Norsk
Hvilken konsoll er EGENTLIG billigest?

Hvilken konsoll er EGENTLIG billigest?

Skrevet av saminnlogg den 2 mai 2009 klokken 16:28

Du har nok merket alle "fanboy-kranglene" om hvilken konsoll som er billigest. Jeg har skjekket priser og sammenlignet. Kanskje ikke Xbox 360 er så billig alikevel? PS3 har ting som du ikke får når du kjøper xbox 360 og faktisk omvendt og. Jeg sammenlignet Sony's PS3 80GB og Microsoft's Xbox 360 Elite:

Sony PS3 80GB (Dette følger med):
-80GB lagringkapasitet
-AV- og strøm- kabel
-Trådløs Dualshock 3 kontroller med oppladbart batteri og lader
-(Innebygt WLAN med 802.11 b/g)
-(Gratis online spilling)

PS3 mangler dette i forhold til hva som følger med Xbox 360:
-Component kabel (179 Kr)
-Nettverkskabel TP RJ45 (109 Kr)
-Headset (379 Kr)
-HDMI kabel (259 Kr -Sony HDMI kabel)

Ulemper med PS3:
-Veier 5 KG (Er igrunn ikke noe problem. Xbox 360 veier 3KG)
-Har 40GB mindre harddisk kapasitet mindre enn Xbox 360
-Ikke bakoverkompaibelhet med PS2 og PS One Spill (PS3 spiller enkelte PS One spill. Xbox 360 spiller gamle Xbox spill)
-Sluker strøm
-DualShock kontrolleren's batteri holder bare 18 timer før den må lades (Xbox 360 kontrolleren's batteri holder i 30 timer)

Prisen på PS3 80GB er 3249 Kr (Uten ekstrautstyr)


Microsoft Xbox 360 (Dette følger med):
-Trådløs Xbox 360 kontroller uten oppladbart batteri og uten lader
-AV-, Component- og HDMI kabel
-Headset
-Component kabel
-Xbox live Silver abonement og 1 måned Gold abonement
-Nettverkskabel TP RJ45

Xbox 360 Elite mangler dette i forhold til hva som følger med PS3:
-WLAN 802.11 b/g (495 Kr -Microsoft WLAN adapter)
-Oppladbart batteri og lader (156 Kr)
-PS3 har gratis online spilling (Live Gold abonement koster 495 Kr i 12 måneder)
-Blu-Ray spiller (Umulig å få kjøpt Blu-Ray drev til xbox 360 og HD-DVD tapte format krigen. Fant ingen drev i prisguiden. Har ingenting for seg å kjøpe HD-DVD drev)

Ulemper med Xbox 360:
-Online spilling koster penger
-Ikke Blu-Ray spiller
-Bråker
-Red Arc of Death (RAoD er en ny feil. RRoD skal ikke lenger forekomme. Maskinen skal heller ikke lenger lage riper i platene)
-Det følger med en "murstein" med i strømledningen (Strømadapteren)
-Sluker strøm

Prisen på Xbox 360 er 2650 Kr (Uten ekstrautstyr)


Konklusjon:
Xbox 360 Elite koster til sammen 3796 Kr med alt den ikke har i forhold til PS3. PS3'en koster 4171 Kr (3883 Kr uten Component kabel og TP RJ45 kabel) til sammen med det den mangler i forhold til Xbox 360 Elite. PS3'en ble faktisk dyrest, men den har Blu-Ray spiller og det er umulig å få kjøpt til Xbox 360. Jeg synest faktisk du får mest ved å kjøpe PS3 med tanke på det Xbox 360 mangler. Og et Live Gold abonement koster det 495 Kr. Det koster mye i flere år! Begge konsollene har både fordeler og ulemper. Jeg råder derfor folk til å kjøpe begge to. :)

Nintendo Wii tok jeg ikke med i sammenligningen, på grunn av at jeg ikke synest Wii er direkte konkurent med Xbox 360 og PS3.


Jeg tenkte jeg skulle sammenligne tre ekstra utstyr fra begge produsentene også.

Tastatur:
-Sony PS3 Wireless Keypad (355 Kr)
-Microsoft Xbox 360 Text Input Device (244 Kr)

Fjernkontroll:
-Sony PS3 Blu-Ray remote control (288 Kr)
-Microsoft Xbox 360 universal Media Remote (235 Kr)

"Web" kamera:
-Sony PS3 Eye (395 Kr)
-Xbox 360 Live Vision (350 Kr)

Her er ekstrautstyret fra Microsoft billigest, men Sony sine produkter er ikke mye dyrere.


*Alle priser er inkludert frakt. Priser er skjekket 2 Mai 2009.
Har jeg skrevet feil informasjon eller priser, eller ikke tatt med noe du synest er viktig eller er det noe jeg burde fått med eller forbedret, vennligst si i fra på enten PM eller i kommentarene.
:)

HQ

Frykt.

Skrevet av saminnlogg den 10 januar 2009 klokken 02:16

Du har vel hørt en eller annen sagt: "Å herregud! Det er bare en liten edderkopp! Den kan ikke gjøre deg noen ting!"? Eller: "Det er bare jenter som er redd for sånt", og så videre. Det har ivertfall jeg. Det er en ting jeg irriterer meg over.

