Norsk
Playstation mobile

Playstation mobile

Skrevet av yong boy den 1 desember 2013 klokken 16:17

Idag ble jeg irritert. Jeg hadde utviklet et scrolle shooter spill i Playstation Mobile denne helgen. Men da jeg skulle prøve å spille det på psvitaen fikk jeg det ikke til. Så jeg stakk innom internett og spurte om han hadde råd. Han snakket mye tull, men omsider fant jeg ut at playstation mobile ikke var tilgjengelig for Norge. Med andre ord kunne jeg ikke debugge programvaren på psvitaen.

Da ble jeg litt gladere da han en halvtime senere også nevnte at playstation mobile vil være tilgjengelig i Norge fra 5 december.

Det ble som en julepresang på forskudd fra internett. Så nå gleder jeg meg til 5. desember.

Btw så skal spillet se omtrent slik ut.
https://www.youtube.com/watch?v=p_MYTmFIOuQ
Ved tidspunkt 5:30.

HQ
Jeg lærer morse

Jeg lærer morse

Skrevet av yong boy den 25 september 2013 klokken 20:40

Denne helgen fant jeg ut at jeg ville lære meg morse. Bare FSM vet hvorfor.

For hvis en ser bort fra amatør radio er det ingen bruksområder for morse.

Så jeg har stilt meg spørsmålet; Hvorfor gidder jeg?

Men videre har jeg tenkt. Er det virkelig første gangen jeg har satt meg inn i noe meningsløst? Eller... Hva mener jeg med meningsløst?

Det går opp for meg at min definisjon på meningsløst er uanvendbart. Da blir plutselig veldig mye annet også meningsløst. Spill, film, bøker, all typer underholdning og slikt.

Så da tenker jeg; Hvorfor gidder jeg? Jo fordi det er gøy.


Det hadde vert så kult å bare stoppe bloggen med det forrige avsnittet. Men jeg har mer på hjertet. Hvis du ønsker å lære litt morse har jeg noen erfaringer. (Ja liksom. Jeg har jo bare holdt på i noen få dager.)

Morse er som et musikkspill. For at du skal kunne sende riktig kode må du vite akkurat hvordan rytmen skal være. Det er utrolig spennende de første gangene du greier å skrive et fem bokstavers ord helt korrekt.

Jeg tror at mange kommer til å slite med å lære seg morse uten huskeregler for bokstavene. Derfor har jeg et tips til hvordan du kan lære deg bokstavene. Lær deg morsealfabetet (som jeg har laget for alt jeg vet):
temnaiogkdwrus,.qzycxbjpl-fvh
Da går du systematisk fra de korteste tegnene til de lengste tegnene. Hvis du også ser på bildet under vil alfabetet bli mer meningsfylt.

Måten jeg husker på alfabetet er:
tem nei og cod war united states ,. quiz york city xbox japan life vhem

Det er lett å finne mer info på nettet hvis dere enda skulle være interessert. Eller gjør noe annet dere synes er gøy.

HQ
Foreldre og spill

Foreldre og spill

Skrevet av yong boy den 21 september 2013 klokken 01:44

Jeg har tenkt litt over hvordan mine foreldre har forholdt seg til spill.

Da jeg var 15/16 år fant mor ut at jeg spilte 18 års spill. (Hadde spilt slike spill siden 12 års alderen.) Hun viste at hun ble litt sint og så gikk hun sannsynligvis for å tenke over det jeg holdt på med.

Må innrømme at jeg ble skuffet over hennes konklusjon om at: "Okey, du spiller 18 års spill. Jeg hadde sikkert ikke greid å stoppe deg fra å fortsette om jeg hadde prøvd. Kjør på." Det var ikke akkurat slik hun formulerte det, men det var slik det opplevdes.

Det får meg til å tenke. Hvor engasjerte er foreldrene mine i spill? Såklart, de spiller jo aldri... Men hvor engasjerte er de i det innholdet som jeg har blitt utsatt for i min barndom.

Verdier blir spredd gjennom spill. Noen barnespill kan si at jenter er bare til for ekstra liv. Skytespill kan legalisere drap. Skal ikke si at jeg kommer på mer eksempler akkurat nå.

Foreldrene mine var dårlige på å følge med på min spilling. Når/hvis jeg skal få meg barn, så ønsker jeg at de skal ha et godt forhold til spill. Hvis et spill står for verdier som jeg ikke støtter, så må ting følges opp.


Nedenfor er et bilde av Call of Duty: Modern Warfare 2 som hadde med en scene hvor spilleren fikk som rolle å være terrorist.