Norsk
Hvor går grensen?

Hvor går grensen?

Skrevet av Prebaland den 27 september 2009 klokken 23:51

Dette er et spørsmål jeg virkelig undrer på... hvor går grensen i hva du kan si om en konsoll/spill. Hva kan jeg si om en konsoll og bli tatt seriøst?

I dag er det et tema som går igjen dag etter dag. Xbox 360 vs PS3 vs Wii. Vi kommer aldri til å bli enig, men jeg lurer på hvor mye man kan si om en konsoll. Kan jeg si at jeg mener at Wii er en konsoll som er ment for barn og at Nintendo nesten ikke bryr seg om sine hardcore fans? Kan jeg si at Xbox Live er gjerrig når det kommer til å ikke ha dedikerte servere eller at Sony var latterlig dumme som ikke ga oss muligheten til " cross chat " når konsollen kom.

Veldig mange vil si at jeg er en fanboy da, med en gang man snakker dårlig om et konsoll og byr på noe som ligner en subjektiv mening så er man en fanboy. Det virker som at man i dag nesten ikke kan si sin egen mening, for vest du mener noe og sier det så er du en fanboy. Jeg tror ikke jeg er en fanboy, men mange mener at mine tanker er fanboy tanker. Vist noen ikke liker at homofile gifter seg, er de imot homofile eller har de bare sin egen mening?

Jeg vil fortelle min mening rundt Wii, jeg er fult klar over at noen vil reagere på det jeg sir. Sannheten er at Nintendo Wii er en maskin som er ment for casual gamere. Nintendo lager masse spill som er lav på kvalitet, men de vet at casual spillere muligens vil kjøpe dem. De er billig å utvikle, så om noen flopper så gjør det ingenting. De gir ut ekstra "redskaper" som er ment for casual gamere. Wii balance board og denne nye "måleren" du skal ha på fingeren, joda du kan kanskje finne noe bra å bruke dem til, men når alt kommer til alt så er de ment for å gaming lettere for mennesker, ikke bedre men bare lettere. De vil at våre mødre skal kunne tro at de trener og at vi hardcore gamere skal glemme gode spill og heller ha det morsomt med små minigames.

Jeg klandrer ikke Nintendo, de tjener penger som bare det. De sitter å flirer mens vi betaler godt over 2000 kroner for konsollen deres ( den blir billigere snart). Tenk dere, vi betaler over 2000 kr for en maskin som nesten har samme hardware som en Xbox. Ikke glem at å kjøpe kontrollere og wii motion pluss gjør at dette blir kjempedyrt, mens folk sitter på geniale Xbox Live og fabelaktive Playstation Nettwork, så sitter wii gamere med et kjedelig online tilbud. Eneste som er verdt noe er vel virtual consoll.

Nintendo har enda så mange hardcore gamere med seg, hvordan klarer de det spør jeg? Svaret er så enkelt, de er, tør jeg si det? Jeg mener at mange av dem er litt "fanboy". De klarer å overbevise seg om at Nintendo husker dem, om at de tenker masse på dem. Sannheten er at Nintendo gir ut noen gode spill her og der, men det er ikke mye de gir ut. De lar jo andre prøve seg også, No more heroes er bra, Madworld er helt ok, fanboyer gjør dere klare for nå skal jeg irritere dere. Spillet the conduit som dere er så glade i... er egentlig et dårlig spill med bra kontrollsystem og bra online ( for et wii spill å være ). Dere ignorer at det ser stygt ut, er meget uoriginalt og er så lineært spill som du får det. Dere sier at dette er et utrolig spill, mens sannheten er at det er bra ... for et wii spill å være. Dere får så få gode spill at dere klarer å se kvalitet i masse som er helt ok/bra.

Nintendo folket snakker også om hvor nyskapende Wii er, hvordan kontrolleren til Wii får spillet til å bli bedre. La meg nevne 2 spill nå, Super Mario Galaxy og Twillight Princess. Disse spillene er meget bra, men er det på grunn av kontroll metoden? Vil ikke Mario vært like bra om du ikke kunne riste på høyre hånd og spille, ville ikke zelda vært like bra om du ikke kunne sikte med høyrehånden? Spillene ville vært like bra! Jeg velger å kalle det å kunne sikte med min høyrehånd en kul " feature " men det er ikke noe jeg vil si gjør spillet bedre. Grunnen for at disse spillene funker så bra på wii er... at de ikke avhenger så mye av motion kontroll! Jeg vil si et spill til, nemlig Brawl, dette spillet er elsket av alle Nintendo fans, men det bruker jo ikke motion kontroller, hele poenget med wii. Jeg tror dere forstår hva jeg mener.

Det er alt jeg ville si. Jeg er spent på hvordan brukerne av gamereactor vil reagere på denne bloggen. Si deres mening, hat meg eller elsk meg, uansett si din mening! Uansett om andre liker den eller ikke.

