Norsk

Kommer det til å snø?

Skrevet av ninjarobot den 24 februar 2009 klokken 13:46

Jeg ble ferdig med Gears of War 2 for et par uker siden og etter det har det vært mye å gjøre på skolen. Øvinger som skal inn, møter man skal være på, forelesninger man burde få med seg. Jeg er nå tom for spill å spille og lønn får jeg ikke før i neste måned. En liten trøst er det at http://www.isitgoingtosnow.com/ forteller meg om det kommer til å snø eller ikke. Sånn går no dagan.

HQ

Hvordan få tid til (nesten) alt

Skrevet av ninjarobot den 10 februar 2009 klokken 16:34

Det er nå en gang sånn at man ikke har tid til alt. Man må prioritere absolutt hele tiden. Man må velge mellom det man gjøre og det man vil gjøre. Det er sikkert flere enn meg som har lyst til å se tv-serie X eller spille spill Y istedenfor å gjøre lekser, ta oppvasken eller vaske badet.

Det beste er rett og slett å lage en plan hvor man setter opp det man må gjøre foran det man vil gjøre. Det man vil gjøre kan gjerne brukes som belønning når man har gjort det som er prioritert høyere. Har du vasket badet kan du se en episode av tv-serie X, eller lignende. Med litt struktur og planlegging går det hele mye lettere.

Det skal sies at det er viktig å ta seg tid til å slappe av, kose seg med en film eller lignende nå og da. Men det skal ikke være sånn at man setter tv og spill foran alt det andre, som utdanning, jobb og hjem. Og når alt kommer til alt, så er det jo koselig å sette seg ned med en film og vite at leiligheten er ren og oppvasken tatt.

HQ

JoinGame Workshop i Oslo

Skrevet av ninjarobot den 30 januar 2009 klokken 09:09

Torsdag 5. og fredag 6. februar rettes søkelyset på hva slags forskning og kunnskap vi ønsker oss på dataspill her i Norge, fenomenet flerbrukerspill, spillmodding, virtuelle verdener og samarbeid i dataspill, i tillegg til en stor paneldebatt der myter og realiteter om dataspill og dataspilling er tema.

Blant innledere, deltakere og debattanter finner du blant andre seniorrådgiver Dag Asbjørnsen fra Kirke- og kulturdepartementet, FunCom, IBM, Web&Circus, spilljournalist Snorre Bryne, og spillforskerne Faltin Karlsen (UiO), Torill Mortensen (HiVolda) og Rune Klevjer (Ui8).

For mer info, påmelding og program: http://workshop.joingame.org/

PSP - bare en travel gadget?

Skrevet av ninjarobot den 5 januar 2009 klokken 20:55

PlayStation Portable, også kjent som PSP, ble lansert i Japan den 12. desember 2004. Selv om denne konsollen, på enkelte områder, er bedre enn Nintendo DS, ligger den allikevel bak hva salgstall angår. Jeg har hatt min PSP i snart ett år, men kan ikke si at jeg har brukt den så veldig mye. På diverse forum har jeg lest at mange synes det er for få spill til PSP. Kan dette være grunnen til at den blir liggende på hylla?

Ifølge en (ufullstendig) liste på wikipedia finnes det over 500 spill til denne håndholdte konsollen. Mange av disse er store titler vi kjenner fra før, men som vi muligens ikke visste at også fantes til PSP. Kanskje er det nettopp dette som stopper oss fra å bruke denne konsollen mer? Til sammenligning finnes det over 600 titler til Nintendo DS og DS Lite, ifølge Nintendo selv. Er PSP bare en travel gadget, eller bruker du den oftere enn som så?