bud på å gi deg god lyd, masser av komfort og simplisitet for pengene. Så la oss se nærmere på det fysiske utseendet først. Det første man legger merke til er at Corsair tilsynelatende har klart å oppnå samme balanse mellom lydkvalitet og vekt som HyperX gjorde med Cloud Flight. Bøylen er stram og kledd i kunstlær. Selve koppene har lekre metallgitre på, og selv om koppene ikke kan bøyes sidelengs, så er det nok "flex" til at det sitter både stramt og komfortabelt. Det skyldes primært også den innvendige delen av bøylen, som er utstyrt med memoryfoam og kunstlær. Det virker som at Corsair har forsøkt å unngå ren plastikk så mye som mulig, så de fleste delene har en gummioverflate. Resultatet er et headset som føles som om det koster dobbelt så mye som det gjør - mer om det senere.

Corsair HS70 SE

Totalt sett er HS70 SE et underspilt headset. Ingen RGB-belysning, og simpel software via Corsairs CUE-suite.

Under koppene finner vi en power-knapp, og allerede her må jeg tillate meg å klage litt. Når et headset er trådløst, og må bruke en del tid på å lade opp via microUSB, så er det viktig at brukeren er helt sikker på at headsettet er avslått når det ikke brukes. Derfor kunne det ha vært bedre med en liten slider istedet for en knapp som skal holdes inne. Mikrofonen fastmonteres via jackstick, men er naturligvis laget slik at mikrofonen blir proprietær.

Dette er en annonse:

Og så til det innvendige. Corsair har valgt å kjøre med to 50mm neodynium-drivere i begge koppene, dog kun i frekvens 20Hz-20kHz, men de er uhyrlig velbalanserte, og står som klar rival til noen av de beste trådløse headsettene på markedet. Om du spiller The Division 2, Shadow of the Tomb Raider eller Counter-Strike: Global Offensive fremstår lydbildet klart og tydelig, hvor du både får den tunge bassen og en klar distansering og separering av tonene.

Benytter du CUE-softwaren kan du også slå på virtuell surround 7.1, og som alltid forbedrer det ikke lydopplevelsen... overhodet. Det gjør hele suiten tyngre og fjerner faktisk den førnevnte separeringen. Både når man spiller og når man eksempelvis ser Love, Death & Robots på Netflix gjør denne virtuelle lydsuiten ingenting, men heldigvis kan dette slås av.

Corsair HS70 SE

Mikrofonen er støydempende, og selv om den kan tas av og på, så låter den ganske akseptabelt. Når man nå velger en relativt billig mikrofon, så ville vi dog foretrekke at den kan trekkes inn og ut av koppen.

Dette er en annonse:

Headsettet kan benyttes med fast USB-kabel via micro-porten, men har en rekkevidde på hele 12 meter, og vi kunne holde Skype-møter mens vi bevegde oss rundt på et større areal av kontoret - imponerende. Vi fikk dessuten 14 timer ut av en enkel oppladning, heller ikke dårlig.

Og det beste av det hele? Et sett Corsair HS70 SE koster rundt 1100 kroner, som er en del mindre enn for eksempel Razer Thresher 7.1, og de her er bare bedre. Så er du på utkikk etter et relativt billig, men ganske så lekkert gaming-headset, så er dette veien å gå.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content