Norsk
Jeg hater Nintendo 3DS!

Jeg hater Nintendo 3DS!

Jeg velger å tro at de fleste ønsker å gjøre gode kjøp. Jeg var blant de trofaste gamerne som travet ned til den nærmeste elektrosjappa og kjøpte 3DS på release-dagen. Jeg la ned 2.400,- kroner for konsollen med ett spill, og etter å ha spilt Ridge Racer 3D fikk jeg umiddelbart følelsen at dette var et godt kjøp.

Men etter å ha brukt konsollen litt la jeg merke til at konsollen hadde noen mangler og problemer. Selv om konsollen er et teknologisk fremskritt fra forgjengeren, så føles det ut som om spillopplevelsen har tatt noen steg tilbake. Grafikken og skjermen er bedre, men batteritiden er vesentlig dårligere enn forrige generasjon. I tillegg blir batteritiden enda dårligere når man bruker 3D-effekten på spillene - noe som er 3DS' sitt største salgsargument. 3D er i og for seg kult, men illusjonen blir brutt hver gang man flytter noen millimeter på skjermen - og etter en times tid med spilling kjenner man at både nakke, hode og øyne er veldig slitne. Dessuten har berøringsskjermen ikke blitt nevneverdig forbedret siden den originale DS-en ble utgitt i 2004. Kom igjen, Nintendo, gi oss skikkelig touch!

Nå - seks måneder etter at konsollen ble sluppet føler jeg ikke lenger at 3DS var eller er et godt kjøp. Som nevnt er det lite som forsvarer at du skal betale mer for en dårligere opplevelse med 3D-gimmik. Nintendo har innsett dette og har, til alle 3DS-eieres irritasjon, gjort et betydelig priskutt på konsollen - den er nå mulig å skaffe til ca 1.400 kroner. For gamere som betalte blodpris for 3DS-en har Nintendo sagt at vi skal få noen spill fra åtti-tallet helt gratis, også kalt Abassador Programme. Jeg syntes også at forsøket Nintendo gjør for å bøte på det plutselige priskuttet er døvt, og det er alt for lite i forhold til priskuttet.

Nintendo har også annonsert at de føler at 3DS ikke er klumpete og stor nok, så de har laget en plastbit som gir enda en styrestikke, noen knapper og muligens også en senebetennelse fra en annen verden. Setter man plastdingsen sammen med 3DS-en blir det hele like lekkert som et åpent bruddsår, og jeg skjønner ikke for mitt bare liv hva Nintendo holder på med. Det hviskes også at Nintendo kommer til å komme med en ny konsoll om ikke så alt for lenge, da med to stikker. Det håper jeg virkelig ikke skjer. For å toppe det hele virker det ikke som Nintendo kommer til å fremme 3D med sin neste konsoll, Wii U, noe som egentlig innebærer at Wii U er en uforståelig kombinasjon av Wii og DS(i). Hvorfor blir jeg sittende med følelsen at jeg satser mer på 3DS enn det Nintendo gjør selv?

Er det rart jeg blir frustrert? Er det flere som deler min irritasjon over Nintendos arroganse?

HQ