Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Nvidias nyeste: GTX 980 og 970

I uken som var lanserte Nvidia sin nye grafikkprosessor, kalt «Big Maxwell» eller GM204.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Dette er samme arkitekturen som Maxwell GM107 som dukket opp i GTX750 og GTX750Ti tidligere i år, men andre generasjon Maxwell er high-end kort som låter langt mer fristende for gamere og skal være tre ganger så raske som GM107. Med den nye annonseringen har Nvidia lansert GTX 980 og GTX 970 til markedet og produsenter av grafikkort med Nvidia-brikker er allerede klare med sine versjoner av kortene. Flere norske nettbutikker hadde allerede kort tid etter lansering, fredag noen av de nye kortene på sine lager og flere vil bli tilgjengelige i begynnelsen av oktober.

Legg merke til at grafikkbrikken har fått en oppgradering i navnet fra 100-serie til 200-serie for å understreke forskjellen selv om dette i utgangspunktet er samme arkitektur. Spesielt bemerkelsesverdig er det likevel at Nvidia har valgt å hoppe rett fra 700-serien for grafikkort, til 900-serien, og med det hopper bukk over en hypotetisk 800-serie.

Nvidia GTX 980

Foreløpig er det bare de to kortene 980 og 970 som er kommet med den nye generasjonen Maxwell-brikker, men vi kan regne med at Nvidia vil fylle ut 900-serie-sortimentet videre med tiden. Kortene selger foreløpig fra 4700 kroner (referansemodeller) for GTX 980 og 2700 kroner for GTX 970 i Norge.

GTX 970 har 1664 prosessorkjerner og GTX 980 har 2048 kjerner. De kjører på henholdsvis 1050MHz (1178MHz boost) og 1126MHz (1216MHz boost). Begge kortene har 256-bit interface og 4GB GDDR5-minne med en effektiv hastighet på 7Gbps. Referansedesignet til Nvidia har 3 DisplayPort 1.2-kontakter, én Dual-link DVI-kontakt og én HDMI 2.0-kontakt.

Dette er en annonse:

En av de viktigste fordelene ved den nye arkitekturen i Nvidia-kortene ved siden av at de skal kjøre raskere og kraftigere, er at disse kortene også skal ha et langt mer gjerrig strømforbruk, og dermed være betydelig billigere i drift enn forrige generasjons GTX 780 på tross av både økt minne og økt hastighet.

Videre skilter Nvidia med fem nye egenskaper ved de nye kortene utover den obligatoriske hastighetsoppgraderingen. Teknologiene Dynamic Super Resolution, Mutli-Frame-Sampled Anti-aliasing, Voxel Global Illumination og VR Direct skal gjøre bildet og ikke minst spillingen penere og smidigere. Den første innebærer at GPUene visstnok skal være i stand til å levere grafikk-kvalitet tilsvarende pen som 4K-grafikk, på skjermer med 1080p. VR Direct innebærer at de nye GPUene bedre skal kunne fungere med Oculus Rift og andre hodesett for virtuell virkelighet.

VI gleder oss till å se de nye grafikkortene i aksjon. Hva med deg? Gjør dette at du straks må oppgradere spilldatamaskinen?

Relaterte teksterLoading next content