Norsk
Knights of the Circular Table

Knights of the Circular Table

Skrevet av metfan den 24 mars 2010 klokken 13:24

Nå driver jeg å studerer Informasjonsvitenskap på UiB og har nå ett fag i grunnleggende Java-programmering. Dette er klart det beste faget jeg har og synes det er veldig spennende med programmering i seg selv.

Nå er jeg helt i sluttfasen av obligatorisk oppgave 3 i faget som går ut på at vi skal lage et tekstbasert spill med en spiller av klassen mage, rogue, warrior eller ranger og kan ha ulike items med seg som spilleren kan bruke eller selge for å øke gullbeholdningen.

I tillegg er det en rekke monster som spilleren kan møte i battleground, en slags arena som velger tilfeldig ut hvilket monster spilleren skal kjempe mot i et pool av monster. Det er tekstbasert der brukeren må taste inn 'attack' for å angripe og 'run' for å løpe fra kampen. Kampen er rundebasert der spilleren slår først der skaden spilleren forårsaker er et tilfeldig tall mellom spillerens «max damage» og «min damage», så er det monsteret sin tur til å slå på samme måten. Taper man eller løper fra kampen blir det trukket 50 gull fra spilleren. Vinner spilleren kampen, så overtar den gullet som monsteret hadde, som er et tilfeldig generert tall mellom 0 og 100. Vinner spilleren 5 kamper på rad går den opp i level, og øker dermed skaden den gjør.

Slik fungerer i korte trekk spillet jeg har laget, noe som er svært enkelt i forhold til de spillene som er ute på markedet i dag. Å sitte å jobbe med dette i mange timer øker respekten min for de som sitter å lager de virkelig store spillene, hvor uhyre komplisert det må være. Men etter min mening gjør det veldig spennende.

Det å programmere er som et håndverk, det finnes ingen absolutt fasit på hvordan man kan lage ting, og det er opp til utvikleren å finne et godt design og gode måter å gjøre ting på. Jeg har knapt holdt på med dette her siden januar, men i mine øyne så er det en kunst, og kanskje noe jeg vil fortsette å gjøre på i tiden fremover.

Bilde: Et utsnitt fra kildekoden i klassen Battleground

HQ