Norsk
Gamereactor
anmeldelser
David Beckham Soccer

David Beckham Soccer

Rage gjorde unektelig et vellykket reklametrekk når de skaffet seg David Beckham som frontfigur for sitt nye fotballsspill. Men er han god nok grunn til å kjøpe spillet?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

GameBoy Advance er unektelig en aldeles fortreffelig plattform for å oppleve gaming nostalgi, og det var med ganske store forventninger jeg prøvde mitt første fotballsspill på maskinen - i håp om å få gjenoppleve den magiske følelsen fra Sensible Soccer på Amiga.

HQ

David Beckham Soccer er Rage’s forsøk, men som nysgjerrig leser har du sikkert allerede sklidd ut til høyre og sett på karakteren, så det er ingen grunn til å prøve å skjule det. David Beckham Soccer er skikkelig råttent. Verdiløst. Trist. Dårligst. Nåja, la meg i hvert fall få en sjangse til å forklare hvorfor.

AI?
Selve spillet på banen foregår nesten som i ett bordhockeyspill, alle spillerne er mer eller mindre låste i posisjonen sin, og beveger seg i prinsippet bare opp og ned. AI? Å gå i angrep er faktisk vanskelig, ganske enkelt fordi ingen spillere tar initiativ til å bevege seg fremover, de følger bare etter på sine enspora veier bak. Det blir til å drible seg gjennom, hvilket er både kjedelig og vanskelig i mangel på finter.

Passninger da? Jo, tanken er god, men siden spillerne har null følelse i føttene og ballen beveger seg helt statisk etter det man har siktet mot er det like vanskelig å beholde ballen innenfor laget på denne måten. Lykkes man i å ta seg fram til avsluttningen merker man fort at det er best å skyte 45 grader mot en retning, og har man stilt seg opp rett går ballen inn også. Jag har i hvert fall ikke scort mål på noen annen måte.

Variasjonen i spillet blir så godt som ingen, med få muligheter til å gjøre noe konstruktivt blir det mest at man dribbler seg frem til mål og prøver å skyte. At man bare kan skyte, lobbe og nikka hjelper heller ikke noe særlig. Hvorfor ikke utnytte flere knapper?

Dette er en annonse:

Manchester R?
Gameplayet ødelegger helt og holdent spillopplevelsen, så egentlig spillar det mindre rolle om det tidvis er bra. Dessverre holder alt annet like dålig kvalitet som spillet på banen. Noen lisens har ikke Rage brydd seg om å skaffe, utover de pengene de måtte betale for Mr.Beckhams navn da. Men når han spiller i Manchester R? Sånn er det overalt, forvrengte lag- og spillernavn. Trist.

Spillalternativene imponerar ikke akkurat, den vanlige treningsmatchen kan varieres med ligaspill og to forskjellige cup'er, men hvorfor gidde å spille de sistnevnte? Det serveres ingen statistikk, utover en tabell som viser lagets posisjon i ligaen. Kanskje et par treningspass under Beckhams ledeøse er bedre? Njae, neppe. Han vil visst ikke dele hemmelighetene sine, så frisparkstreningen besto av å rulle bollen 5 meter til siden.

Glemte noen å trykka på play?
Grafisk sett er det heller ikke mye å glede seg til, menyene er helt greie og overskuelige, men ute på banen savnes både detaljer og farger. Animasjonene av spillerne er skjeldent dårlige og under middelmålig.

Værst av alt er allikevel lyden, eller snarere mangelen på lyd. Mens du spillar høres nemlig ingenting! Scorer du mål roper publikum litt, og dommerens fløyte plystrer et par ganger, men ellers er det dødsstille! Stemning? Jo, takk som byr. Kanskje like greit, for når det først kommer lyd - i menyene - skrur man fort ned lyden. Jeg har faktisk problemer med å beskrive dette med ord...

Dette er en annonse:

Vær så snill! Ikke kjøp dette spillet!
David Beckham Soccer på GBA er det uten tvil det dårligste spillet jeg noen gang har prøvd. Rage burde få saftige bøter for at de forsøker å lure folk til å kjøpe dette spillet, og YoYo Entertainment skal ha en skikkelig utskjelling for at de har gjordt en så elendig jobb. For alt i verden, ikke kjøp dette!!!

01 Gamereactor Norge
1 / 10
+
Menyene
-
Alt! Råttent gameplay, stokkdum AI, null holdbarhet, ingen lisens...
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
David Beckham SoccerScore

David Beckham Soccer

ANMELDELSE. Skrevet av Steen Marquard

Fotballfeberen har rast og i kjølvannet av dette spys det ut fotball-titler, som skal tilfredsstille de sultne massene med fotballfans.

David Beckham SoccerScore

David Beckham Soccer

ANMELDELSE. Skrevet av Nicklas Mether

Rage gjorde unektelig et vellykket reklametrekk når de skaffet seg David Beckham som frontfigur for sitt nye fotballsspill. Men er han god nok grunn til å kjøpe spillet?



Loading next content