Norsk
Blog
Dreamfall Chapters, hvor er du?

Dreamfall Chapters, hvor er du?

Skrevet av Ingar Hauge den 22 november 2015 klokken 10:14

I skrivende stund viser kalenderen min 22. november 2015. Det vil si at det er ganske nøyaktig ett år, én måned og én dag siden vi fikk første episode av det lenge etterlengtede spillet Dreamfall Chapters (eller Drømmefall Kapitler, om du vil). Spillet er oppfølgeren til det norske spillet Dreamfall: The Longest Journey, som igjen var oppfølgeren til tidenes beste norske spill, The Longest Journey (ingen konkurranse der).

Utviklerne i Red Thread Games valgte å satse på episodeformatet når de skulle lansere Dreamfall Chapters, derav også navnet. Det er i og for seg et helt legitimt valg, selv om jeg personlig begynner å bli sånn smålig lei av episodebaserte spill som kommer ut gradvis. Og Dreamfall Chapters understreker noe av problemet mitt med formatet.

I skrivende stund er det ikke bare over ett år siden første episode av spillet ble lansert, noe som er lang nok tid i seg selv. Det er også nesten fem måneder siden forrige episode ble lansert. Siden den gang har vi ikke hørt noe om seriens fremtid. Ingen hint om neste episode. Ingen detaljer om et lanseringsvindu. Ingen bilder. Kort sagt: Ingenting.

En så lang periode uten nyheter om et spill som er i lanseringsmodus er selvsagt bekymringsverdig. Har Red Thread Games mistet piffen? Sliter de med å få spillet til å fungere? Er de tomme for penger?

Det heter at "intet nytt er godt nytt," men i dette tilfellet vet jeg ikke om det er tilfelle. Jeg vil gjerne fortsette å spille meg gjennom historien (spillets svakheter til tross), og jeg vil helst spille det mens jeg fortsatt har resten av historien friskt i minne.

HQ