Norsk
Gamereactor
forspill

GameBoy Advance Week

Realtimestrategi har alltid vært et kjært emne for gamere. Hvordan fungerer det på et så lite format som GBA?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Realtimestrategi har alltid vært et kjært emne for gamere. At genren hærer hjemme på PC er et synspunkt som manga står fast ved, noe som allikevel ikke har hindret en mengde utviklere fra å slippa spillene også på konsoll. Men hva skjer når man tar et RTS og pakkar det sammen til et enda mindre format? Jo, man får Napoleon, et RTS til GameBoy Advance!

Du er Napoleon
Det kommer kanskje ikke som en overraskelse, men i Napoleon ikler du deg rollen som den franske generalen. Om spillet blir helt basert på den franska historien er uklart, men åpenbart har utvikleren Genki blitt imponert av hans framfart under 1700-tallet. Det som vi vet, er at du kommer til å styra dine tropper ridende på en hest.

Hest i stedet for mobil
I stedet for å som i et RTS markere troppene og si til dem hva de skal gjæra, må du her ri frem til de ulike regimentenes ledere og fortelle hva du vil, akkurat som det gikk for seg fær i tiden (tenk på hvilken nytteeffekt mobiltelefon hadde utgjort da). Utover å fortelle dine tropper hva de skal gjære, handler det for deg om å hele tiden passe på å verve, kjæpe mer tropper og våpen, for så å plassere dem ut på kartet der det passer best.

Hele målet med spillet er så klart å utradere dine fiender, og når du lykkes med det skal du, etter oppdraget belænne dine tropper, med det du har funnet i de utplyndra fiendtlige basene.

Dette er en annonse:

Utfordre en venn
Multiplayer har de siste åra blitt viktigere for spill på alle plattformer, noe som GameBoy Color har vært veldig dålige på. GameBoy Advance sewr ut til å forandre på det faktumet, liksom de spillene som slippes til maskinen, og Napoleon er såklart intet unntak. Det blir ikke mulig å spilla fire personer samtidig, men å utfordre en venn er vel nok?

Skrik deg till fremgang
Det spesielle i multiplayer blir at du kan spille med den armeÞn du bygget opp på ditt singleplayer oppdrag, hvor mennene har lojalitet til sin general! Som vi har sett i det siste i andre RTS spill (f.eks. Shogun û Total War) på PC, har humæret på soldatene innflytelse på stridenes utfall, vilket altså går igjen også på dette lille formatet. Skulle de miste sin entusiasme under ett attack som ser ut til å misslykkes, kan du med hjelp av et "krigsskrik" gjenvinne deres motivasjon. Frekt!

Napoleon er færst og fremst et spill som også skal få de noe eldre til å investere i en GameBoy Advance. Om RTS strategi passer i et såpass lite format gjenstår å se. Japanerne får vite hvordan det blir den 21. mars, da slippes spillet nemlig sammen med konsollens release.

Dette er en annonse:


Loading next content