Norsk
Skjult Ranking System

Skjult Ranking System

Skrevet av Zafford den 29 november 2008 klokken 14:04

Dette handler om litt av verdt innen ranking og kommunikasjon.

Gamereactor sitt ranking system har fått all mulig kritikk, alt fra at det suger til at det ruler. Ganske enkelt skal man ikke kalle det noen av delene, Joa det er lov til å ha forskjellige meninger, men i det siste og sikkert langt tilbake i tid har jeg merket ( ikke noe som nødvendigvis er nytt ) at hvis jeg F.eks legger ut en kommentar og deretter kommer det en med tre stjerner og er enig med kommentaren min. Men etter en stund kommer det en med fem stjerner og er imot meningen min (Noe som er helt greit), F.eks The Heretic eller RBD. Så plutselig han som hadde tre stjerner ser at de med høyere ranking ikke likte min mening så godt og da fra intet så skifter han totalt mening og hater alt det jeg har skrevet, pga en med høyere ranking ikke er enig med min mening.

Her kommer man til det fenomenet at en person ikke har en opprinelig egen mening og dømmer alt etter hvem som har høyest verdi? Disse folkene med fem stjerner er utrolig hyggelige mennesker som har jobbet om for deres plass på rankingen. Det er ikke dere jeg har noe imot men det er de folkene som går etter alt det dere gjør, og dere gjør på ingen måte noe galt men, det er her du får en oppfatning om at de er ganske så falske fordi de vil golde med den som er sterkest og har spilt en falsk rolle for oss andre.

Jeg er ikke imot ranking systemet, jeg er imot de som dømmer andre via ranking systemet. Du har lov til å skifte mening, men når du gjør det og etter på veit du ikke helt sikkert hvorfor du gjorde det. Jo fordi? Når folk kommer med falske kommentarer som de ikke mener og man forstår det fult ut hva personen tenker på, gjør du ikke annet en å være hyggelig tilbake.
Det er ganske lett å se om en person virkelig mener det har sier og skriver. Når det er sånn at du er på forumet og første prioriteten din er faktisk ranking og ikke noe annet så bør du dra deg selv i nakken og spørre hva det egentlig betyr alt dette med ranking. De blir som en status om du faktisk har gjort noe får forumet i det hele tatt, hvert hyggelig fått til diskusjoner som kan være interessante får alle eller en vis mengde. Du kommer til et forumet får å kommunisere med andre lære nye ting, lære bort ting til andre så det hele til sammen blir et bra community der alle kan være trygge på hverandre.

Det finnes folk på forumet som ikke føler seg alt får trygge og er ganske skeptiske får å Skrive kommentarer, lesebrev, blogger og anmeldelser. Folk er ikke sikre om de kommer til å få et kick i a*sen om de sier at de for eksempel liker et spill som Runescape. Gamereactor er en kjempe hyggelig community der alle skal være trygge på hverandre selv om det er internett. Vi kommer til siden fordi alle oss er interessert i Musikk, Film og ikke minst Spill. Jeg er nesten helt sikker på at det er flere på forumet som sitter med gode tanker som de kanskje har lyst til å slippe løs, men er skeptiske. Så lenge du vet at det ikke vil skade deg eller andre så er jo faktisk alle ideer gode så lenge du holder deg innen et vis sted.
Det med ranking er et pluss, og kanskje noe som sier litt om innsatsen til personen på forumet, men det sier ikke om personen er bedre eller dårligere på noen måte. Når du faktisk velger å dømme en person etter statusen hans, uten å virkelig ha sett hva personen kan by på, så tenker du ikke så langt.
Velger du å være frekk og stor i kjeften eller være snill og hjelpsom, ut ifra ranking statusen så tror jeg du har misforstår noen brikker i pusle spille slik at du ikke ser hva det skal bli i helheten. Er det sånn at du blir plaget så går du å gjemmer deg bak moderatorene til det er over? Kanskje, men det burde ikke være sånn i det hele tatt, det burde aldri være sånn at du må sende Pm til en moderator om at en eller flere personer på forumet plager deg. Jeg er trygg på Gamereactor og jeg håper alle andre er det, men du må ta konsekvensene hvis andre ikke kan være trygge på deg og heller prøve å forstå hva du faktisk har gjort.
Det er folk som ikke tør å havne opp i diskusjoner, å hvis de først havner opp i den trekker de seg med en gang fordi de er skeptiske på hva det kommer til å medføre dem seinere. Da kan jeg nesten bekrefte at det ikke kommer til å skje noe, med mindre du har lyst til det selv, og når jeg sier det, mener jeg at det faktisk også er opp til deg hvordan du bruker språket og velger å kommunisere med andre.

Du skal være trygg på andre samtidig som andre skal være trygge på deg. Alle har lov til å komme med sin mening men da må du holde din mening i en vis bølge.

HQ
Mislykka Oppmerksomhet?

Mislykka Oppmerksomhet?

