Norsk

Sommer, sol og søppel

Min ferie i Vestfold, nærmere bestemt Nedlunghavn/Helgeroa, fikk meg til å tenke om hvor dårlig mange kommuner er til å rettelegge for turister, både fra inn og utland.

Jeg og familien min gikk en tur med våre to hunder da valpen vår bestemte seg for å kubbe mitt i et gangfelt. Skiten blei plukket opp, men noe manglet. En søppelbøtte. Vi så oss rundt og kunne bare finne en liten søppelbøtte som sto ved siden av konditoriet i Nevlunghavn. Vi kastet den i søppelbøtta og gikk noen meter til vi ble stoppa av en småfeit og kort mann. Han kjefta og banna på oss fordi vi hadde lagt hundeposen i søpplekassa hans og han krevde den fjerna. "Bruk en offentlig søpplekasse, tulliger!". Hyggelig melding å få når du er turist i bygda og ikke aner hvor nærmeste offentlige søppelbøtte er!

Etter et besøk på havna, 1 km lenger bort, dukker omsider første offentlige søppelbøtte opp med teksten"Takk for at du bruker en av Larviks mange søppelbøtter". På havna sto det 4 slike, men ved båtplassene var det ingen. Heller inegn søppelkasser nær parkeringsplassen eller stranda. Parkeringsplassen tar 250 biler. Rundt på plassen lå det følgene ting:

*To brukte bleier
*Fire knuste ølflasker
*ukjent antall papir/papp-ting
*10 brukte hundeposer.
*To søppelsekker

På et så stort område var det 1 km til nærmeste søppelkasse! Hvordan er det mulig? Det kommer mange hundre for å bade på stranda eller rundt moloen hver dag. Søpla, den havner i busker og slikt og blir plukket opp av parkarbeidere hver 14. dag.
Smaken av sommer blir ikke verre. Har noen opplevd noe av det samme? Km med det!

HQ
Guide: Mens vi venter på Battlefield

Guide: Mens vi venter på Battlefield

Det er mange som går spendte rundt og lurer på noen spill som skal slippes i løpet av sommeren. Da spør man spørsmålene: Hvordan blir spillene? Hvordan kan jeg klare å vente? Hvorfor er det så lang tid igjen? Spillene jeg snakker om er selvsagt de to nye Battlefield-spillene Bad Company og Heroes.


Det ene blir gratis og laste ned. Det andre må du ut med noen kroner for å få en kopi av. Er du en av de som har lagret Heroes sin hjemmeside på nettleseren din, satt ring rundt datoen på kalenderen, begynt å kaldsvette av bare ordet Battlefield? Her er noen ting du kan gjøre for å lade opp til den ultimate opplevelsen og roe ned nervene med:

1. Finn fram gamle Battlefield spill
Finn fram 1942, Vietnam, 2 og 2142, tørk støvet av dem og installer dem på pcen igjen. Her har du mange timer med moro som gir nervene ro.

2. Se på videoer av spillene
Gå på vår gamle venn Youtube og søk på "battlefield videos". Her ligger det mange bra parodier, dokumentarer, dogfights, våpenoppvisninger og mye mye mer. Her kan du også se trailere på de nye spillene + noen videoer om hvordan spillene blir laget.

3. Modifiser gale spill
Gå på www.realitymod.com, www.fhmod.org, http://www.moddb.com/mods/6512/first-strike eller lignene sider og modifiser det spillet du allerede har. Her blir det mer realistisk gameplay + mange flere baner, våpen og moro til enda flere timer som kan kverkes før den endelige realeasedatoen.

4. Last ned demoer/bli med på beta
Meld deg på nærmeste beta(kanskje litt sent nå) og få førsteintrykket på hvordan spillet vil bli, eller last ned demoen som du kan spille på uendlig helt til spillene kommer.


Dette var noen tips på hva du kan gjøre før Heroes og Bad Company blir tilgjengelig i butikk og internett. Må si jeg gleder meg stort til disse spillene. Dette må bli DICE og EA GAEMES sitt år. To Battlefieldspill på noen uker etter hverandre...Gleder meg!:D Håper andre GR medlemmer gleder seg like mye. Vi ses sikkert på en Bad Company eller Heroes server!

