Norsk
The Bladder of Steel

The Bladder of Steel

Skrevet av Jonas A D den 27 september 2009 klokken 01:25

Det var en gang en regntung august-dag, hvor to smågærne mennesker fikk en genial i idé i det de satt og klimpra på noen plastikkinstrumenter. For gærne som de var, lot de seg lure av utviklernes utfordring. Joda, de skulle ha The Bladder of Steel trofeet. Dette høres jo meget koselig ut, men sannheten er at det er en grusom, farlig og ikke minst en grusom ferd igjennom en uendelig rekke mange sanger, som er klare til å gi deg et skikkelig spark bak om du ikke mestrer den gamle, og nesten glemte kunsten om å spille på de fire legendariske plastikkinstrumentene: Gitaren, bassen, vokalen og ikke minst trommene. Utfordringen lød som følger "Complete the Endless Setlist 2 without pausing or failing". Og ja, vi vet det, hadde vi lagt til en "*BØØØ!*" der hadde du hoppet i taket og gjemt deg bak nærmeste sofa, men vi er da ikke så slemme. I hvert fall, disse to crazy karene hadde tatt utfordringen. Og etter langt om lenge og mange uker med hard intensiv trening, blod, svette og tårer var de klare til dyst. Det var en lekker septemberdag, så vinduene måtte dekkes for. Vi ville jo ikke ha sol på skjermen...

De slo på TV'en og PS3'en og startet opp spillet. Spenningen var til å ta og føle på i det Rock Band logoen dukket opp på skjermen. De tredde inn i hver sin viktige rolle i det verdenskjente bandet "Das Ostengepops", og reiste til Shanghai for å holde en 7 timers lang konsert. Flyturen var kortere enn forventet og før de visste ordet av det sto de foran halve Kinas befolkning. Konserten var begynt. De startet med "Eye of the Tiger" for å få opp stemningen, og forsatte med kjente klassikere som Metallicas "Battery", og The Who's "Pinball Wizard". Underveis støtte de på mer eller mindre små problemer. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg pleier i hvert fall sånn med gjevne mellomrom å ta en tur på do, noe som skulle vise seg å bli en smule problematisk, da Kineserne ikke er glade i verken gul saft eller ventetider, så vi var nødt til å stå der. Heldigvis fikk jeg lurt meg litt unna under "Master Exploder", da gitar-helten stjal showet og jeg fikk i underkant av et minutt på å gjøre mitt fornødenede.

Etter en lang dag på den enorme scenen var konserten ferdig, uten at publikum hadde buet oss ut en eneste gang, og med et kunne vi høre en herlig lyd. Den lød noe sånn som dette: "pling" . Vi hoppet i taket av glede og seieren var i boks. 7 timers slit, og endelig kom belønningen vår!

Takk for oss, og selv om dette bare ble tull er konklusjonen at vi i dag har sittet og spilt RB2 i 7 timer i strekk uten pause og uten å faile. Og ja: Dette er basert på en sann historie...xD

HQ
Når ting bare føles feil...

Når ting bare føles feil...

Skrevet av Jonas A D den 5 februar 2009 klokken 23:29

Vil bare starte med å si at dette ikke er noen fanboy blogg, men heller en blogg om forvirrelse. (Beklager hvis den er litt dårlig men jeg bare måtte få ut noe og hadde ikke så god tid...)

Her om dagen kjøpte jeg meg en Xbox 360 litt på halvimpuls. Jeg har hatt veldig lyst til å spille Gears of War, PGR, Halo og andre 360 ekslusive spill, samt at jeg synes konsollen i seg selv virker veldig kul. I tillegg har kontrollen virket fantastisk god når jeg i veldig få anledninger har fått prøve en 360. I tillegg er det mange utrolig gode spill for som begynner å bli gamle, så det ville kanskje tilogmed lønne seg å kjøpe en 360. Så etter skolen her om dagen gikk jeg bli og fornøyd for å kjøpe en 360, men da jeg kom hjem begynnte usikkerheten å komme krypende inn på meg. Var dette smart? Jeg har jo en PS3 med over 30 spill og kan det ikke være dumt å splitte spillsamlinga i flere deler og bli avhengig av å ha flere konsoller? I tillegg fant jeg ut at det kom til å komme ganske mange tilleggsutgifter. Jeg måtte kanskje ha trådløs nettverksadapter, en ekstra kontroll, kanskje Xbox Live abonnement osv. og når jeg tenkte over det, ville det i sum bli mye dyrere enn jeg hadde tenkt.

