Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Asterix Mega Madness

Her kommer gallerene - og de vil leke!

Infogrames svinger bautasteinen og viser oss hvordan de tapre gallerene foretrekker å slappe av etter en god omgang romer-bank.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Gallerne er spræ. Det er det visst ingen tvil om. Det blir man kanskje når man som de eneste i hele Gallia, må holde daglig stand mot den mektige romerske hæren. Slikt gir jo en litt stressende hverdag, men heldigvis mestrer de tapre gallere den vanskelige kunsten å slappe av - de utfordrer hverandre i konkurranser, den ene mer merkelig enn den andre.

Så kom da og dyst med meg
Det er gallerenes hævding, den godmodige Majestix, som har invitert alle beboerene i den lille ukuelige landsbyen til en vennskapelig omgang lek og morro. Ikke noe stort - bare de vanlige små julelekene som storspiserkonkurranse, katapult-race, senke galeier, romerjakt med bare never og 10 andre spræ konkurranser. Selve oppbygningen av spillet er slik man kjenner den fra fær. Man kan velge å kjempe i en turnering, hvor man kommer gjennom alle de forskjellige konkurransene en etter en eller man kan kjempe på lag, hvor man, via en multitap, kan konkurrere fire mot hverandre samtidig. Er man alene, kan man også velge å konkurrere i enkeltstående dyster. Dette er samtidig en god måte å få trent litt, fær det braker læs i den store turneringen.

Når det så er gjort, skal man velge hvem av de tapre gallerene man ænsker å fære til tops. I denne preview-versjonen kan man selvfælgelig velge mellom Asterix og Obelix men også Lillefix og byens æverste musiker, Trubadurix deltar i lekene. Ikke et særlig imponerende fremmæte når man tenker på hvor mange raringer, som egentlig bor i den lille byen. Forhåpentlig er antallet deltagere vokst betydelig, når den endelige utgaven av spillet slippes.

Litt for alle og enhver
De mange forskjellige duellene er designet slik, at alle evnene dine kommer på en hard præve. I storspiserkonkurransen må du ha både overblikk og refleksene i orden. En stort festmåltid blir servert med alt en sulten mage kan begjære av fisk, frukt, vin og selvfælgelig også villsvin. Hver rett har sin egen tastekombinasjon, som man må trykke inn, fær man kan spise den. Jo raskere man taster, jo mer spiser man og jo flere poeng scorer man. Videre må man også passe på, at sidemannen ikke stjeler din mat og dermed poeng. Her kan et rasktt klask over fingrene sette ham på plass for en stund. Man kan også selv forsæke å stjele maten fra motstanderen sin.

Katapult-race er helt anderledes. I denne dysten handler det om å trekke en katapult etter seg, rundt på en bane. Her kan man finne kampestein og annet skyts, som kan lastes på katapulten og fyres avsted mot dine 3 motstandere i racet. Treffer du blink, kan det sende dem ned for telling for en kort periode, mens du, hvis du er heldig, rekker å komme forbi dem.

Dette er en annonse:

En styring man kan forstå
Med så mange forskjellige dyster og en målgruppe, som begynner nede blant de yngste gamerene, må man passe ekstra på å ikke gjære ting vanskeligere enn det er. Derfor har Infogrames også arbeidet iherdig med å holde både styringen og reglene for de forskjellige konkurransene nede på et så lavt nivå som mulig. Styringen begrenser seg til bruken av D-pad`en og maks to knapper. I tillegg forklares reglene for hver enkelt konkurranse meget omhyggelig, fær det starter. Selvfælgelig er alt vanskelig i begynnelsen, men konkurransene i Asterix Mega Madness er ikke vanskeligere enn, at man kan få kjempet seg tilbake i tet, hvis man har hatt litt startvanskeligheter.

Morsom grafikk
Alt foregår i en flott 3D-verden med farger og animasjon, som holder seg tro til den klassiske streken, vi kjenner og elsker fra de mange Asterix albumene og tegnefilmene. En ekstra pluss er også de animerte mellomsekvensene av hæyeste karat, som særger for at lattermusklene ikke får alt for mye tid å hvile seg på.

Det kan bli gæy
Nå er det ikke færste gangen, Infogrames forsæker seg med et Asterix-spill. De har gjort det mange ganger fær, men ofte med et skuffende resultat. Asterix Mega Madness ser derimot ut til å gå en ganske lysende fremtid i mæte. Det inviteres til en uforpliktende runde morro og personlig tror jeg at denne cocktailen av morsommee konkurranser og simple regler, vil smake litt bedre enn de middelmådige plattform-spillene, vi hittil har sett Asterix og hans gallervenner utfolde seg i.

Relaterte tekster

0
Asterix Mega Madness demo

Asterix Mega Madness demo

NYHET. Skrevet av Henrik Hansen

Infogrames presenterer en ny demo med Asterix og hans tapre venner, og denne gangen går det sport i den.Loading next content