HQ

Kjekt å ha, men ikke alltid like bra

Noen mener at man bør beholde ting man ikke bruker lenger, eller som er defekt. Gamle pappkartonger, bøyde skrutrekkere, knuste hjulkapsler og rustne sykkelvrak er noe av hva som finnes i garasjer rundt om i Norge. Noen sparer på alt i en liten kjeller eller garasje. Etterhvert har du spart på så mye dritt at du ikke får plass til bilen din engang, og at det har blitt alt for mye jobb for å fjerne dritten, så du lar det stå.

Mange mener at det er nyttig å spare på ting du ikke trenger, eller som du aldri har trengt. Man beholder gamle utslitte sko, som bare blir eldre og eldre så dem etterhvert går av seg selv.

Det jeg mener er at alt ikke er like nyttig. Det er ikke alltid sikkert at du får bruk for en gammal gressklipper hvor rotorbladene under er knekt på, eller gamle bøtter med blyholdig maling som bestefaren din brukte når han malte huset. Det er noe som heter "resirkulering" og "kast". Vi er ikke så flinke på dette området som vi bør være. Enten støver det ned i en kjeller i 25 år, eller så havner det på plasser vi ikke vil ha det, f.eks i naturen.

Jeg sier ikke at alle gjør det, men en god del gjør det. Blandt annet familien min. Broren min beholder gamle defekte musikkanlegg og mobiltelefoner til gamle pastillesker.
Take an advise: Det kan være kjekt å ha, men ikke alltid like bra.

The...Who?

The...Who?

Det høres kanskje tåpelig ut at jeg nevner det, men overskriften er i mine øyne ganske sann i våre dager. Mange lurer på hva slags musikk jeg hører på for tiden og når jeg nevner bandet, blir folk stående å se på meg med undrende blikk, og lurer på hva jeg sa. Jeg sa "The Who". "The hva for noe?" spørs det tilbake. Nesten ingen av de jeg kjenner har hørt eller vet hva slags band det er. Et unntak er folk som ser på CSI, for The Who har nettopp laget musikkintroene til CSI seriene.

Men hva er egentlig problemet? Disse menneskene jeg prater om, er ungdommer på min alder. Vår nye generasjon. At de ikke kjenner navnene medlemmene i bandet skal jeg ikke kreve, men det er jo musikkhistorie. Disse britiske gærningene som ødela alt utstyret sitt etter å ha spilt "My Generation" på enhver festival eller konsert, som har laget musikken til verdens mest sette kriminalserie, som også har laget mest bråk av alle band i verden på en konsert (120 desibel på 40 meters avstand i 1974), bør folk ha litt kjenskap til.

Det jeg sier er ikke en plikt, men et ønske. Et ønske om at gamle rockehelter ikke bare forsvinner de nærmeste årene. Dette er noe som jeg synes er viktig, men som kanskje ikke er like interesserte i. Hvis du vil vite mer, se her:

Wikipedia om The Who
http://no.wikipedia.org/wiki/The_Who

The Who - My Generation (youtube)
http://youtube.com/watch?v=i0XknwXqLDo&feature=related

Den offisielle hjemmesiden:
http://www.thewho.com/index.php?module=home

Været på 17.mai

Været på 17.mai

Det er nå (15/5) kun to dager til 17. mai, hvor alle gleder seg til å feire vår uavhengighet og som en nasjon. Dette er også den dagen i mai hvor det oftest er dårlig vær(synes jeg).

Utrolig nok, så er det meldt HELE 4 grader der jeg bor! I tillegg blir det regn...Og dette er i midten av mai! Det vil bli den kaldeste 17.mai- dagen siden 1996 her i Follo. Den gangen feiret jeg dagen med lue og votter, bare fire år gammel. Sånn har det vært nesten hvert år. Det har vært rundt 20 grader noen ganger også, men det er kaldværet som har dominert nasjonaldagen vår de siste 20 årene.

Man kan lure på om det er tilfeldig, eller en slags forbannelse. I fjord var det ganske godt vær der jeg bor, men varmen uteble. Denne 17.mai'en blir på sofaen hjemme, med siste Gamereactorbladet og en cola mens jeg nyter friheten fra og gå i tog. Tror det blir trivelig med BU-fest(bygdeungdomslaget) kl. 19 på kvelden.

Får håper været bedrer seg til 19.mai, for da blir jeg 16. Da krever jeg godt vær, noe som nesten aldri skjer... Det er forresten den dagen det oftest regner(synes jeg). Uannsett Norge...GRATULERER MED DAGEN PÅ 17. MAI!

(Kilde: Aftenposten 15/5)