Men misforstå meg rett her. Jeg synes Xbox'en virker fantastisk bra, og Gears of War 2 er fantastisk fett. Men det er bare det at jeg kanskje distanserer meg en del fra PS3'en som jeg nå har bygget opp et ganske brukbart spillbibliotek til. Jeg hadde også veldig høye forventninger til konsollen, og ble skuffet på noen punkter, blandt annet kvalitetsfølelse. Men kontrollen er fantastisk å holde i! Det er helt fantastisk å sitte med den i hånda! Men joystickene knirka (dette skulle vistnok bare forekomme i starten ifølge karen i sjappa, da ny plast kunne være sånn i starten), men det var allikevel irriterende.

Og nå sitter jeg med en rar følelse: skal ikke et nytt konsollkjøp bare være fylt av glede og sikkerhet om at denne konsollen vil man beholde i all tid fremover? Nå er jeg usikker på om jeg i det hele tatt skal beholde den. Det var jeg allerede dagen jeg fikk den! Og det er ikke det at jeg ikke liker den. Den er fantastisk og det er mange utrolig gode spill til den, men allikevel er det litt rart å satse på to konsoller. Vanskelig blir det også å satse på å få noen særlig god Gamerscore eller mange trophies også. Jeg håper denne usikkerheten blir borte snart...

Hva mener dere? Er det mye å satse på 2 konsoller, eller anbefaler dere meg å beholde 360'en?

HQ
Kommer det for mange gode spill?

Kommer det for mange gode spill?

Skrevet av Jonas A D den 27 oktober 2008 klokken 20:32

I fjor høst var jeg i ekstase. PS3 hadde kommet for et halvt år siden og det var ikke noen direkte overflod av spill til denne manskinen enda. Men rundt Oktober/November tider løsnet det plutselig. Spill som Uncharted, Call of Duty 4, Assasins Creed, Ratchet and Clank: Tools of Destruction, Orange Box, Sega Rally, Guitar Hero 3 osv. var spill som måtte kjøpes inn. 360 eiere slet heller ikke med å få tiden til å gå denne perioden; de hadde kanskje enda mer å gå på. Og for meg som hadde en PS3 var det fantastisk å endelig få et skikkelig rush med spill. Men et problem oppstod; det kom nemlig utrolig mange spill og noen måtte i helst velges bort, noe som viste seg å bli en veldig vanskelig utfordring. Dette viste det seg at jeg ikke klarte, og spillene hopet seg opp og det var bare å starte å spille seg igjennom bunken. På dette tidspunktet tentke jeg at det aldri i verden kom til å bli en like fantastisk spillsesong neste høst, men den gang ei.

For nå sitter jeg her igjen, et år senere, og sliter med akkurat det samme problemet. Listen over spill som burde (må) kjøpes inn blir bare lengre og lengre jo mer jeg surfer på nettbutikker o.l. og ser hvilke spill som kommer. Spill som Star Wars: The Force Unleashed, Mirrors Edge, Far Cry 2, Little Big Planet, Motorstorm: Pacific Rift, Fallout 3, Resistance 2, Rock Band 2 og Guitar Hero: World Tour osv. er spill som definitivt skal vurderes i år, og sansynligvis klarer jeg ikke å velge bort veldig mange av dem. Og plutselig begynner jeg å tenke; jeg har «bare» to konsoller. Tenk på folk som har alle 3 pluss en PC som skriker etter nye spill. De må ihvertfall ha det vanskelig med valget.

