Norsk
Metfan snakker om Aion m.m

Metfan snakker om Aion m.m

Skrevet av metfan den 14 oktober 2009 klokken 16:58

Nå begynner det å bli en stund siden jeg har skrevet på GR, mye fordi jeg er en opptatt fyr. Men siden sist har jeg investert i Aion: Tower of Eternity Collectors Edition, noe jeg foreløpig ikke angrer på. De som har det selv kan nikke seg enig i at det er et grafisk flott spill, men om ikke uventet et veldig tidkrevende spill. Det er ikke til å stikke under en frossen flyndre at spillet er «inspirert» av World of Warcraft, men det er etter min mening bedre å stjele en god idè enn å bruke en egen men sugen idè.

Allerede fra lvl 10 kan man ta vingende fatt, men det er bare innenfor visse områder i begynnelsen. Personlig ble jeg litt skuffet der, men jeg skjønner poenget til utviklerene om at det hele tiden skal være en gulrot foran nesen til spillerene. Fra lvl 25 kan man fly fritt innenfor the Abyss, men der er det Abyss Points (PvP/PvE poeng) som er den store gulroten.

Å si at et MMORPG er fremdeles i utvikling etter lansering er en selvfølge, men jeg må si at det går overraskende smooth allerede nå. Jeg har bare opplevd serverkø 1 gang og den varte i 8 minutter. Men en ting som kan virke litt merkelig er XP gevinsten av quester og level-rangeringen av de. Har opplevd å få 14 k XP for et relativt vanskelig quest på lvl 18 der man trenger over 600 k for å dinge, og samtidig få 46 k XP bare for å levere et brev i en by. Poenget er at XP belønningen ikke står i stil med hverken nedlagt arbeid eller hvor mye XP man trenger totalt.

Når man først snakker om XP så er det syke tilstander. Ncsoft opererer med veldig høye tall når det gjelder både XP og penger. På lvl 18 må jeg nå ha over 600 k XP for å gå opp i level. Det virker som om det er en eksponentialligning som bestemmer økningen av XP. Når det gjelder penger er «problemet» det samme, det er veldig høye summer det er snakk om. Poenget mitt er at hvis de hadde jekket ned sifrene litt hadde det vært noe enklere å forholde seg til både XP og penger.

Men i bunn og grunn har jeg tenkt å nå lvl 50 i dette spillet og kunne spille endgame PvP, noe jeg aldri klarte i WoW. Noen andre som spiller? Jeg spiller på serveren Kahrun, og karakteren min heter Ymer, oppkalt etter CV90'en min.

Nå har jeg også tatt et stort steg og kjøpt med PSP 3004 med Crisis Core: FF 7, 2 UMD filmer og Passport: Amsterdam. Hele pakken kostet 2000 kr, en pris jeg er relativt fornøyd med. Har utrolig lyst til å kjøpe det nye Gran Turismo spillet til den, men fikk litt blandede følelser etter at jeg leste anmeldelsen her på GR og at den ikke har karrieremodus. Håper på å få den gamle GT følelsen der jeg, brodern og kompiser satt spikret foran TV i mange timer med det spillet. Blir jeg skuffet?

I tillegg vil jeg nevne ulykken som skjedde på Rena i går. Da jeg så det på nyhetene fikk jeg bare flashbacks fra den gangen det samme nesten skjedde med meg. Jeg kjører selv større kjøretøy enn M113, og er skremt over hvor fort det kan gå galt. Men inntrykket mitt er slik at hvis ikke Forsvaret hadde hatt like stort fokus på sikkerhet som de har, hadde dette skjedd i mye større grad. Ulykker skjer, det er ikke noe vi kan styre.

metfan

HQ