Norsk
Flashfilm: How Not To Make A Comic

Flashfilm: How Not To Make A Comic

Skrevet av Schass den 24 oktober 2009 klokken 19:54

Det hele startet når Cladeus laget denne punchlinejoke-tegneserien. Plutselig kom han på at ay, den hadde kanskje funka fint som flashfilm? Og siden jeg har sånn bittelitt peiling på flash, så begynte jeg å lage en flashfilm med utgangspunkt i Cladeus' idé. Vi trengte også en voice actor, så jeg kontakta en voice actor på Newgrounds som var villig til å recorde noen lines for oss. Cladeus skrev et script og det ble videresendt til voice actoren som recorda det med en fancy nerdestemme, og etterpå animerte jeg greia.

Resultatet?

En 1-minutters flashfilm som du kan se her: How Not To Make A Comic

PS: Det er et easter egg i filmen.

HQ
Gamereactor IRC

Gamereactor IRC

Skrevet av Schass den 11 juni 2009 klokken 22:35

http://webchat.quakenet.org/
Det er linken til GR sin mIRC-side. Skriv inn #gamereactor.no og velg ditt eget nick. Og så er du inne og kan chatte med mangfoldige, koselige personligheter som feks disse jeg har valgt å peke ut som ekstra merkverdige:

Peterernoob
En ekstraordinær personlighet. Rett og slett den på mIRC som er verdt å care i. Han er intelligent, men er likevel en helvetes premieidiot. Han klarer formidle seg selv bra og har masse venner! Altså. Skulle jeg ha laget en TV-serie skulle jeg hatt med den personligheten i en person. Vrient å forklare hva det er som gjør ham så merkverdig, men man kan begynne med å nevne hans høye form for ironisk oppførsel med konstant sterke og intelligente undertoner. Om ikke konkret humor så likevel en fascinerende og underholdende personlighet generelt. Og konkret humor when appropriate, selvsagt. Men ellers er det bare alle de små tingene. Han mobber de svake, støtter de sterke. Peker ut de opplagte sannheter (ofte negative sannheter om meg) og bygger sterkt på det jeg selv velger å annse som ett heteroseksuelt fellesskap. Good times! Av generell informasjon kan jeg si at han liker fotball og leser fotballfanfiction på VG-nett.

Spartakus
Han er, imotsetning til sånn det ofte kan virke, grusomt dårlig til å diskutere. Eller. Etter GR sine standarder er han veldig god, og han klarer komme med saklige og formulerte argumenter. Men han klarer ikke holde hodet kaldt, og tyr fort til personangrep og andre idioter. Skuffende. Ellers er han sykt forelska i en annen forumbruker, Medli, men har for lite selvtillit til å gjøre noe med dette. Han har oversett all form hjelp med dette og er dessverre så blyg at han ikke engang klarer nekte for noe av dette. Ja, og så tror jeg han liker anime og sånt. Men han er en grei dude liksom og bidrar positivt til samtaler siden han faktisk er intelligent når han ikke får på seg presset om å være i en diskusjon. Og hver gang han får til en samtale med Medli flyter det hele veldig godt. Helt til noen peker det ut, som da fører til at han blir stum.

Medli
Usikker på om hun er forelska i Spartakus, men hun har nå iallefall en veldig løs personlighet. «Han var sexy», «hun var sexy», «det var sexy», etc. Okay da. Hun er kul. Vet lite om hennes spillgreier, men hun virker både intelligent og kul. Det er wicked. Liksom. Har peiling på politikk, stuff, spill og media. Men virker likevel sosialt velfungerende og rå. Og så liker hun katter, noe som kanskje gir henne en touch av kewt men det kan ikke dømmes. For jeg òg liker katter. Og selv om hun kanskje er litt kewt er ikke dette en negativ ting, da hun òg har mye cool på seg. Og så er hun russ og liker visst å feste. Men er ikke tøs. Perfekt balanse. Ofte en rolig stemme på mIRC, men når hun snakker er hun en av de få personene der man faktisk kan ha en velfungerende samtale med.

Martin Andresen
Manu manu manu manu manu.
I can say whatever I want and there's nothing you can do about it!
Martin er liksom sjefen på mIRC. Alltid der, alltid gretten. Ingen liker ham, men ingen sier det rett ut. Ren idiot, rett og slett. Okay da. Han er faktisk ganske rå. Ofte en stille stemme som når han snakker, oftest svarer på ett spørsmål eller kommer med informasjon knyttet til fottball (men på ingen som helst måte knyttet til samtalen som pågår.) Det er likevel mange øyeblikk hvor han deltar i samtaler, og jeg får følelsen av at han er en person som alltid (alltid) er på mIRC. En alltid tilstedeværende person som gir deg følelsen av å ikke være alene når du logger inn på mIRC midt på natta. Praktisk. For de som gråter forran pcn om nettene... Kjeften. Tror han bare alltid må være online for å overse aktiviteten liksom. Men han er grei å ha der, og virker entusiastisk til alt det intelligente som foregår (lite), og deltar i det tilbakestående til en såpass høy grad at det aldri blir for mye. What a perfect person!
Ja, og så kicker han folk fra mIRC for ingenting.

Sithlord
I grove trekk, en tulling. Men en fascinerende og veldig intelligent tulling. Han er mye smartere enn han tror selv, og dette er noe man merker når man snakker med ham nok. Han viser manglende entusiasme med å bruke mye tid og krefter på å uttrykke sin intelligens, men man kan konstant se flere tegn på smarthet i alle samtaler man har med ham. Uansett om samtalen bare er rent bullshit. Og han snakker mye bullshit. Mye. Faktisk 50% av all teksten på mIRC når han er online. På en positiv måte. Hindrer ukomfortable stillheter. What a practical person! Og så er han funny og hjelpsom og cool og funny of cute. Han liker å briefe med at han trener mye, og han virker fungerende sosialt. Litt otaku, kanskje. Men det er en stor del av sjarmen. Definitivt en av mine favorittdudes på mIRC (og GR generelt.)

