Norsk

YOU Can Change the World!

Skrevet av torleif den 23 februar 2008 klokken 23:33

Verden kryr av folk som er usikre og usosiale. Mange bryr seg døyten om andre, mens andre der igjen, ikke våger å ta kontakt med mennesker de ikke kjenner, ofte for at de har for lite selvtillit. Norge spesielt er et av mange land som har det sånn som dette. Selvfølgelig er det unntak, men sannheten er at det i Norge ligger mye usikkerhet blant befolkningen. Utrolig mange mennesker våkner opp til en rå verden, der ego står i sentrum. Da kan mange mennesker begynne å skylde på seg selv for at de har et hardt liv, mens andre kanskje vil skylde på alle andre. Uansett fører dette til desto mer usikkerhet og ubalanse i et samfunn.

Det er mange måter man kan skape et bedre samfunn på. Men selvfølgelig må man jo prøve å få folk til å føle seg bra med seg selv. At folket er glad er helt essensielt for at et samfunn i det hele tatt skal fungere. Dette har man visst helt siden tusener av år før romertiden.

En god gjerning eller noen få gode ord kan være nok for at et menneske skal føle seg bra, og dermed få det litt lettere i hverdagen. Ofte kan et smil være nok for å lyse opp dagen for en annen på en gråtrist dag. Et smil kan være en sjenerøs gave, og kan være en verdifull gave å få, fordi om det ikke er dyrt å gi. Ved å gjøre en god gjerning kan du altså kanskje redde dagen for en annen. Hvis man viser interesse for andre folk, kan man samtidig bryte ned en mur av usikkerhet, å øke folks selvtillit. Hvis folk får mer selvtillit, vil de samtidig bli gladere, noe som samfunnet kan ha godt av. En glad befolkning er mer velfungerende på alle måter. Prøv å se føre deg hvordan samfunnet kan bli dersom det er mer vennskap og medfølelse i samfunnet. Prøv å se føre deg et samfunn der de aller fleste bryr seg om hverandre, og ikke bare om seg selv. Et samfunn der alle blir godtatt for den de er, og en minimal del av befolkningen blir ignorerte. Et samfunn bestående av mennesker som er glade og fornøyde med seg selv. Virker ikke det som et bra samfunn?

I beste fall klarer du kanskje med å gjøre gode gjerninger, å oppmuntre andre til å gjøre gode gjerninger også, som fører til en slags kjedereaksjon. En positiv kjedereaksjon som kanskje kan føre til at flere og flere bryr seg mer om andre. Dette kan kanskje spre seg også utenfor Norges grenser!

Noen tenker kanskje på hvor flaut det er å gjøre en god gjerning for folk man ikke kjenner noe særlig, eller bare gi noen oppmuntrende ord til en annen. Men sannheten er at det ikke er flaut, eller, det bør i alle fall ikke være flaut. Jeg har selv blitt ledd av for å gi noen oppmuntrende ord til andre, men jeg ser det ikke på som flaut det jeg gjorde, og er glad for at jeg gjorde det jeg gjorde.

Uansett hva du gjør kan det være en ide å sette seg som mål å gjøre minst en god gjerning til dagen, for uansett hvor liten eller ubetydelig denne gjerningen er vil vi i framtiden kunne høste frukter av den. Å gjøre en god gjerning, eller gi vekk noen få gode ord er jo omtrent en belønning i seg selv. Og det smaker jo i grunn mer enn det koster for alle parter. Å lytte til noen eller gi en klapp på skulderen er dyrebare gaver å gi. De har stor verdi dersom man sprer dem og gir dem til andre, og de koster jo ingenting. Så vis litt medfølelse og interesse for andre, vis at DU bryr deg, og gå fram som et godt eksempel!

DU kan forandre verden!

HQ