Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Star Wars Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns

Star Wars Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns

Mens Star Wars Episode II: Attack of the Clones går sin seiersgang over hele verden, har der så smått begynt å dukke opp spill basert på filmens univers.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Mens Star Wars Episode II: Attack of the Clones går sin seiersgang over hele verden, har der så smått begynt å dukke opp spill basert på filmens univers. Clone Campaigns, en utvidelse til RTS-hiten Galactic Battlegrounds, er det første vi har fått fingrene i. Det tilføyer en rekke små korreksjoner her og der, i de forskjellige hærenes styrke og svakheter. Men mest i øyenfallende er allikevel tilføyelsen av den fredselskende Republikken med deres masseproduserte kloner og den krigshissende Føderasjonen, ledet av den karismatiske Count Dooku. Hver part har deres særegne styrker, svakheter og unike fremtreden.

De snille gutta
Republikken er de gode og setter deres lit til deres dissiplinerte klone-tropper og veltrente Jedi-riddere. Mer solide prefab shelters, som øker plassen med +6 i stedet for det normale på +5, samt en senere mulighet til å producere klone-tropper dobbelt så fort, gjør at Republikken raskt kan få stablet en hær på beina. Bygging av Jedi-templer og trening av Jedi-riddere er også billigere enn hos andre faksjoner.

De slemme gutta
Mot Republikken står Føderasjonen, anført av utspekulerte Grev Dooku. Ryggraden i Føderasjonens hær er oppdaterte utgaver av Handelsføderasjonens kampdroider og slagkraftige Mechs. I tillegg kan Konføderasjonen bruke de ellers så fredelige Animal Shelters, til å temme glupske rovdyr og trene dem til å angripe fiendtlige enheter. Hvert rovdyr trenes til å gå løs på hver deres enhet. Nexuen er effektiv mot fiendtlige arbeidere, reeken mot fiendtlige bygninger og acklayen mot mechs og tropper. Dessverre fungerer hverken nexuer, reeks eller acklayer som stealth-enheter, hvilket betyr at fienden går løs på dem med det samme de nærmer seg. Dyrene kan heller ikke erstatte hverken battledroids eller mechs men de er billige og forholdsvis raske å trene. Dette gjør dem velegnet som midlertidig beskyttelse, til man kan få bygget opp en mer effektiv hær.

Arbeidet kaller
Til hver av de nye faksjonene hører det også til en rekke sammenhengende single-player oppdrag, der alle finner sted umiddelbart etter Episode II. I motsetning til i Galactic Battlegrounds kan man ikke velge hvem man vil spille som, men må spille dem i rekkefølge, først som Føderasjonen og senere som Republikken. Hovedpersonen i Føderasjonens oppdrag heter Sev’Rance Tann, Jedi-ridder og en av Grev Dookus mest betrodde generaler. Hennes oppgave blir å gjenoppbygge Føderasjonenes hær og så forsøke å ødelegge Republikkens planer om å bygge et nytt supervåpen. Helten i Republikk-oppdragene heter Echuu Shen-Jon og han skal prøve å forhindre en lurende energikrise og samtidig knuse Føderasjonen.

Litt her, litt der og litt nytt
Utover tilføyelsen av Føderasjonen og Republikken, har det også blitt plass til litt nye enheter. Blant disse er de nye Aircruiserne som man får adgang til fra Tech Level 4. Deres våpen er noe av det kraftigste som finnes i spillet og kan avfyres fra lang avstand. De er spesielt effektive mot bygninger, som de kan pulverisere med relativ letthet. Dessverre er de veldig trege til både å bevege seg og lade om. Dette gjør dem til lette mål for fiendtlige fly og anti-luftskyts. Det er også blitt mulig å bygge power-droids, som i bunn er grunn er power-cores med bein, så de kan flyttes rundt etter ønske. Dessverre er de meget sårbare og dermed ødelegges deres potensiale av litt for høye kostnader, som ikke gjenspeiler deres begrensede ytelse. Clone Campaigns kommer også med små endringer av de øvrige faksjonenes styrker og svakheter. Dessverre er disse endringene veldig anonyme, noen er nærmest likegyldige og den almenne gameren vil neppe kunne se dem eller merke
noe særøig til dem.

Dette er en annonse:

Liten add-on eller stor patch?
Den viktigste oppgaven for enhver add-on, bør være å forbedre originalen og dermed gjøre spillopplevelsen enda bedre. Det klarer dessverre ikke Clone Campaigns helt å leve opp til. Republikken og Føderasjonen er kjærkomne tilføyelser men det er fortsatt alt for lite og de små justeringene på de øvrige faksjonenes styrker og svakheter er stort sett ubetydelige, eller alt for små til at man legger merke til dem. Kanskje burde LucasArts heller ha vurdert å gitt ut Clone Campaigns som en stor patch i anledning premieren på Episode II, og i stedet konsentrert seg om å snekre sammen en større og bedre add-on med flere nye tiltak, ekstra funksjoner og grafiske forbedringer til senere utgivelse. Det gjorde de bare ikke, så nå må vi ta Clone Campaigns for det er; en grei add-on som kunne ha bydd på mye mer.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Tilføyer Galactic Battlegrounds litt ekstra juice og krutt…
-
men kunne ha inneholdt så mye mer.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Clone Campaigns har gått gull

Clone Campaigns har gått gull

NYHET. Skrevet av Rasmus Berg

Prosjekt leder Garry Gaber kan på Lucas Arts hjemmeside, fortelle at Star Wars Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns har gått gull. Det betyder at fans av serien, kan glede seg til flere flere fete timer foran skjermen.



Loading next content