Jeg peker ikke ut disse brukerne for å gi noen oppmerksomheten de ønsker (og tro meg, de vil ha oppmerksomhet), men heller for å fortelle deg om GR sin mIRC og hvor awesome den er. Hadde vært kickass om du òg kom innom en dag og diskuterte fellesskap og følelser sammen med oss. Until then!

HQ
Beste filmoverraskelse

Beste filmoverraskelse

Skrevet av Schass den 3 mai 2009 klokken 02:38

Det er mange meninger om hva som gjør en film bra. Skuespill, effekter og replikker er noen av faktorene. Men det en ting ved filmer som skiller seg ut når det gjelder å bestemme kvaliteten på dem. Og det er slutten. Dersom en film har en god slutt, så er den som oftest bra. Slutten kan også totalvrake en film som ellers ser bra ut (f. eks Identity). En god filmslutt for meg, er en film med en overraskende vending mot slutten. En såkalt plot twist, som gjør at hele filmen plutselig tar en ny vri, og seeren forhåpentligvis blir sittende igjen med en überdigg følelse (WHOA, OMGOMG). Noen filmer overrasker deg på en slik måte at du bare må se den igjen. Her er de 4 beste slutt-twistene noen gang.

Nr. 4 - The Prestige
To rivaler som kjemper om å bli den beste magikeren. En dyrebar hemmelighet som folk er villige til å ofre alt for å få. En stor avsløring som tar pusten fra både deg og DVD-spilleren. Ikke har bare denne filmen en veldig bra plot twist som får deg til å tenke over alt det du har sett. Den holder også spenningen gjennom hele filmen, der alt bygger opp til den store hemmeligheten på slutten.

Nr. 3 - The Sixth Sense
Et barn får hjelp av en psykolog fordi han kan se døde personer. Slutten her er helt rå. Det tar kanskje litt tid før du forstår alt det som skjedde, men når det først går opp for deg, garanterer jeg deg at du hopper i taket.

Nr. 2 - Witness for the Prosecution
Dette er filmen med den mest uforutsigbare plot twisten. Ikke den beste, men den mest uforutsigbare, så derfor får den en 2. plass. Makan til twist-maraton skal du lete lenge etter, en genial film som anbefales på det sterkeste.

OG SÅ TIL FILMEN MED DEN BESTE SLUTTEN OG DEN BESTE PLOT-TWISTEN NOENSINNE...

...


...


...


...

Nr. 1 - THE USUAL SUSPECTS
Denne filmen er bare helt rå. 27 personer er drept på en båt. Det eneste som er kjent, er at personen som står bak dette er en kriminell mesterhjerne og legende kalt Keyser Söze. Men hvem er Keyser Söze? Og hvor er han? Plot-twisten på slutten av denne filmen er bare helt rå. Selv om du gjetter deler av den, så er det så mye mer. Det er måten den er presentert på. Kameravinklene, musikken, replikkene, ALT. Dette gjør at du sitter igjen med en helt fantastisk følelse, før du spoler tilbake og ser det hele på ny.

Så, hvilke filmer synes du har de beste plot-twistene?

PS3en crasha!

PS3en crasha!

Skrevet av Schass den 27 april 2009 klokken 19:42

Jepp, Playstationen har crasha. Det hele begynte tidligere i dag. Jeg skulle spille Metal Gear Solid 4. Alt funka helt fint til jeg skulle starte spillet, da ble skjermen helt svart. Jeg trodde først at det var pga. en ripe under plata til MGS4, så jeg kjørte på med ca. 4 tonn tannkrem og 2 liter Zalo til ingen nytte. Da jeg senere skulle starte Guitar Hero, skjedde akkurat det samme. Playstationen funker helt fint helt til jeg skal starte spillet, for da blir skjermen helt svart.

Buhu. Hva skal jeg gjøre?

Jeg får vel begynne å bruke den til andre ting...

Årets oppskrytte spill 2008

Årets oppskrytte spill 2008

Skrevet av Schass den 12 mars 2009 klokken 00:14

GTA IV. Et spill som har blitt skrytt opp i skyene av alle. Et spill som har vunnet mange priser og fått megahøye scorer. Hvorfor i huleste har det det? Det første jeg legger merke til ved spillet, er kontrollen. Det virker som om Nico prøver å klamre seg ut av en tykk tomatsuppe hver gang du beveger venstre analogstick for å få ham til å springe. Nesten som å bevege seg i gelé. Det blir ikke bedre når jeg setter meg inn i en bil for å kjøre. Bilkontrollene er jo helt på kjøret. Og da er det synd at den største delen av oppdragene går ut på nettopp dette - bilkjøring. For en altfor stor del av spillet består av å kjøre fra A til B, banke opp noen folk, og kjøre videre. Oppdragene er altså altfor repetitive, og det virker som de bare har pressa inn masse slappe oppdrag for å forlenge spillet.

Onlinen er også veldig kaotisk til tider. Noen ganger får man så vidt tid til å respawne før man blir drept igjen. På deathmatch kan man oppleve å respawne midt i en klynge av andre folk, og da overlever man ikke lenge.

Siktesystemet og skytinga er heller ikke noe spesielt bra. Auto-aimen gjør at det bare blir button-mashing når du har fiender rundt deg, og på de plassene der du må spille litt taktisk, så er heller ikke coversystemet heller på topp.

Dette er et bra spill, men det har så altfor mange mangler til at jeg hadde gitt den noe høyere enn 8/10. Og etter min mening er dette årets oppskrytte spill 2008.