Norsk
Gamereactor
anmeldelser
God of War Collection: Volume II

God of War: Origins Collection

God of War: Origins Collection er en samling av to særdeles gode spill - til PSP. Nå har utviklerne oppskalert herligheten til PS3, og jeg har forsøkt å finne ut om de har lykkes. Kan det bli bedre enn på PSP?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Av og til trenger man rett og slett en liten pustepause fra hverdagen og jeg slapper best av når jeg får sette av en helg til å avreagere med et par utvalgte spillperler. Sist gang jeg trengte en pause satte jeg meg ned og startet på God of War fra mine livlige Playstation 2 tider. Heldigvis hadde gutta hos Santa Monica Studios gjort spillene nedlastbare til PS3-en min, samt oppdatert det greske eposet med HD-grafikk. Denne ansiktsløftningen sørget antagelig for at ikke bare retro-gamere som meg selv satte seg ned for å hakke i hjel mytiske monstre i en helg eller to.

Nå viser det seg at gutta hos Ready at Dawn heller ikke har sovet i økonomitimen. De har også laget noen av spillene de på et tidspunkt utviklet i ny, spennende HD-grafikk. Ready at Dawn har dog hatt en liten utfordring med tanke på at deres spill i utgangspunktet var utviklet til PSP. Ikke bare har de lagt på stereoskopisk 3D-støtte i denne omgangen, de har også påtatt seg oppgaven med å oppgradere grafikken fra den vesle PSP-skjermen til en velvoksen HD-skjerm. Men de gav seg ikke der. God of War: Origins Collection har både støtte for Trophies, Dual Shock samt også Dolby 5.1 og DTS lyd, og de har i tillegg lagt med noen ekstra bonuser for fansen.

Jeg skal på ingen måte påstå at arbeidet de har lagt ned har vært meningsløst. PSP-Kratos ser faktisk ganske bra ut på ekte TV. Animasjoner flyter bra, og selv om jeg ikke får testet stereoskopisk 3D, så ser det visuelle svært bra ut med tanke på at dette en gang var et PSP-spill. Selv lyden har fått den tyngden man forventer fra et stort og sint God of War-spill.

På dette tidspunktet legger jeg merke til at usikkerheten brer seg i meg. På hvilke premisser er det naturlig å anmelde et spill som tidligere har vært et PSP-spill som nå debuterer på PS3? I forhold til for eksempel God of War 3, så er jo God of War: Origins Collection helt klart flere hakk ned på skalaen - mye fordi at det å utvikle til PSP handler om mer enn at skjermen er mikroskopisk.

Dette er en annonse:

Spill på en håndholdt konsoll spilles på en annen måte, og med et litt annet mål for øye. Mens man i stua forventer å bli underholdt på høyt plan i flere timer, så tilbyr PSP-en lettere underholdning mens man venter på legekontoret eller mens man er på vei et sted. Når man da porterer opplevelsen til stua, uten å gjøre noe med dette, så føler jeg at opplevelsen rett og slett blir i et kaliber under hva den burde vært.

Konklusjon
God of War Origins Collection er uten tvil en samling med to særdeles gode og flotte spill, og om pakken prises fornuftig er jeg til og med villig til å si: - løp og kjøp. Men det at disse spillene en gang var PSP-spill skinner til tider for godt igjennom. Kampene er relativt korte og ukompliserte, oppgavene er om mulig enda enklere enn i de håndholdte konsollspillene og omgivelsene er ganske detaljfattige. I tillegg ser det ut som om jeg må ut med over 400 kroner for å få spillene med meg hjem til avreaksjonshelgen min - noe jeg føler kanskje er litt i overkant av hva jeg er komfortabel med å betale for et par gamle, oppussede PSP-spill.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
En klar oppgradering av både av lyd og grafikk, stereoskopisk 3D er gøy, og noen ekstra bonuser for de som er glad i GoW.
-
Litt rart å spille håndholdte spill på PS3, relativt kostbart for to PSP-spill, men lite nytt om du har spilt det på PSP
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
God of War: Origins CollectionScore

God of War: Origins Collection

ANMELDELSE. Skrevet av Richard Imenes

God of War: Origins Collection er en samling av to særdeles gode spill - til PSP. Nå har utviklerne oppskalert herligheten til PS3, og jeg har forsøkt å finne ut om de har lykkes. Kan det bli bedre enn på PSP?



Loading next content