Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Roccat Kone Pro Air

Den første Roccat Kone-musen ble utgitt i 2007, og var allerede da en solid tilvekst i spillmusmarkedet. Fjorten år senere gir tyske Roccat oss nå Roccat Kone Pro og Pro Air. Vi har tatt en titt på sistnevnte.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Tilbake i mine dager som selger hos Datakjeden i Trondheim kunne jeg varmt anbefale nykommeren Roccat Kone til mine kunder. Den leverte akkurat det som ble forventet av den, og derfor var jeg ikke vanskelig å be da vi fikk tilbud om å prøve ut den nyeste trådløsutgaven av serien. I ettertid er det heller ingen anger å oppdrive hos undertegnede.

HQ

Helt siden jeg fikk i oppdrag å anmelde Roccat Burst Pro er det denne som har vært min «hverdagsmus» til all slags bruk. Enten jeg jobber med design i Illustrator, redigering i Photoshop eller spiller spill, holder jeg meg som regel til én enkelt mus dersom det lar seg gjøre. Etter en periode med Roccat Kone Pro Air må jeg nok dessverre skuffe den kjære Burst'n: du blir bytta ut.

Roccat Kone Pro Air
Flott og ergonomisk design. Lysene i front av musen kan stilles etter ønske, eller slås helt av.

Først og fremst sitter musen veldig godt i min middels store hånd. Håndflaten hviler rolig mot musens bakside samtidig som jeg har god tilgang på begge hovedknappene, rullehjulet og de to sideknappene. Knappene på siden er også flyttet litt lenger opp, og gjort litt strammere kontra hva de er på Burst Pro, og dette gjør at jeg ikke kommer borti disse i tide og utide som jeg har en tendens til med Burst Pro. Dessverre mangler Kone Pro Air en enkel knapp for å justere DPI-innstillinger. Dette er selvsagt ingen krise i og for seg all den tid de fleste av oss vel bruker kun én DPI-innstilling, men enkelte ganger kommer det hendig med. Musen har derimot en knapp under seg som originalt brukes til å endre profiltyper, men som enkelt kan omprogrammeres til nærmest hva som helst, også DPI-justering. Det er bare litt upraktisk å måtte løfte opp musen for å kunne trykke på den.

På undersiden finner du også et lite hull for å plassere USB-adapteret som følger med. Dette er blitt mer og mer vanlig for trådløse mus, og kommer veldig godt med om du skal ha den med på reise. Det samme gjør muligheten til å velge mellom 2.4ghz trådløsteknologi og Bluetooth. Skal du bruke den til spilling anbefales absolutt førstnevnte, men skal du bare ha den tilkoblet som en ekstern mus til en laptop, for eksempel, holder det mer enn nok med Bluetooth-tilkoblingen. Du bytter enkelt mellom hvilken modus du vil bruke med en bryter på undersiden.

Dette er en annonse:
Roccat Kone Pro Air
Hendig oppbevaring av USB-adapter på undersiden, sammen med tilkoblingsbryter og profilvelger.

Teknisk sett er musen utstyrt med solide Titan Switch Optical-knapper som har et overraskende lavt lydnivå ved trykking, og dette kan jo være en fordel om du ikke er alene i rommet. Den har Titan Wheel Pro som igjen er av den solide typen ved både rulling og trykking. Det er heller ingen form for slingring å finne sidelengs. Den optiske sensoren er på opptil 19.000 DPI, og har en 1000Hz valgfrekvens. Den veier kun 75 gram, og må i så måte regnes som en superlettvekter. Til sist er det greit å nevne at musen har de velkjente varmebehandlede PTFE-glideføttene vi ble kjent med hos Burst Pro. Disse gjør at musen glir som en drøm bortover musematten.

Så var det batteritiden, da. Kanskje det viktigste med en trådløs mus for mange. Roccat annonserer over 100 timer batteritid på én oppladning, og det tror jeg stemmer ganske så bra med virkeligheten ut i fra hvordan den har oppført seg i testperioden. Utfordringen med såpass lang batteritid er at du kanskje sliter litt med å få inn en rutine for å lade musen, men det har også Roccat en løsning for. Musen kan fint brukes sammen med medfølgende USB-C kabel samtidig som den lades, og den har også lynladingsmulighet som gir deg fem timers batteritid ved kun ti minutters oppladning.

Roccat Kone Pro Air
Det meste av det du kan tenke deg å justere på en datamus har du tilgang på i Roccat Swarm-programvaren.
Dette er en annonse:

Det eneste lille jeg har å utsette på Roccat Kone Pro Air er tilkoblingskvaliteten dersom du setter USB-adapteret direkte inn i baksiden på en stasjonær PC. Her opplevde jeg nemlig at tilkoblingen var noe ustabil, og dette skyldes nok mest sannsynlig forstyrrelser rundt adapteret. Heldigvis hadde jeg en liten overgang fra USB-C til vanlig USB-A liggende fra min anmeldelse av HP OMEN Vector-musen som jeg kunne bruke for å få adapteret bort fra selve kabinettet. Dette fungerer helt perfekt signalmessig, selv om det selvsagt ikke er en ideell løsning for en trådløs mus i så måte.

Kort oppsummert er Roccat Kone Pro Air en mus jeg kommer til å bruke mye, og helt frem til en ny og bedre mus måtte komme på markedet. Konkurrentene skal få jobbe hardt med å overgå denne så jeg velger å ikke holde pusten til en utfordrer tar plassen. Det kan nemlig ta lang tid. Roccat Kone Pro Air er tilgjengelig i butikkene i dag, finnes i sort og hvit farge og har en prislapp på 1399,- som gjør den litt i dyreste laget, men jeg vil absolutt påstå det er verdt investeringen dersom nevnte funksjoner over passer for deg.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Ergonomisk behagelig. Presis. Solid. Best batteritid i bransjen?
-
Litt dyr, Mangler DPI-knapp og forlengerkabel til USB-adapter.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Roccat Kone Pro Air

Roccat Kone Pro Air

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Den første Roccat Kone-musen ble utgitt i 2007, og var allerede da en solid tilvekst i spillmusmarkedet. Fjorten år senere gir tyske Roccat oss nå Roccat Kone Pro og Pro Air. Vi har tatt en titt på sistnevnte.



Loading next content