Skrevet av Zafford den 1 november 2008 klokken 14:36

Ungdommer finnes overalt i verden, og alle dem har et eget syn på livet. Jeg Begynte på Ungdom skolen nå i høst og ser store forandringer, alt er annerledes. Det er som om ting blir det opp i gruppe som man kommer i kontakt med hver dag. Vi har gangsterne, emoene, Mobberne, mobbe *ofrene*, og de nøytrale. De kommer borti alle dem om dagen, og veldig mye går på humøre dems. Heldig vis er jeg en av de Nøytrale, jeg mobber ikke, røyker ikke, jeg blir ikke mobbet selv og jeg er på ingen måte emo.

Men hver dag på skolen min er en ny opplevelse, jeg ser hele tiden at det er folk som blir mobbet og plaget, og at det er utrolig mange som drikker og røyker 8-9-10. Klasse. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor de skal ha et så stort sosialt press, og jeg skjønner at noen er tilbake stående, men er de så tilbakestående at når jeg snakker med dem så blir de redd? Når folk i klassen min kommer til meg og sier at jeg skulle ha verdt med på å drikke i helgen, fordi det er kult?! Er det kult å drikke sprit og øl når du er 13 år gammel? Så kommer mobbingen. Hver dag ser jeg at folk blir slått plaget mobbet og tilslutt så orker de ikke å gå på skolen mer? De tar det opp med foreldrene, så læreren. Læreren sier de skal fikse det, men driter i det foreldrene fortalte tar lønna si og stikker hjem og er sur på alle ungene på skolen. Folk sier at man alltid skal gå til Foreldre og etter det læreren, men når det ikke hjelper hva gjør du da? Jo du blir plaget fordi du liker å spille piano? Hallo?! Det blir alt for dumt, hvilken rett har en person lov til å plage meg fordi jeg spiller gitar for eksempel? Folk har jo ikke lov til å være seg selv før de får sosialt press og begynner å røyke fordi det er kult? Syns noen av dere at det er kult å røyke?

Så kommer vi til der folk begynner med vold. Jo jeg syns de som bruker vold på andre uten mål og mening har virkelig problemer med et eller annet. For ikke så lenge siden ble en fyr i klassen kastet ned i en busk som var ca 1m under dem..... han begynte å blø og de bare lo av han. Han fikk et kutt på hånden som ikke har grodd helt ennå. Hvorfor gjør folk slike ting? Er det morsomt? Tenker de i det hele tatt på konsekvensene? Jeg leste på Tv for en stund siden at foreldre måtte bytte skole for barne sitt fordi verken Læren eller Rektor brydde seg. Jeg mener dette er ikke noe tull som bare foregår på ungdomskolen, dette tar hele veien fra barne skolen til videregående. Jeg tenker på alle de som faktisk har blitt plaget så lenge fordi de for eksempel ikke har lyst til å begynne med røyk. De som mobber kan ikke ha noen selv respekt samt respekt for andre.

Nei personlig syns jeg dette er den dummeste måten og få oppmerksomhet på, hvis det er faktisk det de prøver på. Dette her, har jeg godt lenge å tenkte på. Hvorfor gjør de det egentlig, hva er målet? Et dårlig forsøk på oppmerksomhet ? Eller har de utrolig lite å gjøre? Er dere en av Mobbe ofrene eller er en Mobber selv? Syns dere det er kult på noen som helst måte å drikke? Personlig syns jeg dette er en utrolig dum måte å bli populær på. Hva syns dere?

HQ
Skolen og Krav

Skolen og Krav

Skrevet av Zafford den 11 juni 2008 klokken 14:52

Norsk skole trenger dyktige og engasjerte lærere, de som virkelig kan og liker å jobbe med barn , og som ikke bare tar lærerutdanning fordi de ikke kommer på noe annet.
Lærebøker er ofte kjedelige og er skrevet sånn at det kan være vanskelig å forstå tema, med andre ord er de skrevet på en komplisert mote.
Det er alt for mye tid i skoleåret som går til lese uker, tur dager, idretts dager, planleggings dager osv., Det er hyggelig, men det tar tid fra andre viktige fag.
Matteundervisning er ofte dårlig på barneskolen, kanskje fordi lærere selv er ikke så gode i matte, eller kan ikke forklære temaer.
Kanskje lekser må fordeles sånn at man gjør de hverdag og litt , nå får vi lekser for en hel uke. Lekser er bare noe d...., men vil man lære , må man øve. Lærere må se om lekser er gjort hver dag , da kommer elever kanskje til å bry seg mer om det. De som sliter med noen fag må få hjelp fra ekstralærere. Kanskje karakterer i barneskole er ikke så dum ide , i hvert fall fra 4 kl.? Det kan også øke motivasjon til å lære =)
Med andre ord man bør satse mer og stille mer krav , så kanskje går det bedre...


Hadde en sånn skole greie der man skulle gå rundt og spøre folk om hva som kunne gjøre skolen bedre, hva som er dårlig.

Det var en konferanse for en uke siden der det kom folk fra utlande og sa at norske skoler suger faktisk..

Så da ble det valgt som tema, jeg hadde så lyst til å vise dere hva folk tenker.

Hva syns dere egentlig?