Norsk
Blog

ACIV: Black Flag er oppskrytt!

Jeg innser at jeg risikerer å hisse på meg mange GR-lesere med et utspill som dette, men jeg synes faktisk det. ACIV er oppskrytt! Det er ikke et dårlig spill, for all del, men det er ikke så revolusjonerende som mange hevder at det er, og det er hvert fall ikke det beste spillet til PS4.

Faktisk vil jeg påstå at Black Flag er en ulv i fåreklær, eller eventuelt en pirat i spansk militæruniform. Nyhetene i spillet er fine, det er ikke det jeg mener, men resten av spillet er jo helt identisk med tidligere. Videreføringen av seilingen fra ACIII var et sjakktrekk, og omgivelsene du beveger deg rundt i er lekre. Likevel er disse nyvinningene bare en forkledning.

De fjerner fokus fra det faktum at kjernemekanikkene i serien fortsatt er de samme. De har ikke utviklet seg i det hele tatt! Du må fortsatt blende med befolkningen for å ikke bli sett, selv om det er åpenbart at du ikke er en av de fire horene på gatehjørnet. Det er fortsatt like klønete til tider å løpe over hustakene. Ubisoft gjorde mye riktig med ACIV, men neste gang håper jeg de faktisk tørr å ta tak i delene av spillet som begynner å bli utdatert, og ikke bare skjuler dem!

ACIV: Black Flag er oppskrytt!

Joda, seiling og dykking er vel og bra, og det ser lekkert ut, men resten av spillet er den samme gamle smørja...

HQ