Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Foreldre og spill

Foreldre og spill

Skrevet av yong boy den 21 september 2013 klokken 01:44

Jeg har tenkt litt over hvordan mine foreldre har forholdt seg til spill.

Da jeg var 15/16 år fant mor ut at jeg spilte 18 års spill. (Hadde spilt slike spill siden 12 års alderen.) Hun viste at hun ble litt sint og så gikk hun sannsynligvis for å tenke over det jeg holdt på med.

Må innrømme at jeg ble skuffet over hennes konklusjon om at: "Okey, du spiller 18 års spill. Jeg hadde sikkert ikke greid å stoppe deg fra å fortsette om jeg hadde prøvd. Kjør på." Det var ikke akkurat slik hun formulerte det, men det var slik det opplevdes.

Det får meg til å tenke. Hvor engasjerte er foreldrene mine i spill? Såklart, de spiller jo aldri... Men hvor engasjerte er de i det innholdet som jeg har blitt utsatt for i min barndom.

Verdier blir spredd gjennom spill. Noen barnespill kan si at jenter er bare til for ekstra liv. Skytespill kan legalisere drap. Skal ikke si at jeg kommer på mer eksempler akkurat nå.

Foreldrene mine var dårlige på å følge med på min spilling. Når/hvis jeg skal få meg barn, så ønsker jeg at de skal ha et godt forhold til spill. Hvis et spill står for verdier som jeg ikke støtter, så må ting følges opp.


Nedenfor er et bilde av Call of Duty: Modern Warfare 2 som hadde med en scene hvor spilleren fikk som rolle å være terrorist.

HQ