En jeg kjenner er redd for kuer, sauer og hester. Mormoren min er livredd for katter. Jeg er redd for edderkopper. Hva så? Jeg har hørt så veldig mange ganger at det er bare til å "skvise" den og at den ikke kan gjøre meg noen ting og at det ikke går ann å være redd for så små og uskyldige skapninger som det. Det er ikke bare til å "skvise" den! Fakta'et er at jeg ER redd for disse møkka edderkoppene. Det er ingenting jeg kan gjøre med det. Kan jo øve meg på å være i nerheten av dem og slikt, men det går som regel ikke bra (i mine tilfeller).

Alle er redd for noe, og du er ikke en pyse bare fordi du for eksempel er redd for en edderkopp. Den er ikke farlig. Jeg synest ikke den er truende. Den er bare ekkel og på en måte skummel.

Jeg blir så irritert når folk ikke skjønner at insekter, høyder og slike ting kan være skummel for mange! Og mange mener at på grunn av det så er du en pyse. Det er bare "bullshit". De har feil.

Folk kan få legge litt humor i det, så lenge de respekterer(det var vel et passende ord?) frykten. :P Jeg ser ikke noe galt i å le av slike ting, bare de forstår og ikke mener at alle pyser fordi de er redd for noe. Ingen er pyser selv om de er redd for noe. Isåfall ville menneskeheten vært en stor gjeng med små, livredde, feige pyser!

HQ

Er enkelte utviklere litt late?

Skrevet av saminnlogg den 20 desember 2008 klokken 04:01

Av og til har jeg begynt å lure litt på hva utviklerne tenker! Noen ganger blir jeg så bare irritert av å spille spill der kontrollen for eksempel er helt grusom! Merker ikke utviklerne dette selv? Eller er de for late til å fullføre spillet?

I mange gode (og dårlige) men irriterende spill er det slik at figuren du styrer, tåler ikke vann, pigger eller kanskje noe så dumt som et hinder i veien. Vi tar vann først. Figuren tåler ikke vann! Er vann farlig og nå? Hvordan kan litt H2O skade en superhelt som liksom skal tåle selveste hulken? En skarp kant eller noe slikt kan ikke skade deg så mye heller. Og noe små-rusk som ligger i veien kan ikke skade den supre superhelten av en spillfigur så mye, at du er nødt til å gjøre hele den pokkers timen med spilling En Gang Til. Bare fordi utviklerne bestemte seg for å gjøre vann farlig, gjøre skarpe kanter og en gjenstand i veien, farlig! Bare fordi det spillet pokker meg ikke lar deg save'e! Så må du begynne helt fra starten og gå den laange kjedelige veien med mange usynlige vegger rundt deg, mange fiender som du dreper med å trykke den samme knappen gjennom hele spillet! Du tvinger deg igjennom den første banen og da du nesten har kommet i mål igjen så henger du deg fast i et tre, du kan ikke gjøre noe, du detter deretter i gjennom banen og spillet lager en hakkelyd mens du sitter fortvilet å ser på et stillbilde som ikke vil rikke seg! Møkka spill!

Var utviklerne i ruset tilstand da de bestemte seg for å gi ut et spill som like godt kunne vært en pre-BETA uten håp. Av og til lurer jeg på om utviklerne lager hindre i spillet, bare for å ha hindre i spillet. At de ikke kommer på noe bedre.

Og hvordan kan utviklere la være å bry seg om feil og mangler i spillet? Har spilt mange spill som kunne blitt veldig bra bare med noen små (store) endringer!

Jeg setter dette litt på spissen, men er bare frustrert over de spillutviklerene som presterer å gi ut et som hvem som helst kunne si hadde verdens dårligste historie, kontroll eller rett å slett verdens teiteste oppgaver å gjennomføre? Det er heldigvis et hav av gode spill fra flinke utviklere som vet hva de gjør!

Er spill kjekkere som barn?

Er spill kjekkere som barn?

Skrevet av saminnlogg den 20 desember 2008 klokken 02:29

Jeg satt å tenkte over alle spillminnene mine en dag og tenkte: Var spilla kjekkere da jeg var liten?

Spill er noe jeg har hatt som hobby siden jeg fikk min PS1 og Gran turismo 2-spill og var rundt 5-6år. Etter 1-2 år kjøpte jeg meg en PS2 og et Gran Turismo 3-spill.
Ja jeg likte biler veldig godt. Og ja, 50% av PS2 spillsamlingen min er bilspill og hyllene består litt over hundre bilblader (fått og kjøpt). Biler er kult det, kan litt fra de årene jeg var hekta på dem. Interessen er erstattet med andre ting nå.

Men uansett, jeg satt noen timer med de samme spillene hver dag i noen år og ble ikke lei. Akkuratt som lillebroren min som kan se en film uendelig mange ganger uten å bli lei den. Jeg lærte masse av spillene. Blant annet engelsk og at det kan være lurt å bremse et stykke før svingene når du kjører. Jeg har masser av minner fra tiden jeg spilte meg gjennom de , ehh, 20 PS2 spilla jeg har.

Det var så sykt kjekt og så stort. Den samme følelsen har jeg ikke hatt siden jeg var yngre. Jeg elsker spill og har mange minner og har hatt mange gode tider helt til nå i skrivende stund. Spill er en nåværende hobby som ikke forsvinner. Spill har jeg det kjekt med og er noe av det kjekkeste jeg vet. Men det føles aldri like stort som da jeg var liten. Ikke i like stor grad.

Den mest logiske grunnen er vel at når du er liten så er selv de små ting utrolige. Er det sånn at spill rett å slett er kjekkere om du er barn? Isåfall er dette noe som irriterer meg grundig mye for øyeblikket. Jeg vet jo ikke. Det kan jo være at jeg bare ikke hygger meg like mye med spill som før uten at jeg vet det selv. Håper ikke det.