Norsk
Blog
Hold deg unna MMORPG!

Hold deg unna MMORPG!

Skrevet av ES den 4 juni 2008 klokken 21:11

Tittelen på denne bloggen er ganske provoserende, det vet jeg. Dette er et spillforum, og folk her elsker spill... mange her elsker MMORPG-spill. Jeg vil ikke støte noen av dere, jeg vil bare trampe litt vett inn i skallene på noen av dere. De av dere som bruker alt for mange timer på MMORPG-spill, de av dere som ikke bare spiller for moroskyld... de av dere som får fritiden ødelagt på grunn av MMORPG-spill... Her snakker jeg spesielt om World of Warcraft. Men, egentlig MMORPG-spill generelt. De er avhengighetsskapende.

Age of Conan. Den nye folkesykdommen. Faen ta. Folk holder seg til WoW, noen går fra WoW til AoC, noen spiller til og med begge deler, noen av de som ikke fikk kastet seg på MMORPG-bølgen kaster seg på her. Det er et sterkt syn. Jeg gråter... litt. Innvendig selvfølgelig, sjelen gråter. Hvorfor? Fordi jeg er jævlig sympatisk. Det er jo ikke jeg som kaster meg inn i et psykisk smertehelvete. Ja, det er et spill, jeg vet det. Men, du vet så godt som meg hvor skakkjørt du blir av det. Du vet det så inderlig godt.

Jeg har sett mange, i utgangspunktet gode, folk falle. Som fluer. En etter en. Karakterene faller og småfeite blir de. Det er egentlig ikke det verste. Det verste må være at de stakkars barna, og de stakkars voksne, blir ødelagt innvendig også. De blir aldri seg selv, maken til psykisk påkjenning skal en lete lenge etter... Jeg har sett utallige WoW-nerder sitte å snakke om utstyr, klaner og oppdrag. For en utenforstående som meg selv høres det ut som vedkommende har falt ned en trapp, funnet et skjult univers... et ganske tragisk univers. Et univers som krever utallige timer for å bli god, et univers som krever mer tålmodighet og spilletid, enn ferdigheter. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Skal jeg le? Jeg spiller jo ikke selv? Ja, tro meg. Jeg ler. Gråte? Nei, bare litt... innvendig.

Målet med denne bloggen er å spare unge og ellers sarte- og lettpåvirkelige sjeler for denne påkjenningen. Denne... harde og tunge påkjenningen som bare de ytterst få greier å beherske. Ikke spill MMORPG, hold deg unna. Gjør meg den tjenesten, gjør deg selv den tjenesten. Hold deg unna MMORPG-spill!

HQ