Norsk

Tromsø, I have returned

Skrevet av Nilas den 15 januar 2011 klokken 10:24

14/01/2011

Først en liten klargjøring.
Jeg skriver blogg for min familie og mine venner; da jeg har mange utenlandske venner som vil lese, skriver jeg på engelsk.
Siden jeg ikke har så mye tid, er det slitsomt å skulle skrive hele innlegget på norsk; derfor kan jeg fra tid til annen kopiere hit engelske innlegg. Imidlertid, jeg vil prøve å få tid til å skrive en og annen "Gamereactor eksklusiv" blogg ;)

---------------------------------------
Passing through the security I thought everything would be in order-as it usually is, but I lost a small tool box. Shoot. I did not think of that at all when I put it in my backpack to lighten the check-in bag. Now, I assume the woman at the check-in would not have minded +500 gram or so in one of the items I checked-in. It was not a very expensive set, but it is just so annoying to have lost something so unnecessarily.

The departure was one hour delayed. 20 minutes at the gate, 40 minutes waiting on the plane for it to depart. It was quite alright though.

A funny thing happened. I sat down, on 10D, and exchanged a brief moment of eye contact with the man on 10F. No one sat down between us. I kept thinking that this person looks familiar, but I did not really want to ask if it was him.. that is just so strange. He started reading a book. I noticed it was in French, this was the key, I took the chance. I was right. It was a man named Nicola(s), from France, who I have often seen in the café I frequent at campus. Seeing him somewhere so different, and not seeing his whole face, I was so unsure whether or not it actually was him. We spoke, I played a game on the computer, he read his book. Descending to land, we saw a very feeble green hue on the black sky; Aurora, my Borealis, finally you presented yourself for me. It was the first northern light I have seen in Tromsø.. and it was *no where* as beautiful as the one I saw down south in 2005. I want to see more-and some good ones-before the sun assumes its dominating position on the vault of heaven.

I missed my connecting bus by two minutes, and had to wait for 20 minutes. There waiting I saw another light in the sky, again very weak and small.

I arrived at home to an annoying message from the owner (and conveyed by my room-mates, who happened to get on the same bus I was on when I reached downtown)(stating that we cannot use the hearth until further notice, wall damage of some sort), and a somewhat messy place.. grr..
I hope they clean up soon, so I can take some good pictures, I do not want to photo a place that looks unclean and unlike how I want it to be ;)

Today I had a meeting at did some preperatory work for the semester, and I just went swimming, which I may do more frequently this semester. Now I will make dinner, eat, and clean up my room (and do some decorating, the result will be photographed ;) ) and perhaps partly the other areas too.

HQ

Et nytt år.

Skrevet av Nilas den 8 januar 2011 klokken 22:31

Det er nå omtrent en uke siden nyttårsaften, og to uker siden juleaften. Disse ukene--og noen til--har jeg tilbragt i det skjønne selskap av min familie og mine venner. Det har vært en hyggelig tid, en bra ferie.
Det ble noe spilling; jeg spilte nesten igjennom New Vegas, jeg gjennomførte CoD:Black Ops. Mest tid ble imidlertid brukt på N64 og Gamecube, med spill som støtter fire personer på en skjerm, og spill som ikke krever elektrisitet..
Vi hadde det veldig moro i fellesskap. Det er nettopp slik jeg mener julen skal feires, i fellesskapet til de man er glad i. Det kan hende det er noen som mener de har det best alene, ok; men det er nok enda flere som gjerne skulle ha bedre omstendigheter rundt høytiden, og ellers for så vidt. Mine tanker går til dem.

I psykologi snakkes det om oppadgående og nedadgående sammenligning.Den første er å se på noen som en mener er "over" en selv; og det kan motivere, eller deprimere. Den andre sammenligningen kan fremme arroganse, eller takknemlighet. Jeg finner ofte meg selv i tanker om hvordan livet er kjipt for meg, men så tenker jeg på hvor mange som har det så meget verre. Det gjør ikke nødvendigvis at jeg føler meg så mye bedre med min situasjon, men jeg er takknemlig for at jeg ikke har det enda kjipere, og det gjør noe godt. Jeg aspirerer om å leve et liv der jeg kan hjelpe andre å få et bedre liv. Hvordan? Ja, det gjenstår å vise seg. For nå prøver jeg i det minste å være en god sønn, en god bror, en god venn, og et godt medmenneske.

På torsdag reiser jeg tilbake til Tromsø, for et halvt år til; deretter enda to halve år. Det blir nok mer og mer arbeid knyttet til masteroppgaven i tiden fremover. Imidlertid, jeg ønsker å være klar på å gjøre tid for å tilbringe tid med de jeg har kjær.. og ha det artig generelt sett hehe.
Ha et et godt år folkens! Jeg ønsker dere alle alt det beste.

HQ

Jeg titter innom av og til

Skrevet av Nilas den 20 desember 2010 klokken 16:39

Nå, endelig er jeg ferdig med mine arbeid og tar meg tid til å skrive.

Jeg gjorde meg aldri så veldig stor her på siden, så det er godt mulig de aller fleste ikke har bemerket seg mitt fravær. Mitt fravær skyldes i hovedsak at jeg er veldig opptatt med studiene mine.. og annet. Der "annet" ikke lengre inkluderer aktiv spilling, og når jeg så ikke spiller så mye, så er det en naturlig utvikling at jeg er mindre interessert i å lese om spillnyheter og slikt og. Imidlertid, det kan også være at jeg ikke vil lese om heftige spill, fordi jeg ikke vil kunne spille dem.. jepp, det er veldig godt mulig.

