Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

JBL Charge 4

Det er litt vanskelig å ikke digge den nyeste Charge-høyttaleren fra JBL.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

JLBs små høyttalere er allerede noen av de beste i verden, og det er faktisk ikke løgn engang. Vi har i flere omganger anmeldt deres diverse høyttalere, og særlig Charge-serien har en nær og kjær plass hos mange i redaksjonen. Vi har over en lengre periode kikket (eller, nærmere bestemt, lyttet) på den nyeste i serien, Charge 4, og vi kan allerede nå si at dette bare er enda en forbedring til en allerede fantastisk høyttaler.

HQ

JBL har i løpet av de siste par årene gått fra å lukte litt av gutteræv på designfronten til bli stilrene, klassiske og likefrem subtile i deres visuelle uttrykk. Dette kommer virkelig til syne når man tar frem en Charge 4. Høyttalerens kabinett består for det meste av netting/nettduk, med to pulserende subwoofere på hver sin side og med en oransje JBL-logo på fremsiden. Dessuten er sidene gummibelagte, og takket være en gummiutformet fot i bunnen kan den stå fast stort sett alle steder. Man får fort fornemmelsen av at selv om Charge 4 er relatvit billig, rundt 1500 kroner, så føles den verdt mye mer.

JBL Charge 4

Under en gummiflapp i bunnen har du kabeltilkoblingene dine, og her blir man møtt med enda en god nyhet. Høyttaleren lader nemlig opp med USB-C, og det er vi sannelig takknemlige for. Ikke bare det, Charge 4 kan faktisk lade din telefon via en dedikert USB-tilkobling, som flere produsenter heldigvis har begynt å inkludere. Og før du spør, så har høyttaleren også jack-inngang.

På toppen finner man en rekke simple gummiknapper som lar deg skru opp og ned på lyden, koble til eksterne enheter samt benytte JBLs Connect+, som lar deg koble flere JBL-høyttalere sammen. Det er ikke spesielt fancy, men funksjonelt er det absolutt, og med Charge 4 får du faktisk alle de funksjonene du trenger i en liten bærbar høyttaler.

Dette er en annonse:
JBL Charge 4

Hva så med lyden? Jo, den er fortsatt fantastisk. Likevel er det i denne forbindelse verdt å slå fast at Charge 4 ikke er like fleksibel i sin musikkavspilling som så mange andre små høyttalere. Du må derfor posisjonere den på en slik måte at den fyrer av lyden i den bestemte retningen du ønsker. Det høres ikke ut som en stor greie, men ettersom tiden har endret seg på høyttalermarkedet de siste årene begynner den slags faktisk å bli litt irriterende. Det skal dog bemerkes at Charge 4 kan spille lyden overraskende høyt, nesten som om den gjør opp for den retningsbestemte lyden med hard brutalitet i stedet.

De to passive enhetene sørger for et ordentlig løft, men det mest imponerende er at Charge 4 aldri mister taket på mellomtonen til tross for et relativt tungt lydbilde. Naturligvis vil man kjenne på en viss kompresjon hvis man skrur alt opp, men det er nesten å forvente ettersom det går ut over enhetens fysiske begrensning.

JBL Charge 4
Dette er en annonse:

Dessuten har JBL en IPX7-vanntetningsgrad, og selv om det ikke akkurat betyr at man kan kaste den oppi et badebasseng innebærer det at man kan bruke den i nærheten av vann uten å dø av bekymring. Et batteri på 7500 mAh sikrer at du kan spille av rundt 17-18 timer med musikk per oppladning, men det er (fortsatt) irriterende at det tar minst fire timer å lade opp igjen en Charge 4, om ikke lengre.

Charge 4 er billig, den har alle de funksjonene du ønsker deg og den spiller av musikken på forbilledlig vis. Hva mer kan man ønske seg?

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content