Men hvorfor skal dette være negativt? Er det ikke bare bra at vi får mye å velge imellom? Og svaret på siste spørsmål er jo selvfølgelig ja, men jeg som spiller blir jo påvirket av at jeg føler jeg «må» spille igjennom alle de gode spillene. Jeg føler nesten at jeg må skynde meg og bli fort ferdig så jeg kan starte med neste spill. Det ender nesten opp med at det blir et stressmoment å få med seg alle de gode spillene, og man klarer nesten ikke å nyte hvert enkelt spill skikkelig. Eller, det vil si at JEG føler det sånn. Så i år skal jeg prøve å holde meg til KUN de spillene jeg føler ser aller mest interresante ut, og heller spre resten av spillene utover de periodene av året hvor spilltørkene skyter inn. Da har de kanskje tilogmed gått ned i pris og hvert enkelt spill vil nytes fult ut!

Hvordan føler dere det? Er dere enige i at det blir for mye spill, eller klarer dere å styre dere?

Call of Duty 4 turnering

Call of Duty 4 turnering

Skrevet av Jonas A D den 13 september 2008 klokken 21:03

Nå om ikke lenge skal PS3forum.no starte en turnering i Call of Duty 4 på PS3. I morgen (søndag 14. september er siste frist for å melde oss på. For øyeblikket har vi 7 medlemmer og har plass til 5 til:
Jonas A D
Soraki
Gamedestroyer
Kronoz
Hehemann
Zyrocz
Blackwell

Våre ambisjoner for denne turneringen er ikke nødvendigvis bare å vinne, men rett og slett å ha det gøy. Det er derfor ingen store krav når det gjelder ferdigheter, og det er bare å melde seg på om du har lyst til å bli med, men er du god er det jo selvfølgelig et pluss;-). Noe som derimot er enda viktigere er at du har muligheten til å kommunisere med resten av laget. Dette kommer til å skje enten med skype eller via bluetooth headsett på PSN (Det siste er nok det greieste, men vi får se hva laget har av muligheter). Vi har enda ikke bestemt hva vi skal velge.

Når det gjelder premiene er potten som følger:
1. plass: Alle på laget vil få en gratis kopi av Call of Duty: World at war
2. plass: Alle på laget vil få en Call of Duty: World at War t-skjorte
Så vidt jeg har forstått er det PS3 forum som står for premiene og Activision står for sponsingen!

Vi er veldig i startfasen og det er ikke mange dager siden vi for alvor startet å samle folk, så vi har derfor ikke funnet på noe smart navn, så har du noe tips er det fint om du kan komme med det:)!

Tidsfristen for å melde seg på er: 14. september, kl. 04.00 (på natta), sånn at vi rekker å melde på laget i løpet av morgendagen. Den samme fristen gjelder om du vil melde deg som leder. Det kreves egentlig ikke så mye skills i CoD4 for å være leder. Det viktigste er at man er seriøs, og har tid til å gjøre det. Vi kommer nok til å velge en leder og en nest-leder.

Så da håper jeg du har lyst til å bli med, og vi oppfordrer alle som har lyst til å bli med til å bli med. Det er først til mølla prinsippet som gjelder:)

Påmelding og mer info skjer i denne tråden: http://gamereactor.no/forum/?forum=17&thread=14413&page=4&l
ast=2008-09-13+20:55:21#composeform

Ny konge på haugen!

Ny konge på haugen!

Skrevet av Jonas A D den 1 mai 2008 klokken 23:27

Nå har Rockstar nettopp lansert GTA IV og det har fått en veldig varm velkomst fra alle verdens anmeldere. Faktisk så god velkomst at det ligger an til å bli TIDENES BESTE spill gjennom tidene på gamerankings.com! Det er slett ikke verst!

Før var det Nintendo som ledet med deres The Legend of Zelda: Ocarina of Time, men endelig har det kommet en ny arvtager av tronen og GTA IV ligger for øyeblikket på den svimlende høye scoren 98.643% i snitt. Med andre ord nesten en hel prosent over den forrige kongen på haugen, Zelda som ligger på 97.688%.

Selv har jeg ikke fått prøvd spillet, da det var utsolgt over alt nå på tirsdagen, men jeg kan love dere at jeg skal kjøpe det så fort neste leveranse kommer. Men hva synes du? Er GTA IV tidenes beste spill, eller har verden bare misforstått? Diskuter gjerne!

Sorry kort blogg, men jeg måtte bare informere. Det er jo ikke hver dag tidenes beste spill lanseres!