I desember leste jeg mitt første GR nummer siden før sommeren; uff, i refleksjon synes jeg det er litt tragisk, da jeg tidligere alltid ønsket det nyeste nummeret så snart som mulig. Det er absolutt ikke bladet det er noe galt med. Nei, redaksjonen og bidragsyterne gjør en strålende jobb. Det er ganske enkelt jeg som har forandret meg. Tiden og omstendighetene har endret meg.

I dag lastet jeg opp min siste eksamen for dette semesteret, men fra og med neste semester blir det enda mer arbeid, for da begynner jeg på masteroppgaven min. Ergo, jeg tror ikke det blir særlig mer spilling med det første. Nå i ferien derimot regner jeg med å spille litt av ditt og litt av datt, får se hva det blir til, jeg ønsker jo enda mer å møte mine kjære venner. Inderlig ønsker jeg at Deus Ex 3 var kommet ut så jeg kunne spilt det nå i ferien, men det må nok vente til sommeren; jeg gleder meg.

Dere får alle ha en flott juleferie; nyt tiden med venner og familie, nyt tiden med lek og moro -spilling inkludert ;)

Spill og (prososial)atferd

Spill og (prososial)atferd

Skrevet av Nilas den 13 februar 2010 klokken 13:32

Som student ved UiO får jeg tilgang til ulike databaser som ellers ville kostet en del å ha tilgang til. Nå i løpet av noen minutter har jeg brukt en database mer enn jeg har de foregående 2.5 årene x). Dette henger sammen med at jeg nå har kommet til siste perioden av en bachelorgrad, og den innehar som oftest nemlig skriving av bacheloroppgaven.

Jeg har kommet fram til at jeg vil skrive om prososial atferd, som kort sagt ifølge snl.no er:
psykologi, betegnelse på sosial atferd som er positiv, konstruktiv og hjelpende. Motsatt: antisosial atferd.

Jepp.
Jeg skal prøve å finne ut av (f.eks.) hva som ligger til grunn for at noen vil hjelpe i visse situasjoner, men ikke i andre; mens andre ikke vil hjelpe i første, men gledelig i sistnevnte - og ulike variasjoner som dette.
Hvorfor er noen generelt sett mer prososiale enn andre?
Hvilken rolle har natur og miljø spilt?
Hva kan konsekvensene (gode og dårlige) av prososial atferd være for hjelper og den som mottar hjelp?
Pluss pluss pluss..

Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hva jeg skal inkludere og hva jeg med hensikt vil ekskludere.
Jeg må tross alt skrive opptil 20 sider. Du tenker kanskje det må være "sykt vanskelig" å fylle 20 sider, til en viss grad er jeg enig, men jeg vet også at når man er skikkelig i gang er det også vanskelig å begrense seg til et gitt antall sider..
men så skal det i tillegg gjerne (aller helst!) være sammenhengende og av bra kvalitet det man har skrevet...

"Jippi". Nei, ærlig talt, det kan være ganske moro faktisk, men interessant er et bedre ord - for det er det så absolutt.

Grunnen til at jeg begynte å skrive dette var at i min søken kom jeg over en artikkel i PsycNET om hvordan prososiale spill kan lede til prososial atferd (altså det motsatte av det som er en så stor nyhetssak om hvordan antisosiale spill kan lede til antisosial atferd). Jeg tenkte dette kunne være artig for GRs brukere. Vurderte om jeg skulle skrive om studien, men mens jeg har skrevet dette kom jeg fram til at det kan bli litt for omfattende..
Derfor velger jeg nå i første omgang å dele dokumentet med dere; det kan lastet ned her.

Nyt studiene deres, det beste er om dere finner noe dere interesserer dere for.
Trøst dere med at det dere ikke kan fordra vil dere i størst grad gjøre mindre og mindre av videre i utdannelsen og livet ;)


(Ingen negative antakelser gjøres om disse barnas fremtid..)

Tilbud* til intellektuelle

Tilbud* til intellektuelle

Skrevet av Nilas den 24 november 2009 klokken 23:10

*eller forespørsel - det var ikke nok plass til begge ordene i tittelen hah.

http://www.speedyshare.com/files/19463860/PSY2503_Oppgave.do
c

Her finnes en oppgave jeg skriver på nå til dags.
Faget semesteroppgaven gjøres i er
http://www.uio.no/studier/emner/sv/psykologi/PSY2503/
Det er fryktelig mye arbeid :|
- Temaet, i tags er: nasjonalisme, samer og identitet

Den skal leveres neste uke, og neste uke har jeg også eksamen i
http://www.uio.no/studier/emner/sv/psykologi/PSY2301/

Men etter torsdagen --- oh glory!
Desember for meg blir en måned med mye fremtidsplanlegging (meh), men også med tid til å spille - endelig igjen :dance:

Jeg tror jeg tar fri fra skrivingen i morgen så jeg kan lese litt i det andre faget. Mitt ønske er at det er noen som vil lese og si hva de synes. Jeg forventer ikke mye av deres tilbakemelding ettersom jeg ikke regner med at mange her studerer relevant psykologi, men er bra med ulik feedback.
Hvis du går så seriøst inn i det og slenger på merknader her og der, så skal jeg la deg få epostadresse du så kan returnere filen til.

Cheers.

[Bill Watterson, "Calvin and Hobbes" (1985-95)]