Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Videregående - et dilemma!

Videregående - et dilemma!

Skrevet av kris2ffer den 18 november 2009 klokken 17:17

Hva skal jeg velge? Å begynne på en videregående skole er jo veldig viktig for videre utdanning, og det er ikke noen tvil om at jeg vil ha studiekompetanse. Det er mange linjer som gir meg studiekompetanse, men det er snakk om hva jeg virkelig gidder. Et stort dilemma!

Å begynne på allmen, som har skiftet navn til studiespesialiserende, er et av to alternativer for meg. Å få spessiell studiekompetanse frister veldig, men 2 år med matte, fysikk og kjemi/biologi frister ikke like mye. Det blir rett og slett jobbing dag ut og dag inn, og det vet jeg ikke om jeg orker! Nå skal ikke jeg sitte her og skryte, men ettersom hva div. rådgivere og lærere har sagt, har jeg forstått det sånn at det er gode muligheter for at jeg skal klare det bra..., men har på følelsen at jeg kommer til å møte veggen.

Noe jeg virkelig har lyst til, er å gå på musikk, dans og drama-linja, som er ny her på Kongsberg. Ikke for dans- og drama-delen, men for musikk. Heldigvis så er det sånn at musikk er hovedprioriteten på den linja, og dans er bare to timer i uka, i et halvt år. Drama er litt mer, men bare på VG1. VG2 og VG3 har bare musikk og det er det som virkelig frister, og det beste; det gir meg generell studikompetanse. I musikkdelen må man ha 1 hovedinstrument og 2 bi-instrumenter. Piano og vokal er obligatorisk, så jeg hadde endt opp med gitar som hovedinstrument (siden jeg har spilt det en god stund nå). Det er det som virkelig frister. Musikk er dt jeg brenner for, og hvor deilig hadde det ikke vært å drive med det i skoletiden! Jeg kan ikke spille piano, så det kan jeg bare lære meg, med stor fornøyelse. Å synge kan jeg nesten, så det skal vel kanskje gå greit. Et stort MEN er det da, alltid... Jeg har så godt som ikke muligheten til å få spessiell studikompetanse.

Tilbake til allmen. De fleste jeg kjenner skal gå der, og det er noe som på en måte trekker meg i den retningen også. Å få spessiell studiekompetanse hadde vært utrolig flott med tanke på det havet av yrker man kan få, men er det nødvendig? Å gå ungdommsskolen tre år igjen frister ikke så veldig, men allikevell er det noe som sier meg at jeg burde ta den linja. Harde år hele veien er ikke altfor morro, i motsetning til musikk, dans og drama.

Musikk, dans og drama har 35 uketimer, der 12 timer er musikkfag (inkl. Dans og drama) på VG1. På VG2 er det 17 timer i uka med bare musikk, og på VG 3 er det 25 timer i uka. Det er noe jeg virkelig kunne tenke meg!

Et utrolig vanskelig valg mener jeg. Det står altså mellom 3 år med morro og generell studiekompetanse, eller 3 år med hardt arbeid, men et supert resultat. Hva burde jeg velge? Kom med tips for og mot, det hadde hjulpet meg veldig! På forhånd, takk.

Til deg som lurer:
Generell studiekompetanse: Gir deg muligheten til å søke på mange studier, som juss og historie.

Spesiell studiekompetanse: Gir deg muligheten til å søke på alle studier, men man må ha hatt realfag på videregaående.

PS: Skal ikke søke før 1. mars, så jeg har fortsatt litt tid på meg.

HQ
Festbrød - Hva tenker du?

Festbrød - Hva tenker du?

Skrevet av kris2ffer den 7 april 2009 klokken 15:56

NB: Gutter forstår dette bedre!

Gratulerer, Minde! Jeg fant nettop ut at verdens morsomste, og kanskje dummeste navn på en sjokolade finnes! Minde sjokolade står for navnet, og sjokoladen har fått navnet "festbrød".

Du tenker sikkert: "Festbrød? Hva er morsomt med det?", men tenk litt etter. De fleste mennesker kjenner til begrepet "morrabrød", som kom fra en film der de sa: "he usualy gets up half an hour before me". Jeg tipper at jeg ikke trenger å si hva morrabrød betyr da, og når det atpåtil er et festbrød! Det må være enda mer sykt, og hvis du tenker en gang til, så tenker du det samme som meg. Det kan bli litt grisete og tenke på dette mens du spiser den, og det er en smule unødvendig.

