Norsk
Blog

Uncharted-feilene kartlagt

Skrevet av Tor Erik den 24 mai 2016 klokken 15:52

Shit, nå har Tor Erik bestemt seg for ta livet av sin egen karriere som spillredaktør. Hvis ikke er han virkelig ute og sykler. Neida, det er ingen av delene, men Uncharted har en del feil jeg ikke klarer å overse, og jeg mener at de tåler å bli belyst.

Dette er ingen diss av SirThomas sin følelsesladde skildring av hans spillopplevelse, men heller litt uffing og æææing fra en gammel ungdom.

Uncharted 4: A Thief's End er absolutt et mesterverk når det kommer til det tekniske (som grafikk og motion-capture), historien, skuespillerne i tillegg til manuset. Og når Uncharted får lov til å være et plattformspill, så er det en fryd å få ta del i det. Det er når spillet skal være et skytespill i tredjeperson at jeg etter hvert mister appetitten.

Som regel blir det for uoversiktlig til at jeg kan føle meg som en badass skattejeger som kan skyte mens jeg svinger meg i tau. Jeg burde ha det gøy med å kaste kruttønner og håndgranater rundt meg mens jeg løper og plukker opp "nye" våpen hvert femte sekund, men etter 15-16 timer blir det for mye av det gode. Med fire kapitler igjen valgt jeg lock-on-sikte for å bare feie gjennom skytingen slik jeg tolker at spillet vil - dessuten var jeg sliten i høyre pekefinger etter å ha drept 30 000 leiesoldater.

Trange rom gjør også kameraet fryktelig klønete i mange tilfeller, faktisk umulig å styre i noen av dem. Klatrevegringen blir for alvor synlig når jeg blir beskutt mens Nate i en jukkende bevegelse ikke kommer seg opp på taket. Den nye spottingen gir meg heller ikke spesielt mye, og ender i stedet opp som en gimmick for min del.

Det er også elementer med eventyrsjangeren generelt som plager meg, og verst er kanskje at selv om helten er den som vet hvor vi skal, så er alltid fienden ett skritt foran. De følger etter, men er likevel i vår vei hele tiden. Det andre med sjangeren generelt og Uncharted spesielt er at det alltid kun er én vei inn, men man tar en annen vei ut. Kroneksempelet finner du i Uncharted 4 ...uten at jeg skal avsløre noe mer.

Så hva skal man gi et slikt spill i karakter? Jeg velger å sette 9/10.

Uncharted-feilene kartlagt

Hæ?! Ikke full pott?

HQ