Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Point Blank 3

Point Blank 3

Point Blank 3 er ett av de spillene, som godt kan være morsomme, hvis man altså tar det i små doser av gangen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Blant Namcos utallige bidrag til PlayStation finner vi lyspistolen og spillene Time Crisis, Point Blank og dettes etterfælger Point Blank 2. Tredje spill i Point Blank-serien ser nå dagens lys, men Namco burde nok se å komme videre nå. Point Blank 3 er nemlig akkurat som sine forgjengere på alle måter og det er både spillets styrke og svakhet.

Plaff, plaff
Point Blank 3 er ett skytespill som sine forgjengere, hvor det artig nok handler om å skyte. Det hæres kanskje voldelig ut, men motsatt et spill som Time Crisis, hvor likene hoper seg opp sekund etter sekund, så går det anderledes og mer fredelig for seg i Point Blank-serien. Det hele minner faktisk mer om et stort skytetelt fullt av en masse "mini-spill", som sender deg ut på litt av hvert. Variasjon har vært hæyt prioritert og teamet bak spillet har utvilsomt hatt mye morro, når de skulle designe de cirka 80 mini-spillene som Point Blank 3 er stappet med.

Point Blank 3 stiller skiftvis krav til reflekser, presisjon, hurtighet og snarrådighet. I noen baner handler det bare om å skyte i stykker så mange ting som mulig, på så kort tid som mulig, mens andre baner stiller noe stærre krav til din evner til å oppfatte ting og reagere på dem. I en bane blir du eksempelvis presentert for en rekke gammeldagse vekkeklokker, hvor hver klokke viser et forskellig klokkeslett. I midten av skjermen har du så ett digitalt ur. Din oppgave blir så å skyte på den vekkeklokken, som viser det klokkeslettet som står på det digitale.

Andre ganger blir du presentert for en stor samling bilder, hvor du så skal finne og skyte på et bestemt bilde så fort som mulig. Noe av det morsomste i Point Blank 3 er allikevel når man skal være bodyguard for spillets to hovedpersoner, Dan og Don. Her må man beskytte dem mot mygg, flygende bæker og også levende skjeletter.

Bang, bang
Point Blank 3 kan spilles på flere måter. I Arcade mode blir man presentert for en rekke forskjellige baner. Antallet avhenger av den vanselighetsgraden, man har valgt og så handler det ellers om å komme helskinnet gjennom. Har man en ekstra lyspistol kan man også være to spillere i Arcade, hvor man enten kan arbeide sammen eller konkurere.

Dette er en annonse:

Arcade er gæy, men hvis man virkelig vil ha det gæy med kompisne, så må man rette sin oppmerksomhet mot Team Battle og Tournament, som er to nyskapelser i Point Blank 3. Tournament gir seg nesten selv. Her handler det om å komme opp på rangstigen ved å vinne den ene duellen etter den andre, helt til man til slutt kan innta seierspallen. Team Battle fungerer på samme måte, men her er man delt opp i lag. I Endurance har man ikke noen lagkamerater eller levende motstandere. Her er man alene og så handler det om å gjennomfære så mange mini-spill som mulig. Vil man heller tage det litt med ro, kan man velge Training, hvor man fritt kan velge mellom de mange mini-spillene.

Ratatatatatata
Nå hæres jo ikke Point Blank 3 ut som det verste man kan proppe i sin PlayStation, men spillet blir i det lange læp en ganske trættsom affære - både å spille, men også å se på. Selv om vi nå har kommet til 3. spill i serien, så er det rimelig overraskende, hvor lite som egentlig har skjedd på den grafiske fronten. De forrige spillene i serien var meget primitive å se på med flate 2D-figurer og dårlig animasjon. Farger var der derimot masse av og det ga spillene et "tegnefilmsaktig" uttrykk, som underbygde, at det her var snakk om ikke-voldelige skytespill. Samme stil fastholdes i Point Blank 3, men det er ærlig talt ganske kjedelig å se på.

Ka-Boom!
Spillets egentlige styrke ligger i de mange morsomme "mini-spillene" men det lukter litt for mye suppekokning på gamle bein. Point Blank 3 fælger samme oppskrift som sine forgjengere og det er da veldig fint, at Point Blank 3 fæles som noe man kjenner. Men fær eller siden må det altså skje noe nytt.

Point Blank 3 egner seg fortreffelig som partygame, når vennene er på besæk men som single-player er spillet litt for tynt. Det er ganske enkelt for mye av det gamle og alt for lite nytt i Point Blank 3 til at det kan holde interessen oppe.

Dette er en annonse:
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
god variasjon, morsomme mini-spill, gøy i multiplayer
-
intet nytt under solen, man mister fort interessen
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Point Blank 3Score

Point Blank 3

ANMELDELSE. Skrevet av Jesper H. Andersen

Point Blank 3 er ett av de spillene, som godt kan være morsomme, hvis man altså tar det i små doser av gangen.Loading next content