HQ
Battlefield 1943 tar en negativ vri

Battlefield 1943 tar en negativ vri

Skrevet av Prebaland den 6 februar 2009 klokken 20:55

Jeg er nok en av mange som sitter å venter på Battlefield 1943. Jeg likte Battlefield 1942 veldig godt og gledet meg mer moro, men etter å ha lest litt om spillet så blir jeg litt nervøs.

Jeg har lest at det bare blir 3 forskjellige soldattyper. Alle disse 3 skal være i stand til å kjempe mot alle slags fiender. Dette betyr at alle vil ha våpen mot tankser. Siden alle skal kunne ta alle, så føler jeg at det blir mindre samarbeid og taktikk.

Man vil få tilbake liv overtid og det vil ikke være en medic class. Dette er en ganske stor casual vri i mine øyne.

Man vil også ha evig med ammo, så det er ingen grunn for å være taktisk. Man trenger jo ikke å spare på ammunisjonen.

Det vil også være ganske få maps i spillet. Det eneste lyspunktet jeg finner er at det bare vil koste mellom 15-20 dollar.


Jeg er utrolig skuffet over dette. Spillet er blitt alt for casual og jeg føler disse endringene vil mer eller mindre ødelegge spillet.

http://kotaku.com/5148080/battlefield-1943-pacific-preview-a-muc
h-needed-upgradeKilde:

HQ
Spill som frister i 2009! Del 1

Spill som frister i 2009! Del 1

Skrevet av Prebaland den 23 januar 2009 klokken 00:24

Nå har vi kommet et lite stykke ut i 2009. Jeg har startet og sett på spill som kommer senere, og jeg ser mye bra. Spillene jeg nevner er ikke garantert å komme i 2009, men jeg håper de kommer i år. Spillene er i tilfeldig rekkefølge.

1. Alan Wake.
Dette spillet er laget av Remedy og har klart å fange min interesse. Spillet handler om Alan Wake som flytter til en liten landsby som heter Bright Falls. Men til hans store skrekk så viser deg seg at kona forsvinner, og at han blir fanget i et mareritt som han selv har skrevet i en av sine egne bøker, men han kan ikke huske å ha skrevet boken! Remedy har også utviklet Max Payne spillene som er av høy kvalitet. Jeg venter spent på å se gameplay fra Alan Wake, jeg tror dette kan bli en klassiker.
Format: PC og Xbox 360

2. God of War 3
Jeg tror ikke jeg trenger å forklare hva God of War serien er for noe. Det er action av høyeste kvalitet, det er vold som munnen til å fylles med vann. Det er spill som får deg til å hoppe i sofaen og brøle. God of War 3 kan bli spillet som viser PS3 sin makt. Joda Killzone 2 er imponerende, men God of War 3 kan gjøre det enda bedre. Den ene videoen som er vist, er ikke så imponerende, men jeg vet at det er mer som bare ventes på å vises frem.

3. Killzone 2.
Det er ikke mange med PS3 som ikke vet hva Killzone 2 er. Det er spillet som skal vise PS3 sin kraft, det har også fått navnet "Halo killer". Killzone har en grafikk, som ingen konsoll spill kan matche. Gameplayet virket som en rein action orgie, og online delen skal være solid. Dette kan fort bli en FPS klassiker!

4. Bioshock 2: Sea of dreams
Bioshock er mitt favoritt spill gjennomtidene. Den utrolige historien, nydelige grafikken, fantastiske atmosfæren og solide action gjore dette spillet til et mesterverk. Dette gjør selvfølgelig at jeg venter med stor spenning, det er ikke mye info om spillet ute. Men traileren som er kommet, har virkelig fått meg til å lengte etter Bioshock 2.

5. F.e.a.r 2: Project Origin
Jeg elsker å bli skremt, og F.e.a.r klarte å skremme meg, så mye at jeg ikke fikk sove. Etter å ha prøvd demoen til F.e.a.r 2 så er jeg ganske sikkert på at spill nummer 2 vil klare det også. Jeg ser frem til dagen, jeg skal fortsette min kamp mot Alma, og bruke slow motion evnene mine til å bekjempe horder med fiender. Jeg håper F.e.a.r 2 blir skrekkelig bra.

Det var de 5 første spillene. Jeg vil gi ut en blogg til som nevner 5 til.

Eksklusive spill, døende ?

Skrevet av Prebaland den 21 september 2008 klokken 15:35

Eksklusive spill er et spill som kun kommer til en konsoll/Pc. Mange mennesker sitt valg av konsoll er basert på eksklusive spill, som konsollen kan tilby. Mange kjøper PS3 for MGS4 og Killzone2 og mange kjøper 360 for Gears of War 2 og Halo3. Folk som elsker Mario og Zelda skaffer seg en Wii. Jeg mener ikke at alle tenker slikt, men det er mange som gjør det i dag.

