Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Asus ROG G752

Vi har tatt med Asus ROG G752 til helvete og tilbake, og den klarer seg veldig bra. Her er Suzannes vurdering av den (så vidt) bærbare gaming-pcen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Asus nye spillmaskin ROG G752 kunne like gjerne ha hett Daenerys Stormborn, så mange fancy titler og beskrivelser har den. Jeg ville beskrevet fargene på den som grå og bronse, men ifølge Asus selv heter de Armor Titanium og Plasma Copper. Det står at den kommer utstyrt med 3D Vapor Chamber, Hyperdrive med MLC NAND og SSD med NVMe og AHCI, og jeg er pokker meg ikke sikker på om det jeg pakker opp er en laptop eller et hyperavansert eksperimentelt supervåpen utviklet av en gjeng gærne forskere i en underjordisk lab i Sveits.

HQ

Det viser seg å være en massiv laptop og titlene viser seg å være mer enn bare pjatt (vel de fleste bortsett fra Armor Titanium og Plasma Copper, jeg mener, kom igjen 'a). Monsteret jeg har fått låne med meg hjem har blant annet en firekjernet Intel Core i7 6820HK-prosessor, som er ulåst slik at du kan trikse og mikse litt med den som du selv vil (kan overklokkes til 4 Ghz), i tillegg til et Intel CM236 Express Chipset , 16 GB DDR4 2400MHz SDRAM, som kan utvides til 64 GB, et ganske heftig grafikkort (NVIDIA GeForce GTX 1070 , med 8GB VRAM), og todelt lagring (1TB 7200RPM SATA HDD + 512GB PCIE Gen3X4 SSD (RAID0) ).

Det første jeg som slår meg når jeg slår på maskinen er hvor raskt den starter opp, og at den muligens er besatt av demoner. Den skriver de rareste ting når jeg bruker tastaturet og ingen av tastene stemmer overens. Alfakrøllen og understreken har emigrert til et eller annet Stillehavsparadis og «æ», «ø» og «å» kan jeg bare drite i. Det tar meg flaut lang tid før jeg innser at tastaturet har et amerikansk oppsett og alt jeg trenger å gjøre er å installere en norsk språkpakke, ikke tilkalle en eksorsist.

Maskinen har en digg 17,3'' LED-skjerm med anti-glare og G-Sync, som er så klar og fin å se på at jeg kan sitte å spille i timesvis i et ellers ganske mørkt rom uten å bli sliten i øynene. Bildekvaliteten og kontrasten er superb uansett lys og vinkel. Skjermens oppdateringsfrekvens er synkronisert med GPU-en, noe som gir selv et masete og krevende spill som Doom svært smidig grafikk. Jeg tror kanskje G752-ens skjerm er hakket bedre enn skjermen til Acer Predator 15, en maskin jeg er veldig fan av.

Laptopen har også innebygde stereohøyttalere, er VR-klar og kan skilte med et ganske så avansert kjølesystem ( 3D Vapor Chamber) som sørger for at maskinen ikke overopphetes selv når man skrur opp alle bryterne til 11 og herjer alt hva man er god for. Her snakker vi kjølevæske som blir til gass inne i kammeret for så å omdannes til væske igjen. Dette gir en jevn og stabil temperatur på alle kontaktflater og sørger for at chassiet aldri blir ubehagelig varmt. Både CPU-en og GPU-en har dedikerte kjølemoduler, noe som er en fordel hvis man har planer om å tukle litt med prosessoren for å få litt mer futt. Luftventilene er plassert i bakkant av maskinen og all varmluft sendes ut den veien for en mer behagelig spillopplevelse. Til tross for veldig effektiv kjøling er maskinen jevnt over relativt stillegående. Støyen kommer bare opp i 45 desibel, sammenlignet Acer Predatorens 48 desibel.

Dette er en annonse:

Ytelsesmessig funker maskinen stort sett veldig godt. Igjen bruker jeg Doom til å teste hva en maskin duger til, og kjører alle innstillinger opp på maks. Det er null stress for G752en, den blir knapt andpusten. Responstiden er utrolig kjapp, og hele spillopplevelsen har en deilig og jevn flyt. Jeg gjør det hele litt mer utfordrende ved å åpne alle faner jeg kan tenke meg i Chrome, fyrer i gang Spotify, spille av en film og redigere enorme filer i Photoshop, mens Doom kjører i bakgrunnen. Det er et sant kaos av prosesser og lyder, men monsteret bare ler av meg. Merkelig nok er det eneste maskinen sliter med den nyoppussa versjonen av Skyrim. Der opplever jeg både hakking og dropp i framerate, noe som er veldig besynderlig.

G752-en har også noen snedige opptaks- og streamingfunksjoner via Xsplit Gamecaster. Alt du trenger å gjøre er å trykke på en tast, og så er Youtube-karrieren din i gang! Jeg fikk ikke testet akkurat denne funksjonen, fordi ingen burde se meg spille noe som helst noensinne, eller høre de tingene jeg sier når jeg spiller. Det har en tendens til å bli noe ufint, og med Sonic Studio blir alt man sier tatt opp i minste detalj!

Tastaturet er stort og gir god støtte for hendene. Tastene har en behagelig bakgrunnsbelysning, er digge å trykke på og sørger for en veldig presis spillopplevelse. Man kan trykke på opp til 30 taster samtidig og maskinen tolker kommandoene med nøyaktighet og presisjon. En fordel hvis man har store spadehender, eller bare ikke er vant til å spille med mus og tastatur sånn som meg. Det var flere instanser hvor jeg, i kampens hete, ble stresset og moste ned flere taster samtidig, men Doomguy gjorde akkurat det han skulle likevel. Jeg er ikke like imponert over trackpaden. Den har en god størrelse, men er ofte veldig treg, upresis og scrolling kunne jeg bare glemme. Det ble en smule irriterende i lengden, spesielt under lange surfesesjoner på Imgur.

Lyden i de innebygde høyttalerne og subwooferen er jevnt over veldig god. Bra stemmegjengivelse, behagelig mengde bass, både i spill og filmer, men det skortet litt på selve volumet. Maks volum var ikke spesielt imponerende, og jeg følte at eksplosjoner og sånne ting ble litt tamme.

Dette er en annonse:

Maskinen blir markedsført som en bærbar spillmaskin, men som med Predator 15, er det veldig lite som er bærbart med den. Den er utrolig lite hendig, og veier rundt 4,4 kg og er massiv! Det er en liten treningsøkt bare å løfte den ut av eska, og har man den på fanget mister man følelsen i beina etter hvert. Den er imidlertid mer bærbar enn en stasjonær, og kan skilte med omtrent like mye arbeidskraft.

Det største aberet med maskinen, derimot, er batteritiden. Den er latterlig dårlig! På et fullt oppladet batteri fikk jeg en, kanskje en og en halv timer med spilletid, kanskje det dobbelte hvis jeg bare så film og lignende. Men nå kommer man jo ikke til å dra opp dette monsteret på toget eller bussen, så lang batteritid er kanskje ikke like viktig for alle. Til tross for irriterende skjønnhetsfeil er dette en veldig imponerende spillmaskin som garantert kan takle det meste som kastes mot den.

Asus Rog G752VSAsus Rog G752VS
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Asus ROG G752

Test: Asus ROG G752

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Suzanne Berget

Vi har tatt med Asus ROG G752 til helvete og tilbake, og den klarer seg veldig bra. Her er Suzannes vurdering av den (så vidt) bærbare gaming-pcen.



Loading next content