Norsk
Gamereactor
nyheter

Avkrefter Steam Box-ryktene

- Ingen Valve-maskinvare på veldig lenge

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det kanskje største ryktet som dukket opp i forkant av årets GDC-messe, var rapportene om en såkalt Steam Box, altså en konsoll/mini-pc laget av Half-Life 2-utvikler Valve.

Hvis du ble giret av disse ryktene blir vi dessverre nødt til å skuffe deg, selskapet har nemlig nå forklart at en Steam Box ikke er under utvikling på deres kontorer. De ulike bildene av selvbygde Valve-bokser er nemlig kun testsystemer til bruk internt i selskapet:

- Vi forbereder Steam Big Picture Mode-grensesnittet, og gjør oss klare for å lansere dette, så vi bygger derfor bokser til bruk som testmaskiner, forklarer Valves Doug Lombardi overfor Kotaku.

- Vi holder også på med et en del eksperimenter med biometrisk feedback og liknende teknologi, som vi har snakket endel om tidligere. Alle disse tingene er på tegnebordet, men det er lenge igjen før Valve lanserer noen som helst slags form for maskinvare. Vi har alltid satt sammen bokser, helt siden Half-Life 1-tiden. Det er rett og slett en del av utviklingsprosessen, fortsetter Lombardi.

Til tross for uttalelsen tror enkelte fortsatt at Valve planlegger en egen konsoll, først og fremst fordi Lombardi ikke utelukker det fullstendig i sin forklaring. Disse tror en annonsering på årets E3 er mest sannsynlig.

Steam Big Picture Mode er for øvrig et nytt grensesnitt som er designet for større TV-skjermer, slik at Valves kunder kan ta ibruk Steam-systemet på flere skjermer rundt omkring i huset.

Avkrefter Steam Box-ryktene
Steam Box? Niks, bare en allminnelig testmaskin.


Loading next content