Men det er 1 ting som jeg tror vil skje. Jeg tror at vis utviklingen fortsetter så vil det bli færre og færre eksklusive spill. Grunnen er at det bare blir dyre og dyre å lage spill. Det betyr at utviklerne må selge mange spill for å tjene penger på det. Dette gjør at det blir vanskelig å overleve vis man bare lager spill til 1 konsoll. Selvfølgelig så vil utviklerene som jobber for Sony,Microsoft og Nintendo kun lage til sine " sjefer ". Men andre utviklere som la oss si Square Enix vil gi til flere konsoller.
Jeg tror FF13 er et eksempel på dette. Jeg ville aldri trodd at dette skulle komme til Xbox 360. Det kan selvfølgelig være andre grunner.

Men er færre eksklusive spill bra eller dårlig? Jeg vil si begge deler. Det vil være bra at det blir flere gode spill til alle konsoller. Men jeg er redd for at dette kan bety mindre konkurranse. Det kan tilogmed bety at ting kan bli dyrere. Men dette er langt i fra sikkert. Jeg er veldig spent på hvordan fremtiden ser ut.

Men hva synes du om tanken om at det blir færre eksklusive spill?

Star Wars: The Force Unleashed Demo Test

Star Wars: The Force Unleashed Demo Test

Skrevet av Prebaland den 4 september 2008 klokken 00:07

I denne bloggen skal jeg snakke om hva jeg mener om demoen til det nyeste Star Wars spillet.

Jeg er ikke noe stort Star Wars fan, jeg har ikke sett alle filmene eller prøvd mange Star Wars spill. Men jeg var ganske spent på når jeg skulle prøve demoen til det nye spillet. Vist jeg forstår rett så er spillet i et punkt som er mellom 3 og 4 Star Wars film. Spillet har også kraften eller " the force " i hovedfokus. Så la oss snakke om demoen.

Man starter med å se en samtale med deg og Darth Vader. Du er Darth Vaders " Apprentice " og du får ditt første oppdrag. Du skal drepe en Jedi, og for å klare dette må du kjempe deg gjennom et stort romskip. La moroa begynne!

Det starter med at jeg finner ut av personen du er heter " Starkiller ". Jeg beklager å si at et slikt navn er noe som en 12 åring kunne funnet på. Men jeg skal ikke henge meg opp i dette. Jeg merket at grafikken er bra. Det er ikke noe mesterverk, men det ser ikke stygt ut. Jeg bruker kraften til å slenge noen roboter rundt omkring og jeg liker det. Man kan også bruke gjenstander til å knuse sine fiender, det er deilig å kunne slenge en robot i en gjeng soldater. Kontrollen er lett å lære, og fysikken er bra. Etter litt springing så kommer min første kamp mot soldater. Jeg hiver dem rundt omkring med kraften og sender strøm gjennom flere omgangen. Men min andre skuffelse kom ganske fort, for jeg merket at det kun var 1 knapp som var til angrep av lasersverdet. Du kan kombinere lasersverdet med kraften , men jeg synes det er kjedelig at fekte systemet ikke er bedre. Men som sagt så har spillet fokus på kraften, så jeg får bare leve med det.

Kraften fungerer kjempe bra, men det finnes noen små problemer. Jeg synes at fysikken er kjempe bra , bortsett fra 1 punkt. Det er latterlig at jeg kan løfte et lite romskip men sliter med å løfte et menneske som holder seg til en slags kasse. Jeg måtte til og med flire litt av det. Spillet har et autosikte system som jeg synes kan svikte litt. Flere ganger angrep jeg feil person, og dette kan bli ganske irriterende. Noe jeg også synes er for dumt er blokke systemet. Med å holde inne 1 knapp, kan jeg blokke alle skuddene fra 6 soldater + en " walker ". Det blir rett og slett for lett!

Lyden i spillet er ganske bra også, ting høres ganske bra ut. Lasersverdet, strøm kraften og laservåpen høres bra ut, og dette putter meg i et skikkelig Star Wars humør.

Jeg synes demoen var artig, men det var noen ting som jeg ikke likte. Men jeg vil tro at dette spillet vil bli godt likt av Star Wars fansen, men jeg tviler på at vi som ikke elsker Star Wars vil like det så mye. Jeg sier ikke det er dårlig, men jeg mener at det kommer spill i år som blir mye bedre.

Grafikk:8
Gameplay:7
Lyd:7
Holdbarhet:7

Karakter: 7

+ med demoen : Kul grafikk, bra fysikk, bra bruk av kraften, bra Star Wars følelse.

- med spillet : navnet på personen du er, bruken av lasersverdet, delvis dårlig sikte system,

Beklager vis noen navn eller noe slikt er feil. jeg vet ikke så alt for mye om Star Wars.