Selv om navnet er både morsomt og ekkelt på en gang, smaker sjokoladen utrolig godt, og hver gang jeg spiser den, må jeg le. Hva tenkte de menneskene som lagde navnet? Det er fryktelig hvor lett det er å tenke på noe grovt når du hører navnet, og det kan ikke være så vanskelig å finne på en annen tittel som klinger like godt. Ikke misforstå, jeg liker navnet kjempegodt, men andre som ikke synes den humoren er like god, vil kanskje tenke to ganger før de stapper den inn i kjeften.

Hvis du ennå ikke har forstått det, så er navnet "festbrød" en blanding av utrykket "morrabrød", og Thomas Giertsens(tror jeg) navn på den saken mellom beina, "festpinne"(for oss gutter). Jeg mener det blir litt voldsomt og rett og slett kalle en sjokolade opp etter et kjønsorgan i en bestemt stilling, men jeg klarer ikke å la være og le hver gang jeg hører navnet. Festbrød-hihihoho!

Hva mener egentlig dere der ute? Er det et rart navn på en sjokolade, eller er det jeg som er litt "pervers" opp i hodet mitt?

Jeg tok med et bildet av et Risbrød også, så kan du tenke enda litt mer på "......."

Jobb + slit = penger = ny gitar!

Jobb + slit = penger = ny gitar!

Skrevet av kris2ffer den 4 april 2009 klokken 22:38

Jobb + slit = penger = gitar! Ja, etter mye jobbing og ikke minst bursdag, har jeg fått skaffet meg en av musikkhistoriens aller tøffeste gitarer. En Epiphone SG g-400, eller 61' reissue.

For en drøy uke siden gikk jeg til Kretz musikk på buskerud storsenter og bestilte denne gitaren. Må takke butikken for innsatsen de har gjort(skulle bare mangle). En uke senere, på fredag dro jeg tilbake for å hente skjønnheten, og jeg ble ikke skuffet! Det stod en nydelig, mørkerød Epiphone SG og ventet på meg, men de karakteristiske hornene pekende oppover mot taket. Jeg ble reint hypnotisert, og fikk lyst til å smake på den med en gang. Jeg måtte selfølgelig si at det var jeg som hadde bestilt den før jeg fikk se på den.

Siden gitaren er i heltre, er den noe av det beste jeg har kjent noensinne! Med perfekte linjer og den perfekte fargen. Jeg var forelsket. Siden jeg var så godt i gang med å bruke penger, kjøpte jeg også en hard-case. Fikk alt sammen for 4000 kr, og selve gitaren koster egentlig 3900kr! Jeg føler meg som en av de heldigste 15-åringene på jord akkurat nå.

Har spilt gitar i snart tre år, og nå som bandet jeg spiller i har gått litt bedere, måtte jeg ha ekstra utstyr. Jeg mener selv at den gitaren jeg kjøpte ikke kunne vært noe finere i utseende, og har du 3-4 tusen kroner i lomma, så løp å kjøp!

En Epiphone SG, ikke en Gibson, men det er ikke langt unna. For noen tiår tilbake kjøpte Gibson opp Epiphone, og det er de samme gutta som har laget min gitar som har laget Angus Young sin(satt det litt på spissen). Igjen, jeg er utrolig fornøyd, og den slanten jeg får til konfirmasjonen går til innkjøp av en rørforsterker.

Kan ikke si annet enn at jeg er heldig som fikk den så billig, og at den er så fin og har en pefekt metallisk klang!

Flere og bedre bilder:
http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/SG/Epiphone/G-
400.aspx

Absolutt Arbeidsuke!

Absolutt Arbeidsuke!

Skrevet av kris2ffer den 13 februar 2009 klokken 16:40

Ja, da var arbeidsuka over på absolutt spill. Jeg hadde planer om å blogge annenhver dag, men jeg fikk ikke tid etter lange arbeidsdager. Til tross for lange arbeidsdager, har jeg hatt en ekstremt morsom uke!

Det startet med en forsinkelse av sjefen, og vi ble stående ute i -20 grader i en halv time. Det var en smule kaldt uten stilongs, men humøret til den ansatte som hadde dukket opp fikk oss til å trekke på smilebåndet! Jeg og en venn av meg var klare for tunge arbeidsdager, men det vi fikk var noe langt bedere.

