Norsk
Gamereactor
artikler

Fem gratis Iphone-spill

Det finnes mye gratismoro til Iphone, mange av disse i form av spill. Kim "Gjerrigknark" Kristiansen har tatt en nærmere titt på fem kostnadsfrie titler.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vanish Balls (7/10)

Vanish Balls er et eneste stort fysikkeksperiment av et puzzle-spill. Gjennom å fjerne treblokker skal du få to baller av samme farge til å treffe hverandre. Enkle trykk på skjermen knuser trekubbene i en fei, og deretter er det opp til tyngdekraften å gjøre resten. Her må både strategi og timing være på sin plass for å nå målet.

Dette spillet er etter sigende laget av en 14 år gammel spillutvikler fra Kuwait, og akkurat det er ikke mindre enn imponerende. Dette er enkelt, men akk så genialt. En spillmekanikk så simpel at alle kan forstå den, men likevel så engasjerende og virkelighetstro at spillet er nesten umulig å legge fra seg før man har fullført det. Man tvinges hele tiden til å tenke ut nye strategier og fremgangsmåter for å få de fysiske lovene til å rulle den riktige veien. Vanish Balls er nesten plagsomt avhengighetsskapende.

Denne første utgaven inneholder kun 18 baner, noe som dessverre gir spillet en altfor kort levetid. Det sies imidlertid at det arbeides med et langt større brettutvalg til neste versjon, i tillegg til Gamecenter-støtte og achievements. Jeg gleder meg allerede!

Dette er en annonse:

Kungfu Chopsticks (4/10)

Er du en stor fan av Bruce Lee, eller har du sett den siste Karate Kid-filmen? Her er spillet som tester deg på det ypperste av hva asiatisk kampsport har å by på. I Kungfu Chopsticks er målet å fange insekter med spisepinner!

Det finnes tre ulike spillvarianter. Tournament, Dojo Challenge og Belt Test. Tournament-mode er egentlig ingen turnering, men heller en enkel form for overlevelsesmodus. En kamp for å sanke flest mulig poeng før tiden renner ut, og hvert skviste insekt gir deg litt ekstra tid. Dojo Challenge går kort og godt ut på å kveste flest mulig insekter i løpet av ett minutt, mens Belt Test handler om å knerte flest seksbeinte på rad uten å feile.

Basert på dine prestasjoner kan du få tilgang til flere ulike spisepinner og selvfølgelig kan du avansere videre fra det hvite beltet du har i begynnelsen. Klarer du å oppnå svart belte i spisepinnemord?

Dette er en annonse:

Fra min side gis det plusspoeng for kreativitet, men heller ikke det å knuse insekter med masseødeleggelsesvåpen (eller bestikk som andre vil kalle det) kan forandre det faktum at Kungfu Chopsticks i beste fall er middelmådig spillunderholdning.

Xrunch Kart (3/10)

Dette er uten tvil en relativt spesiell spillopplevelse. Du styrer en våghals av en mann i en modifisert handlevogn på en vill ferd gjennom halsbrekkende gateløyper. Ikke spesielt sa du? Hva hvis jeg sier at handlevognen får tilført rakettfart ved lyden av knaskende baby-gulrøtter? Jepp, det stemmer. Hele spillets gang er basert på at du skal tygge i deg disse små oransje lekkerbisknene. Jo nærmere mikrofonen, jo bedre.

Pliktoppfyllende som jeg er kastet jeg meg inn i mitt japanske vidunder av en bil og dro til nærmeste Kiwi-sjappe. En pose mini-gulrøtter og en flaske Pepsi Max og vips var jeg klar for en ny spillopplevelse. Festlig var det også i begynnelsen, men da den fjerde gulroten, i et desperat forsøk på å samle tilstrekkelig fart for å komme over et enormt synkehull midt i et veiskryss, satte seg på tvers i spiserøret og nektet å komme verken opp eller ned, ble stemningen laber. Med skjermen halvfull av gulrotfragmenter ble jeg nødt til å ta et valg. Beholde livet, eller å få en fullstendig autentisk spillopplevelse. Jeg valgte førstnevnte, og det viste seg heldigvis at mine verbale etterlikninger av gulrotknasking ble godkjent av spillet.

For øvrig er banene verken spesielt morsomme eller engasjerende, men plusspoeng gis for den flotte grafikken. Xrunch Kart kan imidlertid kun helhjertet anbefales til kaniner, folk med A-vitaminmangel eller andre som generelt liker slitsomme spillopplevelser og ikke er redd for å få spytt på mobilskjermen.

Road Fighter (3/10)

Dette er nok et spill i lavbudsjettsklassen. Du styrer en motorsyklist i full fart på motorveien i motgående kjørefelt, og alt handler om å overleve. Ved hjelp av det innebygde gyroskopet skjener du fra side til side for å unngå frontkollisjoner med fatale konsekvenser.

Om du nå ser for deg en spillopplevelse på linje med Burnout-spillene, der du i ville hastigheter sneier bilpanser etter bilpanser inntil ferden ender i en dommedag av vrakdeler, må jeg dessverre skuffe deg. Spillmekanikken hører til 80-tallet, mens grafikken i beste fall kan sammenlignes med en klipp-og-lim-aktivitet fra den lokale barnehagen, avdeling 3-5 år.

Du beveger deg nemlig ikke fremover. Her står både motorsykkel og bil rolig, mens bilene faller loddrett nedover skjermen i ulik hastighet. Du må imidlertid ikke føle deg trygg dersom det er en saktefallende bil som er nærmest deg. Her overlapper nemlig utklippsbilene hverandre på alle mulige måter, i realistisk stil. Glemte jeg forresten å nevne at alle bilene er identiske?

Det er likevel noe småkoselig og delvis engasjerende med Road Fighter. Det blir et hyggelig retro-preg, men dette kan uansett ikke overskygge det faktum at Road Fighter nok er et av de minst avanserte spillene du kan finne til Iphone.

Mr. Runner (2/10)

Løp sakte eller løp fort. Dette er i bunn og grunn de to eneste valgalternativene du har i Mr. Runner. Du styrer en svart strekmann som skal løpe seg igjennom en 2D-verden i hvitt hvor svarte vegger deiser ned med jevne mellomrom. Her gjelder det å komme seg helskinnet fra hulrom til hulrom.

Ved å berøre venstre del av skjermen bremser du farten til din sortkledde fyrstikkmann, mens du ved å berøre høyre del av skjermen legger inn søknad om plass på det norske sprintlandslaget i friidrett. Du kan velge mellom to ulike spillvarianter. Overlevelsesmodus og tidsmodus. I førstnevnte skal du komme lengst mulig uten å gå tom for liv, mens du i sistnevnte må komme deg til ulike sjekkpunkter innenfor tidsfristen.

Løpsglad eller ei, dette er et spill for spesielt interesserte. Med de sterkt begrensede valgmulighetene, kun én enkelt bane, ingen lagringspunkter eller rekordliste, blir dette en laber spillopplevelse. Når grafikken i tillegg ligger på barneskolestadiet kan jeg ikke anbefale Mr. Runner til andre enn de som har et brennende ønske om å sprinte og bremse seg igjennom en lang, kjedelig og ensformig bane uten mål og mening.

Har dere ønsker eller tips til spill eller features vi bør anmelde for Iphone, legg inn ditt ønske i kommentarfeltet.



Loading next content