Det første vi gjorde var å makulere en haug med ark. For de som ikke vet hva å makulere er, vil det si å putte papir i maskin som kutter det opp i strimler. Det var selfølegelig veeldig gøy... Esken som vi skulle eliminere var ganske dyp og det tok oss halve uken å nå bunnen. Vi fikk også et lynkurs i butikkens spillplasseringer, og vi var klare for å finne frem ordre. Da vi først hadde funnet det frem, skulle det pakkes.

Makulering, leiting og pakking var bare litt av det som stod på meyen. Vi tok også det samme skiltet ut hver eneste dag, og satt det på samme plassen. Absoluttspill er ikke en veldig stor butikk, og er det en selfølge at det ikke alltid var noe gjøre (makuleringsmaskinen ble stadig overopphetet). I pausene fikk vi spille nintendo wii. Det var ganske morsomt og jeg ble bedere og bedere i golf. I starten sugde jeg totalt, men jeg klarte og slå rekorden til hele butikken! -4! Personen som da holdt rekorden ble litt trist, men jeg tror han kom over det.

Pausene hadde sin faste plass, og hver gang gikk vi til rema. Pizzabollene der er veldig gode! Blant de ansatte på absolutt spill gikk spøkene gjennom lufta hele tida, og jeg hadde alltid dobbelt så bred munn som det jeg pleier å ha(det sier litt). Munnen hadde også litt bananform... Vi klarte og bli ferdig med makuleringen til manges forbauselse, men da skulle vi begynne med noe "morsommere". Vi skulle slette nyheter fra hjemmesiden som ikke hadde vært oppdatert siden 1944, og det tok sin tid. Da vi var ferdig med alle kategoriene, på fredag, ble det mer spilling. Da Fear 2 også kom den dagen, fikk vi faktisk bare litt ekstra å gjøre.

Da vi hadde tørket støv, gått med søpla, pakket varer og rett og slett hatt en fantastisk uke, var det duket for ukens showdown! Vi skulle slå den beste i butikken i golf, og gjett hva - vi vant! Det siste kvarteret var kommet, vi takket for oss, og de takket for oss. Vi kom ikke ut derfra tomhendt: Jeg fikk en tomb raider underworld-t-skjorte og en naruto-t-skjorte. Det var naturlig vis litt trist å dra, men vi kom oss ut etter en fantastisk uke.

-Takk absolutt spill!

(Bildet viser litt overderevent antall ordre, men det var nesten slik på mandag)

Komplett samling!

Komplett samling!

Skrevet av kris2ffer den 9 januar 2009 klokken 19:17

Etter mye pengebruk, tid, venting og ikke minst lykke, har jeg oppnådd mitt nyttårsforsett: Få alle AC/DC albumene! Planen var å ha alle før slutten av mars, men jeg klarte det i dag.

Nå har jeg i alt 18 AC/DC CDer i hylla, og det er vel en blogg verdig! Til sammen har jeg brukt rundt 1500 kr, bare for å oppnå herligheten. Som en ekte fan, er det litt stas å kunne si at jeg har hørt alle sangene. Nå kan jeg også si hvilken jeg synes er best/dårligst også videre. På Pcen har jeg 18 album, 183 sanger og 13,2 timer! Har litt å høre på hvis jeg vil.

De to alle første CDene var faktisk fra coop obs! Det kostet bare hundre kr. For èn, så da kjøpte jeg to; Ballbreaker og Highway to Hell. Videre fulgte kjøp fra cdon.com, Rebel Music i byen(all ære for den butikken! Den er faktisk veldig bra) og Platekompaniet.

Det albumet som er aller best er Back in Black. Det er ingen ting som slår det. Bare bra musikk og en super samling av ensformige, men alikevel variert musikk. Den er den jeg vil anbefale mest! Jeg vil nevne navnene på albumene her, så det er en brukbar diskografi!

74' Jailbreak (1974, men har hørt 1985!?)
High Voltage (1976)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976)
Let There be Rock (1977)
Powerage (1978)
If You Want blood (You got it) (1978)
Highway to Hell (1979)
Back in Black (1980)
For Those About to rock(we salute you) (1981)
Flick of the Switch (1983)
Fly on the Wall (1985)
Who Made Who (1986)
Blow up Your Video (1988)
The Razor's Edge (1990)
Live 92' (1992)
Ballbreaker (1985)
Stiff Upper Lipp (2000)
Black Ice (2008)

Hvis du har planer om å skaffe deg alle, er det bare å kjøpe i vei. Du vil like alle like godt, hvis du liker AC/DC så klart!